.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Hybrid View

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив

С колело на училище.

Здравейте на всички.
    От доста време насам си мисля варианта да ходя с колело на училище.
    Може да ви се струва глупаво, но от друга страна се спестяват пари от градския транспорт и малко тренировка с тва колело.

Обаче главния ми проблем е, че се налага да минавам точно през трите най-големи и най-натоварени улици в Пловдив.
    Някак си не могат ли да се измислят някакви алеи за велосипедистите?
    И другото, което е не съм запозната с правата на велосипедистите по шосето и ако може някой да ми ги разясни. Моля.

Супер фен Аватара на TheGirlNextDoor
    Град
    `Soмэewhэrэ...
    добра идея...и аз бих пробвала но съм почти убедена,че ше ми откраднат колелото .
    ...иначе има някви сигнали с ръце..ама май няма да ти тр..все по-малко хора ги знаят..
    това което ме боли най-много е,че бях толкова близо...
    имах толкова много да ти кажа...и гледах как си отиваш..

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    мани го тва колело, фани си гадже с кола
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

Беше нещо от сорта на - когато завиваш наляво, дигаш си встрани лявата ръка, за дясно - дясната. Но никой не ги спазва.
    Иначе при час пик на светофара си минаваш между колите или караш по тротоара

Мега фен
    Град
    Utopia..
    dnes minah pokrai edno uchilishte tuk, v Angliq, i super mnogo se izradvah na nego... decata s uniformi, imashe mesta za kolela
    taka che, cherinka, stiga da imash kude da ostavqsh koleloto, hich i ne se zamislqi
    i vnimavai de

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Оооо и аз този вариант съм го обмисляла.
    Училището ми не е далече от вкъщи пък и до там има алея пешеходна, основния проблем е къде да оставя колелото...

Сега се сетих за една случка и понеже ми е супер скучно, ще ви я споделя.
    Излизаме с един приятел да караме колела и аз му казвам той да кара пред мен.Окей всичко е точно до момента в който има две възможности-завой наляво или да се продължи направо.
    Аз питам накъде, той ми казва НАЛЯВО, аз чувам НАПРАВО, зад него съм, без дистанция-Стой та гледай какво става...
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Град
    Варна
    купи си кецове с колелца и давай по баира на доло

Град
    Варна
    блейдовете нямат спирачки онова отзаде го нема блъскаш се и така спираш

Супер фен Аватара на KadifWerewolf
    Град
    Я сом ут село!
    to huu ama kade shte go parkirash tova kolelo se nqkoi shte go otkradne i shte go prodade za staro jelqzo
    Аре си одиме! НА СЕЛО!

Град
    Русе
    И аз искам да ходя до даскало с колело,но първо-няам хубаво колело и второ-наще имат кола и неа да ме пуснат с колелце да се измъквам...живея в края на града В БУКВАЛНИЯ смисъл...даскалото ми е в центъра...тряа да минавам по Волов(който е мн натоварен)...ауеее...а иначе за правилата...чеп раута...само си мяташ ръката наляво или надясно в зависимост на къде ше завиваш...и се кара отдясно,до тротоара(по принцип)...това е на което ме научиха за 7 години по безопасност на движението
    Да простиш не означава да забравиш за грешката на някого. Означава да запомниш, че всички правим такива!

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Същите като на всеки друг участник в движението. А за улиците си има подлези, през които можеш да минаваш, ако не ти се пресича по шосе
    И не е глупаво, много си е яко даже, аз също съм ходил с колело на училище. Съученици също го павят от време на време, но сега вече моторите и главно колите взеха превес

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    В училище говорихме с директора да има място за паркиране, че сега прибираме колелетата в стаичките на чистачките или на КПП-то

Абе има си в някои училища, ама са редки случаи. Нашите си ги връзват за радиаторите на първия етаж ( )

Иначе и алеи има, но са на много малко места. До нас алеята Руски паметник-Княжево има еидн участък, дето е така.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

То пък и да има велоалеи да не мислиш, че се използват по предназначение. Ей тука при нас, всичко що могло - паркирало там. 0.о
    В гимназията преди имаше къде да се оставят колелета и миксерчета, но бяха единици тези, които идваха с тях, защото на мен от центъра ми беше 5 км по кратък път, камо ли някой от кварталите да се пръкне така. А и в това движение, ако си с кола ще те отнесат, пък за колело да не говорим.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Абе има си в някои училища, ама са редки случаи. Нашите си ги връзват за радиаторите на първия етаж ( )

Иначе и алеи има, но са на много малко места. До нас алеята Руски паметник-Княжево има еидн участък, дето е така.
    И аз тази алея имах предвид.Много е удобна.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    За вело алеите ще говориш със Славчо Атанасов а до това как се кара колело по българските пътища ... еми всеки гледа да те джасне ... все пак по-добре слагай по една светлоотразителна жилетка дори през деня!!!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Re: С колело на училище.

Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Здравейте на всички.
    От доста време насам си мисля варианта да ходя с колело на училище.
    Може да ви се струва глупаво, но от друга страна се спестяват пари от градския транспорт и малко тренировка с тва колело.

Обаче главния ми проблем е, че се налага да минавам точно през трите най-големи и най-натоварени улици в Пловдив.
    Някак си не могат ли да се измислят някакви алеи за велосипедистите?
    И другото, което е не съм запозната с правата на велосипедистите по шосето и ако може някой да ми ги разясни. Моля.
    Аз също искам да ходя с колело на училище,но за тази цел трябва да има алеи за велосипедисти,защото иначе е напълно възможно да бъдеш блъснат.А по тротоара е възможно ти да блъснеш някого.А и трябва да има паркинг за велосипеди в училището и някой ,който да го охранява,защото в противен случай може и да се сбогуваш с велосипеда си.Виждала съм такива на снимки от други държави.Иначе за правата...би трябвало да са като на другите шофьори.Спираш на червено,тръгваш на зелено.Ако завиваш на дясно вдигаш дясната си ръка настрани(това е като мигач),същото е и за лявата ръка.Когато спираш вдигаш една от ръцете си (не знам коя,може би няма значение)нагоре.

аз съм ходила няколко пъти ама замръзнах докато стигна, не стига че сутрин е студено, ами и като караш от скоростта става по-студено .Ама на мен училището не ми е толко далече, тъй че ме устроива и пеша, с колело си е оферта, стига да има къде да го оставяш. Аз моито си го оставях пред учителската стая.

Град
    pLoVdiV {MaiNa ToWn}
    То и аз мога, ако искам да ходя с колело на даскало (в училище са сложили там дори някакви поставки, на които да си оставиш колелото като пристигнеш), но именно движението по "Руски" и "България" (която няма скорошни очертания да излиза от ремонт) ме спират... Пък и автобуса си ми спира баш пред нас, по-удобно ми е... А за правилата - мисля, че са същите като при останалите превозни средства - нямаш право да се движиш в отсрещното движение, на светофар спираш при червено... Нз, ако не е така, някой да ме поправи...
    The reasons of love... <3

Когато си на колело си водач. Важи Закона за движение по пътищата.

аз ходя с колело и карам по тротоара и нямам проблеми... в 7 и нещо сутринта няма кой знае колко народ по тротоарите. Бтв аз също съм от Плд

Ние в нащо даскало събрахме подписка да ни направят място за колелата и те направиха Много си е яко с колело на даскало :]]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си