- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Само за пушачите!
Видях анкетата за това дали пушим и ми дойде на ума да пусна друга тема,но по-различнаБихте ли споделили какви последствия забелязахте при вас,след като пушите.Имам предвид задъхвате ли се повече,кашляте ли,промяна на дъха,на цвета на зъбите и т.н.
А бе отдавна, беше тъжна вечер.
Поредната... Да знаех само аз,
че в утрото не ще те видя вече,
че ще бъдеш мъничка звезда...
Нещо преди ми беше хрумнало да опитам и запалих една цигара.После припалвах понякога,когато съм сама и то от чисто любопитство,пък и защото си мислех че имам "големите проблеми".Цялата работа беше от любопитство и не съм пушила чак толкова...здраво,обаче имаше една такава кашлица,задавяне,пресипван е.Като спрях да си експериментирам,всичко изброено по-горе,спря.
Пуша от няколко години - няма да споделям колко, защото не искам да се карам с моралистите...
Последици... Що се отнася до задъхването - нямам проблеми, но тук искам да уточня, че близо 6 години вече бягам за здраве по един час дневно; през лятото редовно си ходя на плуване, абе като цяло съм спортна личност. С три думи: не се задъхвам.
Дъхът - е след като съм пушила, няма как да е особено приятен, но с по-силни бонбонки всичко се оправя. Цветът на зъбите ми не се различава от тези на моите приятелки-непушачки, демек - бели са си.
Единствената последица, която отчитам като отрицателна е, че понякога просто имам нужда да изляза навън и да запаля една цигара, въпреки че може да пушила преди 10 минути. Въпрос на необходимост.
И най-накрая, ще помоля тези, които не пушат да не критикуват останалите, защото ми е писнало да чета изявления (в повечето случаи от некомпетенти форумци) колко гадно е пушенето и колко смотани са пушачите. Съветвам всичките си познати да не започват да пушат, но критика не понасям. В крайна сметка всеки избира как да живее живота си и е сам решава какво да прави със здравето си.
Nobody is perfect.
I am Nobody.
Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!
Ми, задъхвам се доста лесно, но това според мен е, че не съм свикнала на някакви бързи обороти да ходя, нито да тичам.. смисъл, че начина ми на живот не е такъв.
Зъбите.. да, може и да не са съвсем бели като преди, но пушенето оказва супер минимално влияние върху зъбите, тъй като всички знаем, че си зависи от много други неща да имаш здрави, бели и читави зъби.
Като цяло най-много ми се проемниха дневните разходи от цигарите. Мн бъркат в джоба.. гадно.
Относно кашлицата - най-вече пролетта. Мама ми казваше, че е от липите на вън и до няква степен се оказа права и липи + цигари е маматасиебало комбинация.
Кофти работа..
Цигарите ще ги откажа едва когато ги спрат от производство..![]()
[quote="cherinka"][b]Ми, задъхвам се доста лесно, но това според мен е, че не съм свикнала на някакви бързи обороти да ходя, нито да тичам.. смисъл, че начина ми на живот не е такъв.
Ахам.. това е единственият ми проблем.. даже не съм сигурна дали е породен от цигарите..![]()
..Why can't I be innocent..
пуша от 4 години... като количество зависи от психическото ми състояние. Понякога може 2 цигари да изпуша на ден, друг път 1 кутия... ама приблизително 1 кутия за 2 дни ме изкарва...![]()
това, което забелязвам... зъбите ми определено са си бели нямам проблем с тях. Пристрастена съм към дъвки - винаги имам в устата и през 10 мин ги сменям. Горе долу по 2-3 пакетчета на ден отиват. Проблеми със задъхването имах като почнах да бягам в началото на лятото и си мислих, че е от цигарите (никога в живота си не бях бягала) ама след 1 седмица видях, че просто защото не съм свикнала
. А бе оказват влияние ако пушиш преди да ходиш да бягаш
... една сутрин си направих експеримента да пуша и след 1 4ас отидох да бягам и ми беше много трудно. Иначе ако не пуша съм безсмъртна на гребната.
![]()
Oпределено има промяна.Например като бягах 300м на даскала и на края щях да издъхна,иначе не кашлям,но зъбите ми са пожълтели,колкото и да не ми се иска да го призная![]()
Любов и вечност не се римуват...
Понякога кашлям..Много кофти...Особено ако сменя цигарите кашлям много и не мога да спра с дни.Не се задъхвам, свикнала съм да ходя доста.Чесно казано кофти работа, пуша от около 4 години може и повече.![]()
Everything happens for a reason..