днес вкъщи дойде класната ми... каза че тази година аз трябва да водя програмата приготвена за 15 септември.. да чета за училището за учителите и т.н. .. надявам се да се сетите какво имам впредвид
така дее ... ама аз мноого се притеснявамм всмисъл понеже съм си притеснителнаа ... страх ме е да не се изложа докато чета или нещо такова.. миналата година водеше едно момиче от моя клас таа тя нещо там обърка докато четешее и след като всичко свърши директоркатаа направо щеше да я изритаа ( тя наща директорка е особнячка ) .. абее с една дума голямо притеснение имам ... тоо не че много хора слушат когато се говори дее
таа това беше моя ''огромен проблем''
тъпа тема ама ..
Ммм, репетирай много. Ама НАИСТИНА много. По почти цял ден си ги повтаряй репликите и си представяй обстановката. Но всичко това го прави с усмивка. Тренирай дори да си докарваш гласа да изглежда по-нежен, женски. И в крайна сметка, когато настъпи дългоочаквания момент, се игнорирай от останалите - се едно ги няма, а около теб е само стаята ти - там където се чувстваш сигурна. Пък, ако все пак се обърка нещо - знай, че 1во-почти никой не те е слушал, пък и да е не вярвам да ти се смее; и 2ро директорката миналия път може да е била на път да изгони момичето, но не го е направила, нали?
Айде, късмет, и не се притеснявай - приеми го като шега, като една забвна работа, като твоят миг на слава, когато ще се докажеш и ще се издигнеш в очите на учителите.
олее и аз имам същия проблем днеска ми се обади една учителка от новото училище и вика искаш ли да изнасяш реч от името на всички осмокласници и аз се стъписах О.о ужас направо ...
Наистина трябват мн тренировки и то пред огледалото.Аз съм казвала стихотворения и т.н. от 1-5 клас.Тогава вкъщи нареждах плюшените си играчки в спалнята на нашите.Но последните години се убедих,че това с огледалото е най-ефикасно Опитайте,помага