.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 31 от общо 31
    Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Сърцето вижда много добре, то обхваща толкова широки диапазони, че ако тръгне да се състезава с очите, почти винаги губи.
    Ето затова поривът на сърцето е бил почти винаги по-силен от този на разума.
    Това, което се усети с душата, което бъде дадено на нея за обрусуване в съзнанието, винаги е по-красиво от видяното. Защо обичам повече да чета книга, отколкото да гледам филма? Там всичко е наготово, пречупено през вижданията на цял екип, толкова НЕмое. А когато чета книга, посредством описанията и разговорите сама си изграждам светове, представям си всичко и сякаш и аз заживявам в света на героите...Особено ако книгата е по-емоционална. Съпреживявам тревогите, радостите...Глупаво звучи, но наистина е така.

Ето и откъсче от "Малкия принц", където става дума за същото, което се разисква в тоя топик:

http://bella7.wordpress.com/2007/11/05/malkia-princ/
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Хората разчитат на външния вид, затова рядко на пръв поглед някой ще се опита да почуства някого със сърцето си, не с очите си.

За тези, които се чувстват ограничени от анатомичните характеристики на думата "сърце":
    Всъщност, да "чувстваш със сърцето си" е израз, който много хора, особено в литературата и поезията, а оттам и във всекидневния живот, употребяват. Това няма особена връзка с физическия орган. Според мен произхожда по-скоро от редица древни и не толкова древни учения и духовни системи, които разкриват съществуването на енергиен център (често свързван с емоционалните състояния), който се намира в близост до физическото сърце и който в много системи се нарича "сърдечна чакра". Тъй като голяма част от хората не осъзнават съществуването на такъв център в себе си, те са склонни да приемат, че ги "боли сърцето" например. Това е моето мнение .

Цитирай Първоначално написано от fy4ko
    За тези, които се чувстват ограничени от анатомичните характеристики на думата "сърце":
    Всъщност, да "чувстваш със сърцето си" е израз, който много хора, особено в литературата и поезията, а оттам и във всекидневния живот, употребяват. Това няма особена връзка с физическия орган. Според мен произхожда по-скоро от редица древни и не толкова древни учения и духовни системи, които разкриват съществуването на енергиен център (често свързван с емоционалните състояния), който се намира в близост до физическото сърце и който в много системи се нарича "сърдечна чакра". Тъй като голяма част от хората не осъзнават съществуването на такъв център в себе си, те са склонни да приемат, че ги "боли сърцето" например. Това е моето мнение .
    Говорим за сърце, в смисъл душа.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от Hit 2 fit.
    Хората разчитат на външния вид, затова рядко на пръв поглед някой ще се опита да почуства някого със сърцето си, не с очите си.
    Просто го чувстваш, без да опитваш.За да опиташ, трябва ти самият да го поискаш, докато самото чувство не пита, а връхлита...
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Цитирай Първоначално написано от Hit 2 fit.
    Говорим за сърце, в смисъл душа.

Че те не са едно и също. Колкото и в масовата употреба да се срещат като синоними, не са едно и също.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си