.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Тема: Рецепти!

  1. #1

    Рецепти!

    Споделете какво знаете да готвите и как го готвите.
    Но не да ми теглите от нета!

    Бон Апетитос!

  2. #2
    4-5 картофа,нарязани на миниатюрни кубчета и изпържени до златисто се отцеждат от мазнината и се смесват с една майонеза,чаена лъжичка чили сос,2-3 щипки черен пипер и накълцана половин скилидка чесън за аромат/може и без него,не всеки го обича/.
    Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?

  3. #3
    Аватара на ValzZi
    Регистриран на
    Jun 2008
    Град
    на мястото , което ме прави щастлива ..
    Мнения
    833
    значи трябват ти
    пари ключове за вкъщи и отворен магазин
    1 стъпка-излизаш,но не по пижама и стигаш до магазина без да те блъсне нищо...и без да блъскаш никого
    2-стъпка-копуваш си чипс и сладолед
    допълнение
    ако си депресиран ги изяш набързо
    ако си с гадже-бавно и палаво
    ако си с компания-бой с храна естесвено
    in defense of our dreams...

  4. #4
    Сваряваш ориз,след това в тиган запържваш месо и зеленчуци(аз го правя със замразени от пакет),добавяш ориза сол къри и малко черен пипер(може и други подпраки,които обичаш) запържваш всичко заедно за малко и е готово

  5. #5
    Също много обичам грах няма значение как е направен...
    Ето една идея за нещо като яхния:
    Запържваш месо,лук и моркови слагаш си каквито искаш подправки,добавяш грахта и слагаш вода и оставяш да се заври и да изври част от водата(по желание..) след това по желание може да се направи и запръжка...но може и без нея

  6. #6
    Аватара на gia_sena_mono
    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    Roma, Italia
    Мнения
    1 846
    Това е рецепта за много лесен какаков сладкиш (мисля.че се нарича "Кекс-негърче") :
    Вземаш 1 кис. мляко и в него слагаш 1 чаена лъжичка сода и бъркаш докато (както се казва) шупне.После към това добавяш 1 чаена чаша захар, 1/2 чаена чаша олио,около 5 чаени лъж. какао (но ако искаш по-силен вкус-може и повече) и около 2 ч.ч. брашно.Бъркаш до хомогенна смес.Намазваш една тава или форма за кекс с олио и я поръсваш с малко брашно (да не залепва сладкиша като го вадиш после от тавата).Печеш докато даде вид на изпечено.
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

  7. #7
    Повече от фен Аватара на wersa4e
    Регистриран на
    Feb 2008
    Град
    Северен полюс
    Мнения
    380
    Ами яйца по панагюрски освен. Необходими продукти:1/2 кофичка кисело мляко ама да е от тва на Баба малко копър и малко чесън, две яйца. Приготвят се много лесно: киселото мляко се бърка докато стане без бучки в него се слага копърът и чесъна и се разбърква.Пържат се двете яйца в тиган, но трябва да останат малко рохки. Сместа от киселото мляко смесено с копъра и чесъна се сипва в дълбока чиния а изпържените яйца на очи (които са малко рохки напомням) се слагат върху соса. И е готово за ядене Бон Апети
    КаРай Да ВъРвИ пЪк КаВоТо Ще Да СтАвА

  8. #8
    Мога да готвя мн неща Мусака,пилешка супа,Пилешко с гъби в сметанов сос,спагети,палачинки,тара ор,салати(3,4 вида),Доматена супа,яйца,кекс и други Най-лесното е таратора ..
    ..взимаш 2 краставици(белени),след тва ги настъргваш на рендето после трябва да разбиеш кисело мляко и да го разредиш с вода(освен ако не го обичаш гъсто) и да ги смесииш..Такаам..после режеш чесън малко и копър ..Сипваш олио или зехтин(по желание) и сол на вкус .. (може да прибавиш и счукани орехи..става страхотно) !!


  9. #9

    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    спорно
    Мнения
    2 299
    Едно от любимите ми неща.

    БИСКВИТЕНА ТОРТА
    Тя може да изглежда ето по този начин:

    3а 2 малки тортички или една по - голяма.


    2 пакетчета обикновенни бисквите (по- 180гр. всеки) или общо (360гр. 2-та) .
    500мл.прясно мляко + още около 100гр.за потапяне на бисквитите.
    1/2 пакетчета българско нишесте или пудинг на др.(Йоткер)
    100гр.краве масло
    100/200гр. пудра захар
    400мл мляко се сварява с част от захарта.Като заври,към него се добавя нишестето,размито със 10мл студено мляко.Кремът се вари при непрекъснато бъркане докато се сгъсти.Оттегля се от огънят и се покрива с фолсо,за да се избегне коричката на повърхността.
    Маслото се разбива на пухкав крем с останалата захар.Когато нишестение крем изстине,се смесва с масления.В пластмасова кутия се нареждат куп бисквити,потопени в останалото прясно мляко.3аливат се с част от крема.От горе се нареждат,бисквити,потопени в мляко/крем...Така докато свършат кремът и бисквитите.Последният ред е от крем.От горе може да се поръси с ядки,кокосови стърготини или да се наредят плодове.Кутията се затваря плътно с капака или се покрива с фолио и се отставя в хладилника за една нощ.
    3абележка: класическата ббисквитена торта се прави със сладкарски крем.
    [/img]

  10. #10
    Цитирай Първоначално написано от wersa4e
    Ами яйца по панагюрски освен. Необходими продукти:1/2 кофичка кисело мляко ама да е от тва на Баба малко копър и малко чесън, две яйца. Приготвят се много лесно: киселото мляко се бърка докато стане без бучки в него се слага копърът и чесъна и се разбърква.Пържат се двете яйца в тиган, но трябва да останат малко рохки. Сместа от киселото мляко смесено с копъра и чесъна се сипва в дълбока чиния а изпържените яйца на очи (които са малко рохки напомням) се слагат върху соса. И е готово за ядене Бон Апети
    Аз на тва му викам пържени яйца с кисело мляко Яйцата по панагюрски са по малко по-различен начин А иначе някой може ли да напише някоя по-здравословна рецепта?

  11. #11

    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    ----
    Мнения
    10
    3-4 praskovi (moje6 da izpolzva6 i kaisii ,qbulki, sini slivi, diyli i drygi kakvito ti iska6 )
    6-7 sypeni lujici zahar
    i okolo 25gr alkohol nqma zna4enie no nai hyvao e s rom ili likior
    slaga6 purvo zaharta v tigana posle i plodovete ne prepurjva6 mnogo nakraq i alkohola i stav ne6to neveroqtno
    da vi e slako hora :P

  12. #12

    Регистриран на
    Sep 2008
    Град
    спорно
    Мнения
    2 299
    Ето други нещица,които обичам да си правя:



    Продукти:
    1 кг картофи
    4 с.л. масло
    1 с.л. морска сол (или обикновена)
    1 с.л. ким

    Начин на приготвяне:
    1. Фурната се загрява до 200 С. Тавата за печене се намазва с олио и се поръсва равномерно със сол и ким.
    2. Картофите се измиват добре, разполовяват се по дължина и се подреждат в тавата с отрязаната повърхност надолу. Пекат се 20-25 минути до омекване в средната част на фурната с вентилатор на 180 С.

    Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”





    И другото:





    Съставки

    600 гр ябълки
    125 гр бадеми
    100 гр захар
    80 гр масло
    40 мл лимонов сок
    2 бр. яйца
    30 гр брашно тип 500

    Приготвяне 1.Ябълките се обелват, почистват се от вътрешността и се нарязват на тънки филийки
    2.В 100 мл вода се сварява 1 с.л. захар
    3.В така получения сироп се задушават ябълките
    4.Маслото се разбива с останалата захар, жътъците, брашното, сока и кората на половин лимон и смлените бадеми
    5.Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към останалата смес
    6.Огнеупорен съд се намазва с масло и на дъното се нареждат ябълките
    7.Отгоре се излива сместа
    Тортата се пече на слаб огън 45 мин
    Поднася се студена с ванилов сос

  13. #13
    Цитирай Първоначално написано от wersa4e
    Ами яйца по панагюрски освен. Необходими продукти:1/2 кофичка кисело мляко ама да е от тва на Баба малко копър и малко чесън, две яйца. Приготвят се много лесно: киселото мляко се бърка докато стане без бучки в него се слага копърът и чесъна и се разбърква.Пържат се двете яйца в тиган, но трябва да останат малко рохки. Сместа от киселото мляко смесено с копъра и чесъна се сипва в дълбока чиния а изпържените яйца на очи (които са малко рохки напомням) се слагат върху соса. И е готово за ядене Бон Апети
    Това не са яйца по Панагюрски,а яйца с кисело мляко.По Панагюрски се правят.Нали слага се една тенджера с вода и може да се сложи 2 c.л Оцет(тенеджерата 1/2 напълнена с вода).След това се слагат и яйцата от ниско и се гледа да не се разпилеят или препокрият и след около 5 мин са готови

  14. #14
    Ето и едно което мога да права не е сложно
    500 гр кайма (ако сте много хора и искате да има по 2 гнезда на човек, тогава взмете 1 кг кайма)
    по 1 яйце на гнездо
    1 яйце, лук, филийка хляб, чубрица, мерудийка (не е задължителна), черен пипер, сол, олио

    Смесвате каймата като за кюфтета, т.е. слагате в нея нарязания на дребно лук, чуквате едно яйце, слагате наронена филийка по-стар хляб без корите и накисната във вода (изтисквате я от водата, за да е само влажна), прибавяте черен пипер, чубрица, овкусявате със сол ако е необходимо и по желание може да нарежете на ситно малко мерудия; всичко това омесвате да стане хомогенно 'тесто"
    Вземате от сместа парчета, малко по-големи от колкото трябва за кюфтета, правите каймата на топка, и слагате всяко едно топче в предварително намазана с олио тавичка (преценете колко голяма); всяко едно топче кайма му правите форма като на гнездо, става много лесно (гледайте стените на гнездото да са по-високи и в средата на гнездото да се е получила хубава дупка, заобиколена от добре оформени стенички); след като направите всички гнезда, чуквате по едно яйце във всяко гнездо, подсолявате леко отгоре, слагате половин малка чашка вода (трябва водата да е съвсем по дъното, колкото да не залепнат гнездата) и печете във фурната, докато яйцата се изпекат

    това яйстие върви с чеснов сос, но това си е лично мое мнение

  15. #15
    Много хубави ястия...дано да можете да ги готвите и да не са теглени от нета!

    Сос за спагети(поне аз за това го изпоузвам, но може и за друго...)

    Продукти:
    Олио, Лук, Кайма, Доматен сок, много подправки...

    Приготвяне:
    Слагаш лука в олиото и го запържваш со златист цвят, после слагаш каймата и леко запържваш, слагаш доматения сос, после солчица, бял пипер, черен пипе(ако искаш да е лютив, аз така го правя, защото обичам така...ляля...), малко кимон, чубрица, 2/3 давинови листа, Магги-вълшебен вкус...и ако е рядко, малко брашно(което, предварително се разтваря във водичка, за да не стане на топчета)...бъркаш бъркаш и готово, после изчакваш малко да изтине, поливаш спагетките и Бон Апититос

    Може да се сложи на Пица, Макарони , като гарнитурка може би и други....

  16. #16
    Мега фен Аватара на Blab
    Регистриран на
    Mar 2007
    Мнения
    8 105
    Да, яйцата по панагюрски се забулват и след това се сервират с кисело мляко и поляти с разтопено масло и червен пипер.

    Готвя доста неща.(не всички с удоволствие)
    Любимите ми неща са ориз и грах. Ммм...
    Торти правя според настроението.
    Още не съм случила на тесто за гофрети, просто не стават такива, каквито ги харесвам и това си е.

    Например огретен:
    Обелваш картофи и нарязваш на шайби. Подреждаш ги в тавичка(аз ги слагам в йенска) с малко олио(аз слагам и копър/чубрица - в зависимост от сезона). Печеш. Като омекнат, заливаш ги с 2 разбити яйца, сирене и прясно мляко. Допичаш.

  17. #17
    Голям фен
    Регистриран на
    Jun 2006
    Мнения
    959
    Много хубава тема
    аз много обичам да готвя,но никога незнам какво...
    Най-често правя мусака,пълнени чушки,Пиле с картофи (на фурна),пиле с ориз и разни такива работи...
    за жалост точна рецепта не мога да дам понеже аз общо взето готвя според случая в различно количество и слагам нещата на око така да се каже....
    но ето в общи линии как се правят пълнени чушки(или поне аз как ги правя):
    Първо се запържват малко зеленчуци(общо взето каквито имате)-лук,чушка,морков в малко олио и после се слага каймата(предварително и слагам подправки-сол,черен пипер,червен пипер,чубрица....общо взето каквото има) да се запържи при тях.Когато каймата е готова се слага измития ориз(при каймата и зеленчуците) и леко се запържва.Когато е готов се сипва малко вода(не 1 към 3 както попринцип се вари ориза,ами примерно 1 към 1 и половина) и се оставя малко ориза да поеме от водата.
    Чушките се почистват от семките и се измиват(хубаво е като се купуват да си се избират по дебели чушки и формата им да е подходяща за да могат да се напълнят хубаво)
    Когато вече почти няма вода при ориза и каймата,чушките се пълнят с въпросната смес и се слагат в тава.Ако искате може да "запушите"края на чушката с резънче картоф(м/у чушките в тавата също може да се сложат).Накрая сипвате вода в тавата да покрива малко повече от половината на чушките и се слагат да се пекът
    тва общо взето ми е една от най-любимите манджи


    edit: сега се сетих...за да не седи каймата на буци(не само при пълнените чушки,ами и при мусаката и други такива ястия) и сипвам малко вода и хубаво я омачквам преди да я сложа да се запържва

  18. #18
    moga da prava musaka ama ne vinagi stava za qdene
    ina4e nai 4esto kat se pribera ot daskalo i est nqma ni6to za qdene si prava omlet ili parjenie kartofi

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си