Едно от любимите ми неща.

БИСКВИТЕНА ТОРТА
Тя може да изглежда ето по този начин:

3а 2 малки тортички или една по - голяма.


2 пакетчета обикновенни бисквите (по- 180гр. всеки) или общо (360гр. 2-та) .
500мл.прясно мляко + още около 100гр.за потапяне на бисквитите.
1/2 пакетчета българско нишесте или пудинг на др.(Йоткер)
100гр.краве масло
100/200гр. пудра захар
400мл мляко се сварява с част от захарта.Като заври,към него се добавя нишестето,размито със 10мл студено мляко.Кремът се вари при непрекъснато бъркане докато се сгъсти.Оттегля се от огънят и се покрива с фолсо,за да се избегне коричката на повърхността.
Маслото се разбива на пухкав крем с останалата захар.Когато нишестение крем изстине,се смесва с масления.В пластмасова кутия се нареждат куп бисквити,потопени в останалото прясно мляко.3аливат се с част от крема.От горе се нареждат,бисквити,потопени в мляко/крем...Така докато свършат кремът и бисквитите.Последният ред е от крем.От горе може да се поръси с ядки,кокосови стърготини или да се наредят плодове.Кутията се затваря плътно с капака или се покрива с фолио и се отставя в хладилника за една нощ.
3абележка: класическата ббисквитена торта се прави със сладкарски крем.
[/img]