- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Гадно ми е просто...
Здравейте.В моето семейство никой никога не говори с мен за проблеми. Ето сега преди няма и 30 минути разбирам, че наще искат да продават апартамента, защото сме имали някакви дългове към ТЕЦ и няма как иначе да ги платятУжасно мъчно ми е
Обожавам си апартамента.
Но защо никой никога нищо не ми казва, по дяволите.Попитах мама защо не са ми казали по-рано, а тя отвърна "Ти си дете, ще ти казваме това, което преценяваме за добре.В момента няма какво да ти кажа..като има ще го направя." Е, как да ги разбирам тези думи ?Опитах се да говоря с нея, но уви .. попитах и баща ми .. същата история
![]()
Ох .. просто исках някъде да се оплачаЗнам,че освен да ме посъветвате да говоря с тях няма какво друго,но..
Уф много ми е болно![]()
It is not the movements that make a dance beautiful, it is the emotions that inspired the movements that make it beautiful!
Трябва да им покажеш, че не си дете и мислиш като разумен човек. Апропо, на колко си ?
Don't tell me what I can or can't do !
кажи им че вече не си дете, могат да ти се доверяват и си отговорна, обясни им че докато са били заровени в проблеми не са забелязали как си пораснала и се чувстваш незачетена *момент на голям плач и ридания* и готово, вече те считат като възрастен, ако не помогне повтори го няколко пъти, давам гаранция за метода![]()
На 16 съм
It is not the movements that make a dance beautiful, it is the emotions that inspired the movements that make it beautiful!
Доста гадна история...Ясно е,че мнението им няма да се промени за ден, пробвай друго(малко ще ми е кофти съвета спрямо тях,но не дават друг избор...)Накарай ги да се притеснят за теб-все едно си НАИСТИНА ДЪЛБОКО депресирана от това,което се случва и най-вече факта, че не са ти казали. Така със сигурност ще разберат, че ако не друго поне това има голямо значение за теб.
П.п.:Пределно ясно ми е,че сега някой ще каже:"Ако направи това ще изглежда като ревливо дете". Това донякъде е вярно, но за момента друго решение има ли, щом разговора не помага?
При някои по-самонадеяни и по-старомодни, да не кажа по-смотани, родители се получава така, че с разговор нищо не се постига, защото те си знаят техното и иди спори с тях. Едно си баба знае....
Знаете как е, просто момичето трябва да се докаже, което не е решение, защото ако родителите й са такива с каквито прилагателни ги описах по-горе - файда няма.
Don't tell me what I can or can't do !
ohh.. radvam se 4e ne moga da se opla4a ot takyf problem s men vinagi razgovarqt za po4ti vsi4ko :P ami pokaji im che ne si nekoq parcalena kukli4ka koqto da vrutkat na prusta si a im pokaji 4e i ti imash mnenie i ambiciiyspeh neka te razberat
според мен те вече са взели това решение и да им се оплакваш няма никакво значение
те са прави
просто не искат да те занимават с ненужни грижи
за да не се притесняваш и ти за финансовото ви състояние
няма какво да направиш
просто си живей безгрижно живота докато можеш
![]()
in defense of our dreams...
ValzZi, ама не мога просто така да го пренебрегна.Не мога да си живея безгрижно, поне за момента.Тук са ми спомените, тук ми е живота!Ще умра ако не съм си в любимото апартаментче!Сигурно си мислите, че съм луда, ама не е така!И мисълта само, че ще се разделим - баща ми и аз у едната баба, а майка ми и сестра ми при другата баба .. ме ужасява![]()
да гадно е относно другото място..ще го преживееш![]()
оле ти си на 16..аз съм почти на толкова,
а майка вече иска да говорим сериозно мн отдавна
Въпреки обаче че си говяорим за разни работи,
на нея когато й изнася ми казва че съм малка![]()
Ама някой път ще я докарам аз нейната![]()
Здравей, мила.
Много е неприятно родителите да те подценяват.
На години може и да си малка, но това не означава, че не си част от това семейство и че нямаш правото да знаеш каквото и да се случва с него.
На ваще сигурно им е много напрегнато заради натрупаните дългове.
Може би не са искали да те тревожат и теб/тоест са се стремили към това да избегнат сегашното ти състояние/.
Когато хората имат лоша новина за съобщаване или се навиват адски трудно да я оповестят или отлагат във времето.
Не се сърди на родителите си, а направи опит да ги разбереш и да им укажеш подкрепа в този тежък момент.Сигурна съм, че много те обичат, а също така ще оценят загрижеността ти, макар и да не дадат външен израз.
Успех и дано в най-скоро време да се стабилизира положението.
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
да наистина трябва да покажеш не само с действия но и с думи че си пораснала и че могат да разчитат на теб![]()
КаРай Да ВъРвИ пЪк КаВоТо Ще Да СтАвА
А защо не погледнем под друг ъгъл до едно време всичко е цветя и рози и в един момент падаш на земята в реалността. Не може ли просто да те спасяват от този момент на този етап да се радваш на безгрижния живот, тепърва ще ти се случват различни приятни и дай боже малко неприятни неща.
PS: Какви са тези сметки, че апартамент да продавате има кредити за тази работа![]()
Често срещан проблем. Родителите да подценяват децата си. Редно е да те информират за решенията,които взимат. Ти също имаш право на глас.
Промените винаги са трудни. Това,което се случва със семейството ти е кофти,но знае ли човек,може да е за добро.
На 16 си. Остават ти още няколко години преди да заминеш да учиш. Предполагам,че ще го направиш. Тогава пак ще ти е тежко,а тази история с преместването ще те "кали" за следващата по-голяма промяна в живота ти. Свиквай. Няма как.