Цитирай Първоначално написано от k`man
Ако нямаше атоми.....как щеше да има атомна бомба,аз съм роден на същата дата в която е гръмнала точно тази същата бомба,не се гордея,но това е първото нещо което севинаги сещам когато се сетя за атоми....всяко нещо попаднало в чужди ръце се изпозлва неподходящо....от къде си сигурен че религията е била попаднала в подходящи ръце при положение че е избила повече хора и от атомната бомба.
забравих точно къде съм го прочел и кой го е написал но гласеше нещо подобно:Всяко едно нещо може да е както нещо добро,така и нещо лошо,така и начин да се преборим с лошото нещо,например водата....това е нещо много ценно и важно за всички живи организми,но също така може и да ги убива,както и човека може да се удави,но също така може и да начин да се пребори с това като се научи да плува.

Неймлес...ти от кога стана духовен светец,трябва да черпиш

"Аз лично съм си определил евангелиетата като "боговдъхновени", следователно подкрепям изборът за направа на библията. И не е грешен. Щом е такъв, значи такъв трябва да е."
Ами как няма да го определиш като ти липсват всякакви други източници на информация,да си чел останалите евангелия,а коя е тази върховна сила която определя кое евангелие е по-истинно от някое друго....е как коя онези фанатици на църковните събор,а защо точно тези,ами защото чрез тях най-добре ще постигат целите си.
Забелязали ли сте в учебниците по история че пише за изчезнали нации,вярвания и поверия....еми това е съдната на всяка религия,защото всяко нешо си има както начало така и край с който край се слага началото на нещо друго и т.н.
Ти говориш така, сякаш християнството е просто една институция. Християнството е пътят към доброто, към съвършенството, борбата между доброто и злото, към всичко това се стреми човек откакто същестува светът и до неговият край. Духовните светци неслучайно са отшелници, защото светът около тях пречи да извършат делото си. И аз съм в "духовен застой", поради ежедневието около мене, както и ти
Фанатиците в църковните събори идват по-късно, и умишлено вредят. Макар че времената и хората са били по-жестоки и емоционални, виж мюсюлманите, хора които отиват от едната крайност в другата, реват в манастирите си и убиват за религията си. Християнството е баланс.