- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- Къде в София има детски домове ?
Здравейте!Вчера си говорихме с една фр-ка за децата от домовете и искаме да отидем и да им дарим дрехи и плюшени играчки.Много се натъжихме,че има хора,които оставят там децата си..Заговорихме се и за това,че има доста известни и влиятелни хора,които могат,но не им помагат,.....Ако някой знае къде тук в София има да каже,много ви моля.
Moderated by miloto
т.7 от Правилника![]()
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=...86%D0%B8&meta=
Поразгледай..
С една съученичка миналата учебна година събирахме пари за изоставени деца. Взехме разрешение от директорката да минаваме през класовете в училище.
Грозното беше, че от 20 паралелки с по 26/27 ученика, се събраха изключително малко пари. Учителите даваха по 10/15 лева, учениците по 1 лев.
Важното беше, че в дома децата се зарадваха много на всички лакомства и играчки. Успех!
Мерси,надявам се.Аз ще се почувствам истински щастлива да видя усмивките им.Жалко,че от разказа ти се потвърждава нещо,което знаех и преди....Повечето хора не им пука за тях и са егоисти....Какво ще им стане ако дадат някой друг лев....Истината е потресаваща и трябва да направим нещо всички заедно...Първоначално написано от Native
![]()
Аз точно затова го написах, по повод казаното от теб за заможните хора. Ние не помагаме, защо и те да помагат.
Ти огледай за дом, обади се на директора, попитай от какво имат нужда и се разберете за ден, в който ще може да посетите дома.
Няма да се откажа да.Първоначално написано от Native
![]()
Благодаря ви,че написахте мненията си.Стана ми ясно,че тази тема не е интересна на повечето потребители...,но е доста пъти четена...![]()
"П.Р.Славейков"1309 ул."Пиротска" 175 02/822-09-86
кв. Драгалевци 1415 ул."305" 1 02/967-12-25
№7(Св.Иван Рилски) 1618 ул."Цар Борис ІІІ" 128 02/855-39-16
"Христо Ботев" 1614 кв. Овча купел, ул."Христо Стефчов" 2 02/957-86-46
Надежда" 1784 ж.к Младост 02/749057
"Асен Златаров" 1229 ул."Сава Филаретов" 23 02/9381227/8369790
"Св. Параскева" кв. Надежда, ул. "Порой" 16 02/31-33-07
Това са всички адреси, които успях да намеря.
И тези също.![]()
*
ДОМ ЗА ДЕЦА ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКА ГРИЖА ХРИСТО БОТЕВ
София, кв. Горна Баня, ул. Хр.Стефчов 2
02 957 86 46
*
ДОМ ЗА МЕДИКО-СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА СВ.СОФИЯ
София, ул. Гюешево 21
02 822 07 70
*
ДОМ ЗА ВРЕМЕННО НАСТАНЯВАНЕ НА СИРАЦИ СВ.СОФИЯ
София, жк. Захарна фабрика, бл. 51 вх. А
02 9208090
*
ДОМ ЗА ВРЕМЕННО НАСТАНЯВАНЕ НА ДЕЦА ОТ 3 ДО 18г ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ
София, жк. Надежда 2, ул.Свободна 30
02 936 00 11
*
ДОМ ЗА ДЕЦА ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКА ГРИЖА СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ
София, бул. Цар Борис III 128
02 8553916
*
ДОМ ЗА ДЕЦА ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКА ГРИЖА ПЕТКО Р.СЛАВЕЙКОВ
София, ул. Пиротска 175
02 8223303
*
ДОМ ЗА МЕДИКО-СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА СВ.ПАРАСКЕВА
София, жк. Фондови жилища,ул.Порой 16
02 8319184
*
ДОМ ЗА ДЕЦА ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКА ГРИЖА
София, кв. Драгалевци
02 9671325
*
ДОМ ЗА ДЕЦА ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКА ГРИЖА ПРОФ.АСЕН ЗЛАТАРОВ
София, ул. С.Филаретов 23
02 9381227
*
ДОМ ЗА МЕДИКО-СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА СВ.ИВАН РИЛСКИ ЧУДОТВОРЕЦ
София, ул. Мала планина 36
02 8689227
Хубаво сте се сетили, жалко наистина, че много малко хора имат желание да го направят. Пък по-известните, ако помагат, го правят само по празниците...
Преди една година със съучениците ми решихме да подпомогнем един дом за деца. Да видиш радостните лица на малчуганите, беше просто несравнимо чувство... Това е най-хубавото нещо, което сме правили заедно целия клас.![]()
Иначе се занимавам с подобна дейност и чрез Българския Младежки Червен Кръст.Но е много неприятно да срещнеш непознат на улицата и да му кажеш, че събираш пари било то за сирачета, деца в неравностойно положение или каквито и да е било, а те да те гледат все едно им казваш - "Абе, я дай некой лев, че ми се е допило кафе" ...
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
миме, ако трябва да бъда честен ме изненадваш доста приятно) това е много хубаво, което правиш! надявам се да не се откажеш. относно въпроса ти не мога да ти помогна защото не съм от софия
иначе сигурно можеш да направиш справка със сайта на столична община. би трябвало да има адресите на различните институции.
сега това е хубаво, че сте решили да дарите пари, дрехи и тн. обаче трябва да имаш нещо предвид. не знаеш шефовете на заведението какви са и ако дарите примерно пари изобщо не си сигурна дали ще стигнат до децата. затова им ги давайте лично!!!! а най-добре дрехи. предупреждавам те, защото в моето училище има организиран благотворителен клуб вече няколко години и знам пред какви проблеми сме се изправялииначе ще съм щастлив да ви помогна. имаш ми скайпа тей че..
)
успех!!
Страшно много съм ти благодарна наистина.Първоначално написано от oth_fenka
![]()
Благодаря ти още веднъж!
![]()
Моля, радвам се да помогна и то в името на такава кауза.![]()
Тази година ще гледам да се организираме ако не класа ми, то поне с приятели и да отидем в някой дом за деца.![]()
Оценявам това,че ми помогна.Първоначално написано от oth_fenka
![]()
Този дом е точно до блока ми.Първоначално написано от oth_fenka
С родителите ми оставяме стари дрехи всяка Коледа.
![]()
![]()
Супер.Първоначално написано от didivid
![]()
...
Много са да.....Първоначално написано от ForgotN
![]()
![]()
Здравейте, адресите на домовете за сираци в България, както и информация за контакти можете да намерите на следния адрес: http://milostiv.org/domove_za_siraci_7_18g.php