Цитирай Първоначално написано от gangstata
Та,хора шш карам направо по проблема..
Включвам компа с температура 30-31 градуса..
След 10 мин се рестартира и ми отчита температура от рода на 44-45-46 градуса..
И преди съм го имала тоя проблем,обаче дигнах кутията по-високо,пък и след преинсталирането на компа тва престана..
Не знам кво да го правя.Един приятел ме посъветва да поставя допълнителен вентилатор отстрани..
Температура 45-45 градуса не би трябвало изобщо да е критична. Нормално е и аз като си включвам компютъра ми е 28-35 на процесора и като не правя кой знае какво се вдига на 38-41. На тази температура не би трябвало да имаш някакви проблеми.
Така... това, което можеш да направиш е да отвориш компютъра и да почистиш радиатора там на процесора...даже е хубаво целия да си го изчистиш. До онзи ден процесора ми вдигаше по 75-78 градуса при 100% работа, а след като го изчистих вдига максимум 68 и не се налала да започва така наречения процес "CPU Throttle".
Второ... приятеля, който ти е предложил да си сложиш допълнителен вентилатор... напълно излишно и тъпо, че и неуместно. Значи, ако имаш проблеми с вентилатора на процесора си смени направо вентилатора. Отделно така като ми кажеш 45-46 градъуса според мен си е напълно нормално. Ако се рестартира сам е възможно да ти заминава захранването, а не нещо друго.

ПП:
При положение, че преди вентилатора си е вършил работата не виждам смисъл да се слага допълнителен вентилатор. Първо, защото единия е развален и второ това се прави само, ако овърклокваш процесора... че дори тогава да си смениш охлаждането с по-добро е много по-удачно отколкото да слагаш допълнителни вентилатори. По тая логика, ако правиш голям овърклок трябва да сложиш 5 вентилатора... не е така. Сменя се охлаждането.