ОоооОо чак сега видях картинката -билюри*от Русе съм хаха*
Не знаех как се играе с тях, обаче си ги събирах и им се радвах![]()
Аз ги знам като сирийчета, имам цяла кутия.
Много им се кефех като бях малка.![]()
“The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
... I`m fighting a holy war in the mental! ...
Ох.. Сега зацепих какво е това...Имах и аз такива неща, ама им виках.....топчета.
![]()
Да бе.. Момченцата ги подмятаха, ама аз бях заета с миришештите листчета и да запълвам албума си на Чипи Као и Бек стрийт бойс.Първоначално написано от ATAKABG
![]()
tva za jointa e verno, bate![]()
chipikao.. bojee.. tova kato go spomena i prostu... vse edno nikoga ne e bilo, tolkova nazad v minaloto.. leleel
Imashe i edno takova s folkpevic,beNqkoi pomni li go tva !?
Sumati pevici ot payner, ara i drugi muzikalni firmi i da gi naredish na edin golqm plakat (smisul tehnite snimki beha muninki takiva) i okolo 60-70 pevici bqha i ne znam kvo stavashe kato gi saberesh![]()
помните ли имаше едни дъвки с едни кръгкета и като ги оближеш се показваше една гола женка, колко съм близал![]()
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
и аз съм си играла с такива въпреки че съм `94 даже из нас има едно такова![]()
i az n6 ne razbrahhili pone mn malka 4ast razbrah xax taAPO E TUI
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
aaaaaaaaaa sq razbrah bulur4etata![]()
mi az samo sabirah bilur4etaaa :} xaxneznaeh kak sa igrai i samo gledah pone bqha eftini xaxaПървоначално написано от MG-X-Power
имах над 3000 листчета с кечисти и имах албуми със Скалата и гробаря и бех най-готиния. Още ги имами хописи с покемони имах (тия кръглите) и такива банки (така май им викахме), с които обръщам хописите !
![]()
Пффф хора хораааа.... направо носталгия от всякъде не знам просто...Трябва да се спрем да пишем такива носталгични теми за детството, че ми се доревава всеки път, когато почна да чета някоя...
Ама иначе... никога НИЩО няма да бъде, както преди... ех
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Абе да ти кажа и на теб преди време не ти разбирахме "умните" теми ама някой нещо да е казал?!И нали каза чао на форума какво стана?!Първоначално написано от tqnkо
Някой има стъклени топчета за продаване? Тези топчета са от нашето детство, викахме им гелнички, лимки и други.
Ако някой има нека ми прати снимка на kap_kov87@yahoo.com плащам добре
С малко закъснение се включвам и аз (от Варна). Имахме толкова много видове лимки:
- обикновени
- американки (бели с цветове на ам. знаме), румънки, германки (прозрачни с цветове на листата в тях на знамената, с висока стойност)
- бензинки (с опалисциращ цвят като локва бензин)
- комбали (с големи размери - 2-3см.)
- ураганки (най-често като горните, но с шарка на Юпитер или подобна като ураган)
- бобърчета (малките лимки - 0,5-6см, с висока стойност)
- бонбонки (бели с цветни точки по тях)
- лимонки (с жълто листо)
- биренки (без листо, но с балончета в стъклото или матови)
- сълза (най-често като бобърчетата, но без нищо, с много висока стойност, но пък се намират в дозаторите на бутилките)
![]()
Пред блока се събирахме дечурлигата и играехме. Имал съм лимки, лагерни съчми, покемони, тазове. Безгрижно, хубаво детство без смартфони и компютри.![]()
Билюри! Никви лимки, сирийчета, джаменки или както там му викате! Тва са си билюри! :дддд
Сирийки или слънчевки, заради пречупването на светлината през цветните плочици. Липсват ми тези игри и ми е мъчно, че децата днес няма да се докоснат до нашето детство.
I'm too weird to live, but much too rare to die.
Хайде ако правим форонна среща, да си донесем топчетата!![]()
I'm too weird to live, but much too rare to die.
Вие май не се шегувате, че като малки сте се занимавали с подобни плебейщини?
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
Само аз ли от НОРМАЛНОТО(нютон не се брои, той е сноб) население на форума, не съм играл с такова нещо ?![]()