Наскоро прочетох за лингвални брекети, които се поставяли от вътрешната част на зъбите. Не можах обаче да разбера дали все пак се виждат както обикновените брекети. Още бих искала да попитам дали цената на "вътрешните" брекети се различава мнооого от тази на обикновените и дали има въобще някакъв ефект от тях (от лингвалните брекети)
![]()
![]()
Много познати, малко приятели
на мен не са ми криви зъбите но бих искала да сложа шини защото зъбите ми са малко разширени.
Мисля да сложа на дъщеря си ШИНИ, но ме притеснява цената, ако е към Здравната Каса има ли някакви намаления и може ли някои да ми каже колко лева долу/горе ще ми излезе?
Трябва първо да отидеш на ортодонт и там ще ти кажат до каква степен са ти криви зъбите и за брекети или шини си.
Като цяло шините са около 200лв и преспокойно можеш да си намериш и под 600лв. Може би тези с евтините шини не са се прецакали, може би тези с по-скъпите са се прецакали защото аз на колко и места да отида винаги са едни и същи, но ако са ти много криви зъбите от тях няма ефект. А за брекетите е същото моите са за 1500 и съм на 16, след като станеш на 18 цената се увеличава. При моят ортодонт примерно е 1800лв след 18. Като не даваш всичките пари веднага, а при поставянето на горните е 400лв, също и енетуално при поставянето на долните и после през 1 2 месеца по 100лв до края на лечението. Но с брекетите още от първият месец виждаш огромни промени, докато с шините може и да не ги видиш, дори и в края на лечението ... както при менАко някой се интересува за ортодонт в София да ми пише
Ще му препоръчам един от най-добрите (може би е и най-добрия)
![]()
Последно редактирано от nea_ : 05-19-2013 на 12:42
Шините не се сменят, освен ако не ги счупиш и НЯМА как да ти убиват - ако ти убиват веднага отиваш при ортодонта да ти ги регулира. Аз нося шини и трябва да ги нося 16 часа на ден .
Ami moito gorno i golno struvaha 300 lv obshto po 150 ednoto
moite bqha 300lv obshto i gorni i dolni