- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12 клас,химията и биологията
ЗдравейтеМалко ми е рано за 12клас де,(сега ще съм 11) но понеже знам че в 12 отпадат тези 2 предмета(езикова паралелка съм) а съм решила да кандидатствам медицина-това ще повлияе ли по някакъв начин?В смисъл,че за да те приемат се искат и оценки от диплома, а дали е проблем ако в 12 клас не съм имала такива часове?Благодаря предварително за инфото
Това не е за раздел НАУКА.
.: machoka :.
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
Сладкишче,в другите училища(освен природоматематическите паракелки) тия предмети се учат до 10 клас.
Това са ти предметите,имаш си хорариума![]()
Не,това няма да е проблем,имаш си нужните часове,както каза и другият потребител,в повечето училища те отпадат още след 10 клас.
Аз също бях в езикова,така че имахме и зипове в 12 клас,ако и при вас е така,ще можеш да си избереш химия или биология(щом искаш да кандидатстваш с тях),една от най-добрите ми приятелки направи така и сега е приета медицина.
"A stunning journey to hell and back."
How long could you last?
Ами изобщо няма значение дали 12клас имаш химия или биология или не. Аз също бях такава паралелка и кандидатствах с химия. (а нямах последната година). Всичко в дипломата е съобразено с това какъв профил си т.е. ти си имаш достатъчен хорариум от тези предмети. Само където ще ти се наложи да ходиш на уроци и по двете,но то кой ли не ходи на уроци? Хайде късмет с кандидатстването по-нататък![]()
Impossible Is Nothing!
Не, по начало химия и биология се учат до 10 клас, в 11 са само ЕВЕНТУАЛНО ЗИП-овете. Това си е програма на министерството и няма причина да не можеш да кандидатстваш медицина.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Мерси че ме успокоихте..щот нз кви филми си вкарах.Благодаря![]()
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
ами аз също съм в езиковата гимназия враца учила съм до 10 химия и биология и много се радвам че ги няма вече като предмети,но по темата има едно момиче от моя клас което иска да кандидатства със химия и биология сега след 12 клас,така че сега като станеш 12ти клас така де до година ще имаш зипове и можеш да запишеш зип биология или химия което ти върви повече и тази оценка от зипа ти е 1/3 от оценката от дипломата след 12ти клас.Първата ти оценка ще е от матурите,втората ще ти е балообразуваща от четирите години 9 10 11 и 12 клас и последната оценка ще ти е зипа![]()
Ако искаш да кандидатсваш в Медицински университет ти стигат оценките от биология и химия от 9-ти и 10-ти клас. Никакви зипове и такива глупости не ти трябватТази година кандидатсвах така че знам как става.
Ако искаш може да ти напиша как става балообразуването![]()
mn 6ti e trudno ama mn to i da si v biologi4na paralelka 6ansut ti e maluk puk ti...znam kazvali sa mi 4e mn trudno se vliza s medicina i .....golqm zor az sq u4a biologiq ........mn zor da jiveee himiqta!!!!
хм..според проблема няма да ти е часовете по химия и биология, а недостигът на знания. За медицинският университет ти трябват най-малко 5,5 по дватаа в СУ можеш да се пробваш с химия и биология отделно, защото знам че там е безсмислено да се учи медицина:
![]()
![]()