Първо не съм съгласна, че изневярата била станала "модерна" в днешно време, както твърди авторът.. в днешно време всяко нещо се преекспонира и му се дава гласност с и без нужда, още повече ако е пошло и просташко
Колкото до причината за изневяра, аз си го обяснявам с това, че хората стават все по космополитни и имат повече нужди и интереси, пътуват по света, гледат чужда телевизия, интернет.. как при положение, че си интелектуално и емоционално богата личност да бъдеш само с 1 човек. невъзможно е според мен да намериш такъв, който да ти подхожда и отговаря на всяко изискване. във всеки нов намираш част от това, което търсиш, но със сигурност не всичко..
Със сигурност ще бъда нападната от моралисти, вярващи във вечната любов, но ако бъдете честни със себе си ще трябва да се съгласите, че нещата си стоят точно така - дори да откриеш човек, с който ти е добре и отговаря на повечето ти критерии, никога няма да намериш перфектната половинка. А човекът от "днешното време" има основание да търси не най-доброто, а перфектното за себе си, което за съжаление няма как да е в лицето само на 1 човек