.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 51

Топче под целюстта

Ами здравейте. На 17 съм и....
    От скоро (вчера) имам едно топче от лявата страна, малко под челюстта.
    От това, което прочетох в интернет направо ми се изправи косата и в момента мисля, че може да е рак (боже, дано да не е!).

Топчето е подвижно (движи се повече наляво и надясно и много малко нагоре и надолу), не ме боли, не го усещам и до колкото съм го наблюдавал от вчера до днес, НЕ разте, но е там и си личи само когато си стегна там врата. Голямо е г-д колкото грахово зърно.

Баща ми има г-д на същото място маслена нещо си там (забравих ся кво беше), но неговото е доста по голямо и си личи доста повече и без да си стяга врата, та се чудя дали може от него да съм го наследил или е възможно да е нещо по лошо

Възможно е да е запушена мастна жлеза. Ако и той има, доколкото ми е известно (не съм убеден!) по наследство подобни проблемчета на мазната кожа могат да се предават. Особено в случай, че го усещаш повече на повърхността, вероятно е такова.
    Защото раковите образования май не са точно такива, и би трябвало да се усещат друго яче...

Ходи на дерматолог или хирург. Не би трябвало да е нещо сериозно, и аз съм имал запушени мастни жлези.
    активизъм/превенция; писане; музика

Град
    в света на приключенията ..
    хора.. не се филмирайте и не мислете винаги най-лошото ..
    това можге да е просто някакво мастно образувание и да-може да си го наследил от баща си
    спокойно отиди на лекар да те види;ако прецени опл-то ти ще те прати на хирург и въпреки това не е нищо страшно
    успех

Бях при личния, пипна го и каза:
    - Ами нормално е да го има това, това е лимфен възел, просто ти си по слаб и ти изпъква.

WaitForMe
    Guest
    Възможно е да сме роднини и аз имам такова

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Къде под челюстта? Ако е на врата, може да е лимфен възел и може да е сигнал за инфекция! Отколко време го имаш това? Може ли на доктор да не отидеш?! Момче, не се троши главата и не си мисли глупости, ами заминавай на лекар, защото, ако е някаква инфекция, трябва да се лекува. Температурата мерил ли си си? Ако да, колко е? Топче вика под челюста. Ако е точно под ухото може да са или възпалени лимфни възли или по-уплатнени лимфни възли. Ако е второто - ок, ако е първото трябва да се направят изследвания моментално. Това е индикатор за много неща. Ако е проста инфекция с антибиотик ще се оправиш. Не отлагай повече ниито ден!

Ако не е на врата под ухото, може да е просто масно образование, което или ще се саморазнесе, или ще си караш с него, или ще го цепнат да изтече. Никакви ракове нямаш. Стига вече с тази параноя! Много сте бъзливи. К'ъв рак те гони на 17? Т'ва дето го четеш по форумите е писано от 30-40-50 годишни хора, не от 17 годишни. Аре заминавай на лекар и не губи и ден повече!!

едва ли е тумор,по скоро е линфел възел

amk933, вече 3-ти ден !

Бях вчера при личния нали ви казвам, каза ми че е лимфен възел.
    Не е под ухото ами по скоро малко над гръкляна, боли ме само ако го пипам и не ме боли докато го пипам а след това.

Ето точно къде се намира:

Да ви кажа като видях поста на тоя пич дето ми се гледа фен на Барак Обама много се притесних. Стреснах се езведнъж, изтръпна ми лицето как и задната част на главата, треперих малко, много ме беше страх.
    Сега съм по добре нямам изтръпване и треперене, но пак ме е страх и то много

Баща ми каза, че имам невралгия (ОМГ НЕ ИСКАМ ДА ИМАМ ТАКОВА НЕЩО, ЧЕЛ СЪМ МНОГО ЗА НЕВРАЛГИЯТА И ВСЕ ЛОШИ НЕЩА, НАПРАВО МИ ЕДВА ДА ЗАРЕВА ) Ужасно ме е страх и да не полудея и такива работи. Температурата от 3-4 дни ми е постоянна 37 - 37.6, което много ме притеснява, но спеда винаги преди да си легна е 36.5 - 6 , както и сутринта е 35.6-8, но мине ли 13:00 я качвам.
    Преди 4 дни, когато се появи за пръв път беше 37.9 и веднага отидох на лекар. Разпитваше ме дали ме боли нещо страви, мусколи и т.н, а на мен не ме болят и ми изписа Ремантадин и Амбро, защото път и кашлям и храча, може и от цигарите да е

Пия ги тези хапчета, но каточели не ми понасят и ме избиват все повече на нерви, стрес, страх, защото път имат и странички ефекти и се чувствам като парцал като ги пия. Амбро също все още не съм пил, но смятам да се престраша. Изключително много мразя да поверъщам, през целия си живот съм повръщал най-много 5 пъти и не съм повръщал от повече от 3 години и не искам това да става, а в листовката в графата с странични ефекти, пише че може да се появи (рядко), но все пак може да се появи повръщане.
    Миля да пиина Мента глок и валериана 2 хапченца и да видя какво ще стане, вие как мислите ? Да пия или ?! Не ми се ходи при психолог защото ме е страх да не ме изкарат луд , а и да не ми изпише някаикви силни успокоителни + това мисля, че съм в депресия, самовнушавам си и имам чувството, че ще откача. Кажете при кого да ида, някой имал ли го е това нещо Невралгия + Депресия + Самовнушение = ?!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Лимфните възли нямат нищо общо с психолога. А твойта докторка е овца. Може ли 3 дена с температура и подут лимфен възел да не направи нищо! Аз знам, че това не е нормално, дето не съм доктор, тая патка к'во прави? Заминавай на друг доктор, че с тия подути възли и тая темпераура мнооооого се съмнявам да минеш без антибиотик!

За депресията - психиатър! Психологът е модерно име за шарлатанин. На запад като не могат да си платят психиатъра, защото е безумно скъпо, се фукат с лични психолози. Много важно. Някъв седи и говори глупости. И аз го мога това.

Хора сега видях че и аз имам от двете страни и то колкото грахово зърно не ме болят нито имам температура местят се нагоре и надолу какво може да са на 12 съм и ме е страх да не е рак

Град
    Цитирай Първоначално написано от Apricote
    Хора сега видях че и аз имам от двете страни и то колкото грахово зърно не ме болят нито имам температура местят се нагоре и надолу какво може да са на 12 съм и ме е страх да не е рак
    и аз ги имам
    не е проблем
    нищо ти няма
    питах лекар
    спокоооойно
    ти пък.. чак рак

Бях пак при друг лекар, каза ми, че е нормално да имам поддут лимфен възел щом съм под такъв стрес, а й имам температура явно и някаква инфекция вътрешна, от която да идва температурата, но...

Интересното е, че преди да ида на лекар си меря температурата в къщи 37.3 , отивам на лекаря, мери ми температурата 36.8 а това ме побърква направо !

В последствие стигам да извода, че нещо термометъра не е верен, защото аз си я меря с електронен, а тя пък ми я мери с обикновен и незнам вообще к'во става. Винаги преди да ида е 37.3-4-5, а когато ми я мерят там е 36.6-7-8.

Относно внушенията е невралгията, която вероятно имам, лекаря ми даде направление на невролог. Мериха ми кръвното 130/90 и казаха, че долната граница е леко завишена.
    Но тогава си бях неспокоен, ръцете ми бяга червени, даже биеха на сини а сега не са и се чувствам много по спокоен.

Така, невролога ми изписа Деанксит® да го пия всяка сутрин в продължение на 10 дни. Днес доста се поколебах дали да го пия, защото ми казаха, че е доста по силно от валериана мента глок, което зимах от време на време преди и се чудих и се маех и чак преди 20 мин се реших и го пийнах.

Цитирай Първоначално написано от clever
    и аз ги имам
    не е проблем
    нищо ти няма
    питах лекар
    спокоооойно
    ти пък.. чак рак
    clever ама сиг ли си че ги имаш и ти че мн се притесних като прочетох че така се образува и рак и какво ти каза доктора какво са това и какво правят

Град
    и аз ги имам
    не е проблем
    нищо ти няма
    питах лекар
    спокоооойно
    ти пък.. чак рак
    clever ама сиг ли си че ги имаш и ти че мн се притесних като прочетох че така се образува и рак
    да
    сигурна съм

и аз ги имам
    не е проблем
    нищо ти няма
    питах лекар
    спокоооойно
    ти пък.. чак рак
    clever ама сиг ли си че ги имаш и ти че мн се притесних като прочетох че така се образува и рак
    да
    сигурна съм
    а какво ти каза доктора

Град
    разликата е че моите не се местят не си личат мн

е .. попита дали ме боли...
    опипа лимфните ми възли и каза-Спокойно!Нищо ти няма.Живей си живота

мен ми стана адски срам защото отидох на лекар БЕЗ причина както и да е..

не се притеснявай !

разликата е че моите не се местят не си личат мн

е .. попита дали ме боли...
    опипа лимфните ми възли и каза-Спокойно!Нищо ти няма.Живей си живота

мен ми стана адски срам защото отидох на лекар БЕЗ причина както и да е..

не се притеснявай !
    ок мс

Супер фен
    Град
    Sofia
    Кажи му на доктора който ти каза, че надутият лимфен възел (доколкото изобщо е такъв защото си мисля за жлеза) се бил появил заради стреса да си яде ушите! Тази температура разбира се е възможно да се появи и от стрес (в твоя случай поради заболяване - тежка хипохондрия), защото мозъка има изключителната способност да добавя ефект на мислите!
    Тази температура, която подържаш, от кога се появи или всичко настъпи след като прочете няколко мнения по различни форуми и започна да се насираш от шубе да не умреш в следващите 48 часа от РАК??????
    Ти на Зъболекар ходи ли за да провериш дали случайно проблема не е свързан със зъбите или слюнчените жлези?
    Личният лекар пусна ли ти поне една урина да види дали всичко ти е наред?
    И да не пропусна да питам - дали случайно след като започна деанксита се чустваш вече по-добре?
    Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts

Кръв и урина си пусках преди 1 месец някъде и всичко беше наред ..
    От както взимам Дианксит, т.е днес се чувствах като лайно, отпаднал, вообще за нищо не ме биваше, но след 3-4 часа се оправих и сега сам си както си трябва и без внушения поне за сега :P

На зъболекар не съм ходил, много ме е шибе от такива работи и се съмнявам нещо оттам да идва проблема, но ако се наложи ще отида и там.

Температурата я имам от 5 дни вече. И преди съм ви снушавал, но тогава нямах температура, а сега имам :X

Днес иначе в 9 часа трябваше да отида при лекаря, но станах в 13:00 и сега утре след обяд ще видим какво ще се прави

Знаеш ли, може да е рак на шийката на матката. И понеже може да е такова и сигурно яко ще се шашнеш да не би наистина да е, отиди за всеки случай и на гинеколог.
    Той ще ти пусне едно-две изследвания, ще разбере, че не е рак на шийката на матката, но и ще знае, че все пак има проблем и ще ти изпише някой и друг антибиотик за 50 лв, от който да заприличаш на фекалия.
    Ще си помислиш, че няма смисъл от това лекарство, и ще е време да потърсиш друга причина за проблема - извънземен ембрион, може би. В такъв случай най-удачно ще е да отидеш в централата на Мъжете в черно, те ще знаят какво да правиш.
    активизъм/превенция; писане; музика

Супер фен
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от 1nsens1bl3
    Температурата я имам от 5 дни вече. И преди съм ви снушавал, но тогава нямах температура, а сега имам :X
    Радвам се, че се оправяш, но не се радвам, че ставаш все по-добър в самовнушението!
    Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts

Град
    Цитирай Първоначално написано от semantics
    Знаеш ли, може да е рак на шийката на матката. И понеже може да е такова и сигурно яко ще се шашнеш да не би наистина да е, отиди за всеки случай и на гинеколог.
    Той ще ти пусне едно-две изследвания, ще разбере, че не е рак на шийката на матката, но и ще знае, че все пак има проблем и ще ти изпише някой и друг антибиотик за 50 лв, от който да заприличаш на фекалия.
    Ще си помислиш, че няма смисъл от това лекарство, и ще е време да потърсиш друга причина за проблема - извънземен ембрион, може би. В такъв случай най-удачно ще е да отидеш в централата на Мъжете в черно, те ще знаят какво да правиш.

Чак пък на шииката на матката
    Абе то ясно, че не е рак обаче тая температура нали трябва да идва от някъде д*ба

Често забелязвам, предимно когато пуша, че дясната ръка (пръстите и малко по нагоре) е по червена от лявата и като я натисна се получава нещо като бяло петно, което изчезва за 2-3 секунди. Все едно имам прекалено много кръв в едната ръка а в другата не. Някой да знае от какво може да е ?!

Град
    хей човече
    ти май имаш самовнушение .. това ти е проблемът !
    когато мозъкът на човек мисли че съществото е болно.. то човекът се разболява
    спри да си самовнушаваш и симптоматиката ще изчезне

май някой не му се ходи на даскало и предпочита безцелни разходчици из лекарските кабинети

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си