- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Каква роля играе в вашият живот вярата?
Мнение... Всичко което казваш е просто мнение за мен! Всичко което казвам е просто МОЕ мнение! Знам, че искаш да промениш мнението на много хора от тук с тия работи дето ги пишеш, но да ти кажа от сега откажи се...Всички сме сериозни хора тук както и ти, а това означава, че не се поддаваме лесно на манипулации!
![]()
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
A Zeitgeist не ви ли манипулира по някакъв начин?
Дефиницията на манипулация е да промениш нещо. Не променя ли мнението ви Zeitgeist?
НЕ! Аз винаги съм мислил такаПървоначално написано от SolusChristus
не толкова неограничено, но този филм само потвърди моите разбирания и ги надгради!
![]()
Ако си дал на гладния дори трохица хляб от своя хляб.Ако си дал на скитника дори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милата от своето сърце.Ако си дал на чуждите живот от себе си.Ако си дал,ако си дал от себе си,не си живял,не си живял на празно
Филма има известни провокативни насоки,но изобщо не е Юдейска пумия,по простата причина,че филма опорочава която и да е религия,което и да е вярване.Критикува всичко което е релгиия,вяра и т.н.
Кажете ми какво мислите за тезата от Zeitgeist Addendum за това че вместо да създаваме нови закони и глупости с които да задълбочаваме проблемите,трябва да търсим разрешения...като това с хлъзгавия асвалт!
Та нима религията не променя!?!?!?!Дефиницията на манипулация е да промениш нещо.
+1НЕ! Аз винаги съм мислил така не толкова неограничено, но този филм само потвърди моите разбирания и ги надгради!
Монетарната система трябва да бъде срината и да бъде изградена друга по добра....може да не бъде перфектна,но да бъде по добра от монетарната и така постепенно постепенно ще се изгражда все по добра система,която да благоприятства добрия живот и щастието ная хората.
Ето защо съм ЗА с две ръце за науката и технологийте,който водят живота ни към усивиршенстване,към развитие....докато религиите и вярата правят напълно обратното.Религиите противоречат на кръговрата.
Само желанието да се развиваме и да вървим напред към промяна ще ни помогне,иначе застоя ще ни довърши,по простата причина че всичко на този свят се движи и развива,иначе изчезва.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Зависи вяра в какъв смисъл, вярата в себе си играе огромна роля за мен, а вяра като религия, аз съм атеист тъй че за мен не играе никаква роля.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Единствената вяра, която играе роля в моя живот, е тази в моята собствена особа и тази в обичаните хора.![]()
Религията няма място в моя живот.. Не съм вярваща, няма и да стана..
Вярата е нещо, което крепи човек... Дори надежда да няма - вярата може да те поддържа силен. Винаги човек трябва да вярва в нещо, за да оцелее. И най-вече вярвата в себе си, би успяла да го постигне. Жалко, че аз рядко имам вяра в себе си. Но работя по въпроса![]()
Винаги, когато се почувстваш сам, не забравяй, че имаш себе си!
Зависи как дефинираш вара.Да вярваш в себе си и религиозната вяра имат различен смисъл.В първото ти си убеден че можеш да постигнеш нещо,а във второто си убеден че някв там от небето ще ти помогне да постигнеш нещо.Винаги човек трябва да вярва в нещо, за да оцелее.
Думата оцеляване също вече има няколко дефинизии...оцеляване в природата и социално оцеляване.За първто не е нужна вяра,а инстинкти...защото там сме сред животните и единственото ни оръжие е мозъка и важи правилото "или убиваш или те убиват".Във вторият вариант е много подобно с разликата че важи правилото "или побеждаваш или те побеждават".
Я се замисли...има толкова много атеисти.Само като влезеш в Ютуба и напишеш atheist и ще добиеш бегла представа.Според теб тези хора дали успяват да оцелеят като имаш на предвид че Атеист означава БЕЗверник.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
+1Първоначално написано от MP
![]()
ти живееш, защото вярвашПървоначално написано от guinessgirl
вярвяш, че ще ядеш, вярваш, че ще пиеш вода, вярваш, че ще спиш, вярваш, че ще успееш е целите си
вярата не е само религия. въпрос на възприятие е![]()
But I am never beaten
Broken not defeated,
I know next to you is not where I belong
Вярата като религия е на едно много специално място в живота ми, играе изключително важна роля... Без нея съм загубена. Моята пътеводна светлинка в този живот, който понякога изглежда като бездна - черна, страшна. Тя е най-голямото ми богатство. Така погледнато, винаги ще съм богатаЦелия ми свят се осланя на вярата. Ако съм сигурна в нещо, то е, че има Бог и той винаги обича, когато ние обичаме Него. И така
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
^ Amen.
"И утре е ден" - казала еднодневката...
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.
Вярата в Иисус Христос играе много голяма роля за мен.
Вярва в какво ? Вяра в себе си ,вяра в Бог или вяра в хората ?
Вярата е относително нещо ,в един момент я имаш в следващия може да я загубиш и то много бързо,човек може да живее без вяра ,може да се вярва само на съмнението,защото то винаги е с право.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Вярата играе голяма роля в моя живот. Не говоря за вярата в бог, а за вярата в себе си и в любимите ми неща. Вярата е много силен източник на мотивация и енергия, така че ако знаеш как да я ползваш ще изиграе голяма роля в бъдещите дела. Грешка е, ако при споменаване на думата "вяра" се направи веднага асоциация само с религия или бог.
+5!Първоначално написано от themusicinme
Прочетох сички коментари.. направи ми впечатление че тези които не вярват и твърди си държат на мнението са супер ограничени-до това което виждат, чуват и това което казва ''науката'' .................. ;ххххх
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
А ти понеже вярваш в един невидим човек създал света си супер интелигентна, нали ?![]()
мм 1-не е човек и 2-не се смятам за нищо повече от другите.. просто казвам как изглежда през очите на християнин..))))
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
Е не са ли хората създени по негово подобие, как не е човек ?
ами да де, ПОДОБИЕ, не сме Негово копие.. пък и Той е Бог, а Бог не е човек..
не беее ;д как Бог ще е човек ?! нали е Бог...... ;д
Хората сме подобие на Бог, но бог не е човек, че даже и полу-човек не е, как става тая работа ? о.0