- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Каква роля играе в вашият живот вярата?
^ И да искаш не може да ти го обясни...Може би, защото дори тя не го разбира.
For you![]()
Skillet - Never Surrender
I miss you...
"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Темата май беше за каква е роля заема в живота ни Господ, а не дали мислим, че съществува и кой какво е създал, но както и да е.
По темата - За мен играе ужасно важна роля.Най-важната.Господ е на първо място за мен.На първо място обичам Господ.И съм горда с това.Радвам се, че съм се осъзнала на време.Просто нямам думи.Всеки ден се опитвам да върша добри неща - за себе си, защото ме осъщестливява- и за Господ, защото той иска това от нас.За Господ мога да говоря с часове, но няма смисъл и нужда.То, който е открил силата на Господ, евала за него и дано никога да не спре.
ПС - молете се, хоравсеки ден.
\Първоначално написано от DevilWish
/
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
Да си подобие на Бог не значи, че си по-висш от Бог. Бог ни е създал по Свое подобие, да можем да разсъждаваме, да имаме съвест и тн.Първоначално написано от onestar
ааа без тея! Бог си е хуманоиден и точка по въпроса.
Не може да има хем ръце, хем лице ЧЕ И ВИДИМ ЗАДНИК(!!!) на всичкото отгоре и да не е хуманоиден. изход 33:18-23
фактът че има видима еманация даже си върви и ръка за ръка с рудиментарните рефлекси и органи които ние имаме от маймуните, като дарвиновия рефлекс или опашната кост например. Има опашка, има рефлекс да се хваща за козината на мама и да виси като маймуна ergo е маймуна.
Това с гъзенето ни насочва към бабуините следователно Бог милостиво ни е дал възможност да видим истинската Му природа в Своята милост
ПОКЛОНЕТЕ СЕ И СЕ ПОКАЙТЕ ПРЕД НЕГОВАТА ЛЮБОВ
![]()
За мен Бог играе най-важната роля в живота, без Него няма надежда,живота ми щеше да бъде безнадежден,тъжен,безрадос тен.Наистина Исус е жив и е умрял заради нашите грехове, радвам се и благодаря на Бог че съм повярвал в Него защото без Него животът ми нямаше да има смисъл![]()
Има прекалено много "слепи" хора както тук, така и навсякъде.Надявам се, че някой ден ще ви се отворят очите и ще осъзнаете, че ако го нямаше Висшият разум (Бог), нямаше да съществувате нито вие, нито нищо. Бог не е нито човек, нито получовек, а е ВСИЧКО. Прекалено много неща не можем да разберем, дори и да се опитваме. Вярата не е нещо, което може да се докаже - тя е пътят към истината.
Най-важната роляВ "класцията" ми кой най-много обичам той идва на първото място, след това Пророка, след това майка ми
и след това идва всичко останало.
Господ ни е създал и който не вярва в него, ще пострада много :С
Надявам се, че повече хора ще си отворят очите и ще ПОВЯРВАТ в НЕГО, единственият, всевищният . .![]()
Има страшно много неверници по света. Аз се опитвам да помогна на приятели и познати и да ги ореантирам към вярата, но уви. . хубост на сила не става.