Chr!sSie ако не знаеш немски не можеш да прецениш колко префектно го знае момичето особено ако не е отворила учебник защото немския е мн труден език и има доста особености. Не можеш да научиш падежите, словореда, времената без да си седнеш на д-то и да отвориш една гараматика.
Успех с френския. Според мен да седнеш и да превеждаш е доста добър начин да започнеш да учиш език. Също можеш да почнеш да четеш комикси на френски. Все пак са пълни с кратки фразички с прости думи а и картинките ти помагат да се ориентираш по-добре за какво става въпрос. Ако харесваш френски песни започни да си превеждаш текстовете. Поне ще ти е по-интересно от уроците.
Немския на мен ми отне около 6 месеца а гръцкия 3 (ама бях малка а малките деца учат по-бързо).
Когато си в държавата придобиваш усещане за самия език и не ти звучи всичко като "Чин Чан Чон" ами се научаваш да различаваш кога започва ново изречение, кое е глагола бла бла.
При всички случаи ти трябва желание, търпение, добра граматика, разговорник и дебел речник.