Into the great wide open... Under the sky so blue...
Проблем с такси
Не пътувам често с такси, понеже градът ми (Велико Търново) не е голям, но в днешния пороен дъжд, който се изсипа, ми се наложи да повикаме с приятеля ми, за да можем да се приберем. Ситуацията беше такава, че пича с таксито се забави дотолкова, че вече спря да вали (да не говорим, че после и ни подмина по невнимание) и човек можеше спокойно да се прибере - още повече, че се намирах на 2-3 минути от вкъщи. Просто валеше силно, а и приятелят ми е на по-далеч.
Когато най-сетне пича дойде, ние помолихме да се откажем от поръчката и попитахме проблем ли е, трябва ли да платим нещо. "Ми... 2 леа" - това беше отговорът. Предвид факта, че първоначалната цена е 80 стинки, това ни се стори странно. (Дори да ме беше закарал до у нас, цената щеше да е поне двойно по-малка.) Ние попитахме защо така - проблемът не бяха парите, а по-скоро в принципа. Обясни, че щял да има проблеми заради неизпълнена поръчка. Въпросите ми са: Вярно ли е, че от ръководството му правят проблеми за поръчката (как го хващат??) и точно по ценоразпис ли е да се платят 2 лв. за отказана поръчка?
Ще ми се да видя какво щеше да стане, ако дори не го чакахме - решихме обаче да не връзваме тенекии. Докато разговаряхме с него, той говореше и с диспечерката. Когато свърши, ние бяхме решили да се качим, защото същите 2 лв. щяхме да дадем да се приберем и двамата по домовете си. Онзи заяви, че взел друга поръчка, защото сме отказали своята, и отказа да ни качи. Каза само, че трябвало да му платим 2 лв. Приятелят ми, който до този момент взимаше по-голямо участие в разговора, послушно си даде парите, но аз не можех да се примиря (зодия лъв съм - какво да правя). Поинтересувах се къде е новата му поръчка, оказа се, че е на 2-3 минути от нас и ние му бяхме точно напът натам. Тогава го питах защо трябва да ни таксува така, след като и без това е щял да мине оттам, отивайки за друга поръчка. На него явно му беше и писнало, затова върна парите (аз бях постигнала своет ) и се изнесе. Не бях ли в правото си да отстоявам своята позиция, или наистина по ценоразпис има и такса за отказани поръчки?
Съжалявам, че темата стана толкова дълга, но в момента съм още превъзбудена от случката и искам чуждо мнение по въпроса. Щe се радвам да има кой да отговори. И благодаря предварително. :]
"Хората правят живота толкова интересен. Представяш ли си, че във Вселена с толкова чудеса те успели да измислят скуката? Удивително!"