- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Ох имам голям проблем! Ужас!
Отиди при личната лекарка вземи направление за очен и ако навреме ти открият нещо може само с капки да се оправи .. а ако чакаш като мен и си казваш,че на другия ден ще отидеш най-накрая ще окюровееш младежо.А и дори да ти сложат цаки ... ще ги носиш само докато четеш,гледаш ТВ или си на Pc-то
)
Пък лещите са гадни ... поне така ми каза една аверка,дето има![]()
Не си мисли,че очилата ще те направят грозен ... има някой хора,дето мн им отиват,а и ся да има такива хубави модели и рамки ... пък и ти няма да ги носиш винаги ( говоря,ако отидеш НАВРЕМЕ на очен )
La dicha de la vida consiste en tener siempre algo que hacer,alguien a quien amar y alguna cosa que esperar!
И кой ти го каза това?Първоначално написано от ra4ence
Профилактичният преглед до колкото си спомням беше 20лв,но покрай тези увеличения може да са му дигнали цената.Не знам защо не желаеш да си направиш очила?!Рамките не са като едно време - огромни бабешкиИма най-различни видове в зависимост и от цените де.Цената на лещите в зависимост от диптрите е различна.Честно казано за мен по-добрия вариант са очилата(не може да ги изгубиш,няма да си човъркаш окото всеки път,когато ги махаш и т.н).А да и ако имаш диоптри около 1.5,мисля че не може да се слагат лещи,защото е много вредно.
Всички доктори в болници, всички лекари в частни клиники,един от най-добрите очни лекари в България, при които за огромно съжаление ми се налага да ходя. Не съм го измъдрила аз, спокоино.Първоначално написано от GutCandy
Smile!?
Веднага отиваш на преглед. Мен ми взимат по 8 лева за преглед с компютър на частно. Ако ти е малък диоптъра няма смисъл да слагаш лещи. Какво толкова си се притеснил за тия очила не знам...Ще ги носиш само докато си в час. Ако ти е по-голям диоптъра ще попиташ лекаря за лещи и той ще ти обясни всичко, ще ти препоръча марка и т.н. Мойте лещи струват 18 лв, 3-месечни. Разтворът също е 18 лв.
Значи можеш да обясниш на даскалите проблема си и да помолиш да те сложат на по-преден чин, едва ли ще е проблем. Но мен ако питаш задължително трябва да идеш на очен лекар! Просто защото сега проблема ти може би е по-малък и с известно време носене на цайси ще се премахне, но ако чакаш накрая може да се стигне до големи усложнения и носене на цайси постоянно... Пък и немисля че има нещо срамно в това да носиш цайси, аз в началото на месеца съм на очен, защото от известно време ме болят очите и ако се наложи... Пък и в сегашно време има доста хубави модели цайси така че не мисля че е такъв проблем.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true... Follow me and I'll take you there..
лелее от 2-3 година и аз го имам този проблем ..смис не исках да слагам очила и се преписвах от другарчето по чин че не виждах от дъската..обаче това лято реших че е мн малоумно от моя страна при положение че в очилата няма нт лошоне се притеснявай да кажеш на ваще
мн хора носят очила и няма нищо срамно..а ти ако искаш няма да го носиш постоянно а само в час
лещите сащо са вариянт и то не лош
но по-добре кажи на ваще и иди на очен лекар
айде успех
п.с. има едни упражнения из интернет за сваляне на диоптърапробвай и с тах и намали компютъра
![]()
Да ти имам и проблемите не виждала на даската))))))
ЛЕЩИИИИИИИИИИИИИ![]()
na4i sajelqvam ako se poftarqm6oto mi pisna da 4eta 4etoh do 2 rata stranica do kam sredata ! zna4i az si vijdam i hodih da si sloja o4ila za komputar da ne mi se vredqt o4ite.. i mi izlqzoha 70 kinta.. i az beh tey kato teb si4ko no ne i o4ila no se primirih.. imam i mnogo dr fr ama te ne vijdat nqkoi i si nosqt ponqkoga i navun sega ni6to ne ti pre4i samo vav 4as da si gi slaga6.. govorq ti az i tezi fr behme edni ot nai krasivite f cqloto daskalo..
! e verno az ne gi nosih na u4ili6te
pri nas f ruse imame kaufland i predpolagam 4e i vie imate i tam 10 kinta ti gi proverqvat tam ! pak moje i da si zeme6 o4ila no da si slojij primerno 4erno staklo ili drug cvqt kakufto si preceni6 i 6te kajej na g-ta si 4e sa s dioptar i zaradi tova gi slaga6 ! pak spored men ni6to lo6o nqma da kajej na va6te.. kato im kajej 4e nqma da nosi6 o4ila te nqma da ti zemat se pak 70 lv na vqtara ne sa malko ! se pak uspeh kakvoto i da napravi6 !
Първо трябва да сложиш очила или лещи, защото след време ще продължава да ти се влошава зрението! Второ така и така майка ит ще разбере, поне говори с нея за проблема. Трето можеш да искаш да те преместят напред, НО така НЯМА да ти се оправи зрението!!!
Отивай на очен и слагай очила - за ТВОЕ добро е.
Don't tell me what I can or can't do !
И защо не искаш очила?Колко хора ги носят...Дори и аз![]()
А кокото доп регледите може да отидеш в някоя оптика и да питаш правят ли...В някои оптики е безплатен в дуги не...Зависи...
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Контактните лещи са около 21-24 лв за двете, за 3 месеца. Моите поне за толкова, български и за момента нямам проблеми с тях. Не се лъжи да си взимаш за една година, не знаеш дали няма да вдигнеш бързо диоптъра или дали няма да се скъсат. Не се и заблуждавай, че ще купиш лещите от някоя оптика, ще си ги сложиш и веднага ще отидеш на училище, все едно нищо не се е случило. Пак от личен опит ти говоря, първите дни ще можеш да стоиш с тях макс по 10 минути и то ако успееш да ги сложиш. Нямаш представа колко трудно е да си ги сложиш в окото при положение, че досега не си носила въобще. Ще ти се раздразва окото, ще сълзи, даже има вариант да те заболят очите или главата, все пак е чуждо тяло. Освен това трябва да си купиш и разтвор, който е някъде около 15-20 лв, за да промиваш лещите. Упътване ще ти дадат в оптиката, най-вероятно ще ти и покажат как да ги слагаш и как да ги махаш.
И не можеш да стоиш само на даскало с тях. Слагането и махането и без друго е трудно, лещите се хлъзгат, изпълзват се от ръцете и лесно се губят. А и е отвратително кофти след като си свикнал да виждаш идеално за 6 часа, после пак да си кьорава и всичко да ти е размазано пред погледа. Плюс това ако се наложи да сложиш лещи, ще трябва да ги носиш постоянно, за да не ти скача диоптърът.
Ако искаш някаква информация относно лещите, аз съм насреща, ще ти обясня каквото мога, все пак от няколко години съм с контактни лещи. Само че съветът ми е да кажеш на родителите си за проблема, могат да се получат всякакви инфекции от лещата, дори да се окаже, че имаш непоносимост към нея. Пробвай известно време с очила, колкото да посвикнеш малко, а и да задържиш диоптъра. Има всякакви модели, не всичките са с дебели рамки и огромни стъкла, тип "зубърски". Освен това ако си с нисък диоптър, вероятно ще ти дадат очила само за дъската, за компютър, телевизор и четенеСериозна съм, като ти казвам да споделиш с родителите си, може да се получат всякакви неща, дори до операция да се стигне. Би ли жертвала зрението си заради суетата?
![]()
Ми седни на по предните чинове..предполагам даскалите няма да имат нищо напротива между другото и аз седя на последния чин.. посредата..и ние пишем на бели дъски с маркери ама си виждам перфектно
Готви 1000 лв за преглед капки и всичко останало,след което като мине известен период ще разбереш,че без лещи не става,готви още 4 бона за двете лещи и си готов,никой няма да се усети,че си кьорав!
Пука ли ти ?
otivash v evromed tam ima 4astni pregledi misla 4e v seki grad ima takiva 15 leva stryva bez napravlenie i tam pitash i te 6te ti obesnat kakvoto te int uspex