- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- Тема за поетичен конкурс + АНКЕТА
Понеже забелязвам, че много съфорумци са такива поетични души, предлагам да направим конкурс. Тъй като не искам аз да задавам тема (няма да е много честно ако случайно се вдъхновя и реша да участвам, пък и е редно да е нещо, което вълнува най-много хора), предлагам в следващите 2 дена всеки, на който му хрумне интересна идея за тема на поетичен конкурс, да напише своето предложение тук. После ще поставя предложените теми в анкета и тази, която заслужи най-голям брой гласове, ще бъде темата на конкурса.
После всеки ще може да прати по едно лично стихотворение, но ще помоля стихотворенията да се пращат първо на мен. Аз ще ги публикувам, за да бъде конкурсът малко или много анонимен. След това отново победителят ще бъде определен чрез гласуване.
Тъй като нямам практика в организирането на конкурси, всеки, който има някаква критика или подобрение на предложението ми, нека сподели. Всякакви идеи са добре дошли.
-----------------------------------------------------------------------------
Тъй - ето я анкетата. По темата с най-много гласове ще направим конкурс за поезия. След това ще има и отделен конкурс за кратък разказ.![]()
После да направим и конкурс за проза викам аз. Кратка форма- между около 5 000 думи.
Съгласен, звучи ока. Да се надяваме само, че творческите души ще имат муза![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Добрем, това също. Ако идеята, първо да гласуваме за тема на конкурс и после за самите произведения, ви се струва удачна и се възприема добре, скоро ще пусна тема и за конкурс за кратък разказ/ есе...
Дааам....Ами, колежке потребителка-модераторка (), aз съм ЗА този подход ;]
Наистина е по-добре ти да ги пускаш произведенията, макар че всеки автор малко или много си има разпознаваем стил. Добре е и темата да се определи сред някакво гласуване - примерно да имаме три разновидности, и тази с най-много вотове (след анкета), да бъде избрана.
Май нещо такова..
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Ами тогава предлагайте теми. До 26 вечерта, примерно, ще събираме предложения, а после ги слагам в анкета.
Aз предлагам да бягаме от клишетата като теми, или поне да се опитаме. Който има някаква ясна идея като тема - да пише тук.
мен ако ми дойде и аз ще се спиша :Р
Предлагам на първи кръг да са разкази и после стихове!С гласуване да се определи кой ще победи!
П.П. Аз няма да участвам ,няма смисъл поне за мен ,знам кой ще спечели и просто ще си загубя времето! Успех на всички участници!
П.П2. Повече няма публикувам стихове или каквото и да е било написано от мен!
Приятна вечер на всички!
Първоначално написано от ScionOfStorm
Е, чакай де, как знаеш кой ще спечели, че да се отказваш? ;]
Пък и изливането на емоция никога не е губене на време, знаеш гоДавай ако ти дойде музата и желанието, най-малкото участници ще обменят емоции и визии (надявам се).
Нещо битово да имаме като тема ще трябва...май. Наред с другите.
ScionOfStorm много уважавам теб и творчеството си ,но какъв шанс имам аз срещу теб ?На ясно си ,че много повече харесват теб отколкото мен.Сигурен съм ,че ти ще спечелиш и ти го пожелавам ,защото ти си ми любимия автор.Отказвам се да пиша ,защото никой не чете ,,творбите ми'' и не пише коментари ,даже и критики ,а те са важни за мен!!! Отказвам се от тук нататък ще съм страничен наблюдател!!! УСПЕХ НА ВСИЧКИ!
Тъй не се отказвай толкоз лесно,Античовеко.Важното е да опиташ,а не да стоиш и да си викаш "защо не ....." (което се отнася и за днешните младежи )
П.С.-Някакви награди?
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
че хората не го познават,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
-Sometimes we can't see why normal isn't normal.
Грешиш ! Трябва да участвашПървоначално написано от ANTIHUMAN
Това , че казваш че той е по - добър от теб , дори и да е вярно не мисля че е причина ти да не участваш ... ами ако всеки каже така " той/тя е по - добър/а от мен, какъв е смисъла да участвам", тогава дали въобще ще останат хора ?!?
Бъди оптимист ! Успехи, на тези които ще участват, идеята Ви ми харесва, жалко че не съм добра в писането на каквито и да е произведенияиначе щях да участвам с голямо удоволствие ... ( :
Тука има - тука няма .. :P
+111111111111111111111111 А така кажете му, ANTIHUMAN разбери имаш талант, трябва само да повярваш в себе сиПървоначално написано от ViLeTo0o
Абе, човек, стига глупости, ще участвашПо-добър в поезията е относително понятие и го знаеш.
Пък и не съм сигурен дали ще участвам
И дайте първо темите да изясним, после другите неща като участници и тн. Те сами ще си дойдат.
Край аз съм най-накрая Scion>ANTIHUMAN>G-BabyПървоначално написано от zaraaa
![]()
![]()
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
Това е абсолютно грешно G-Baby!!!!Първоначално написано от ™G-Baby™
![]()
Къде се нарежда моя милостПървоначално написано от zaraaa
![]()
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
ОФ!
Стига сте разводнявали темата, давайте предложение за тематики и т.н. Тъпо е точно такава тема да се оспами - поне преди самото й реализиране.
Ще е яко ако има и конкурс за фентъзи разказ.Ако ми дойде идея ище напиша нещо.![]()
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Важно е участието кво ти пука на кое място си?От това не зависи живота ти нали?Първоначално написано от ™G-Baby™
Аз мисля да е разказ ,не ме бива в стиховете!G-Baby също пише разкази!Аз съм за разказ!
Аз харесвам Антихюман.(да си знае, коментари под стихове рядко пиша, не съм веща, понеже)
Като изберете тема, и аз ще ви напиша нещо. Отдавна не съм го правила, но понякога ми се получава.
Ти си по-специален за менПървоначално написано от ™G-Baby™
![]()
Разбирам, че ви е приятно взаимно да си правите четки и да си просите комплименти, много сте сладки отстрани, ама айде не се отплесвайте от темата.![]()
Трябват ми предложения за тема на поетичен конкурс. След това ще пусна тема и за проза (който иска да пише фентъзи разказ, нека това да пише - "кратък разказ" е обширно понятие.)
Още повече, конкурсът ще е анонимен - всички стихотворения се пращат на мен и аз ги публикувам в тема и правя анкета за гласуване. Следователно, всички ще трябва да бъдат прочетени с еднакво внимание. Евентуално ще избегнам някой да гласува за приятел/ фаворит-съфорумец и тн.
Ок?![]()
Barbie аз предложих вече разказ.Темата да е всичко без любовни идиотщини ,защото са изключително банални.Нещо от бита на хората!
За тема за разказ ще си правим съвсем отделна тема.Първоначално написано от ANTIHUMAN
Интересно е да има ясно и точно заглавие, което всеки да интерпретира по собствен начин. Освен това, като кажеш "нещо от бита на хората", можем да се обзаложим, че много хора ще пишат именно за любов. Не виждам причина да се изключва любовната тема.
Ок - например, можем да заемем заглавието на Радичковата пиеса "Опит за летене" и да го ползваме за тема. (Това е само пример - просто предлага голямо поле за различни интерпретации.)