.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Тема: d'ge

d'ge

скоро се преместих в плевен, и всички говорят за някав си плевен д'ге, ма на мен ми е срам да попитам какво означава това. и така реших да попитам тука.
    ако някой може да ми обесни като хората.
    за тези на които им е смешно, елате на вечеря с жена маика квот имате, да се смеем заедно

Вдъхновен от поста на Диа за Бургазлиите, бързам да вметна няколко интересни факта за Плевенчаните. Преди всичко плевенчани сме забавни, отпуснати и съвременни хора. Живеем в красиво градче с доста забележителности и интересни неща, но сега няма да описвам това. Ще опиша характера и интересните факти за (баш) плевенчаните. Ето и някои от следните особености, по които ще познаете един плевенчанин:

1. Д’ГЕ. Съкратено от *да го еба* (цензура няма)… Всеки истински плевенчанин използва това… как да го нарека? - изказване. Всеки истински плевенчанин използва тази “дума”, през 1-2 изречения, когато иска да изрази или да каже нещо. Примери: К’во става, д’ге?; Как си, д’ге?; Има ли живи тука, кво стана д’ге?; и тем подобни… Най-често всяко второ изречение завършва с д’ге.

2. Квартали. В Плевен имам 6 квартала. Най-големите, от които Сторгозия, Мара Денчева, Дружба и 9-ти квартал. Всеки истински плевенчанин ще каже, че кварталът, в който той живее е по-хубав с пъти от другите. “Моят квартал е най-хубав, щото аз си живея там д’ге!” Също така всеки местен “гъзар” се хвали колко пъти е ходил в “Канапе” и как всеки ден е по кафетата на центъра с някоя…

3. Ние се движим. Всеки в Плевен е шофьор, всеки има книжка, всеки знае как се кара кола, мотор, автобус, камион или друго превозно средство. Всички са много компетентни и знаят всичко за движението, за шофирането и за съзтезанията. В Плевен “мотористите” са много, малко останаха обаче от тези, които не падат след като са се качили на мотора. Всеки плевенчанин “знае и може” да подкара всяка една кола, мотор, самолет, багер, изстребител, танк и въобще всичко, което се движи… и то с бясна скорост!

4. Ние се обличаме. “Как може да си купиш такава тъпа тениска? Пфф, сигурно си я взел от тук д’ге, щото моята е от Ловеч!; Хаха, кви са тия маратонки, мойте са от Испания д’ге, тука няма такива!” Гъзарско и модерно е да кажеш, че не си си купил нещо от Плевен, а от друг град или дори от друга държава. Много често явление започва да става, дори и от хората, които са около мен и ги познавам достатъчно добре, за да знам от къде и какво са си купили.

5. Нощен живот. Нощният живот в Плевен е леко заспал в последно време. Преди беше доста по-жив. Признавам, все пак е лято и всеки бяга към морето. Но все пак се намираме хора, които да излизаме нощем и да обикаляме дискотеките. “Щом не ходиш на дискотека, значи не си печен!” …и в повечето случаи не се вписваш в гъзарските компании. Леки момичета колкото искаш и навсякъде. Най-вече се намират по дискотеките и нощните клубове, и тук-таме в някоя евтина кръчма, в която 1 кана вино = 1 лев, а филийките хляб са безплатни. ) Също така е вървежно да кажеш примерно с колко момичета си спал, кога, къде и как и какво са ти правили до сутринта…

6. Ние пием! Да, определено! Плевенчанинът може да се налива до сутринта. Дори по няколко дена без да спира, след това да дойде и да седне в някой магазин и да продължи да пие. Или пък да се прибере, да изяде една зелева чорба, да изпие 1.5 литра вода, да се изкъпе и пак да излезе да пие. Кварталните “пиячи” са много и са навсякъде. Застанали по пейки, гаражи, на маси и винаги готови за пиене! Също така и за ядене, а най-вече, ако е безплатно.

Симптомът плевенчанин е много интересен. Можем да определим един истински плевенчанин само с няколко точни думички и изречение. Той ползва по-горните епитети и думи и прави нещата, които са написани по-нагоре почти всеки ден. Плевенчанинът: “знае, може, прави, мисли, не изневерява, не се напива.” От няколко години градът е залян от наркомани, което е много дразнещо. Писна ми да ги гледам как се дупчат по входовете или на различни места… По принцип градът е спокоен, тих и супер готин. Радвам, се че съм от Плевен д’ге! Искам още веднъж да благодаря на Диа, която ме вдъхнови да напиша това. И в това число искам да я поздравя с една песен. Дълго време се чудех коя точно да е, но понеже видях, че слушаш trance, chill out и подобни ще е тази! Надявам се да ти хареса… За мен е просто уникална, а и текстът е много добър!

Супер фен Аватара на bEbsI
    И като чуя за канапе и ми се повръща.. (puke) Ама не си прав сега хай-лайфа се събира в Relax-a.Та т'ва е новата мода.
    Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

Град
    Okinawa

Re: d'ge

Канапе-то го о бичам заради мега яката цитронада( или фреш лимон беше..?!)
    In the grace
    Of this love
    We rise in pain
    And death is not far away
    And soon we'll sleep
    And never wake up again

Град
    [Градът, който никога не спИ]
    Уаа баси якия текст за моето градче Иначе ти обясниха кво е тва д'ге ..
    нз кво да ти кажа друго
    It is not the movements that make a dance beautiful, it is the emotions that inspired the movements that make it beautiful!

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home

Re: d'ge

Цитирай Първоначално написано от ju**
    Канапе-то го о бичам заради мега яката цитронада( или фреш лимон беше..?!)
    Канапето е ебати умрялата история, Джим Бийм е мястото (:

и да, всички говорят на д'ге, и аз бях почнала чак по едно време...
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Супер фен Аватара на FelisDirus
    За последните няколко години не съм чула никого да говори на "д'ге". Уиърд...
    Интересно с какви ли посредствени дечица се събираш.
    Собственост на Canis_Dirus

Град
    [Градът, който никога не спИ]
    Ае хора .. разбрахте ли Спират ни топлата вода от Понеделник! Няма да се къпем
    It is not the movements that make a dance beautiful, it is the emotions that inspired the movements that make it beautiful!

Супер фен Аватара на bEbsI
    Цитирай Първоначално написано от Elisa`Day
    Ае хора .. разбрахте ли Спират ни топлата вода от Понеделник! Няма да се къпем
    Мммоля?! Аз знаех,че имаме режим на водата ама чак пък да я спрат ебаси.. We're soo special..
    Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си