.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Тема: България

Hybrid View

Фен
    Град
    Sofiq

България

Повечето пъти, в които чувам това име, става въпрос за боклука, циганите, политиците и т.н.
    Тази тема обаче не е за това. Искам да ви попитам кое е нещото, заради което се гордеете, че сте българи? С какво искате чужденците да свързват името на родината ни? Как бихте представили България пред света, ако имахте възможност (имам предвид нещо като презентация)?
    Ще се радвам да чуя мнението ви.

Едит:
    Повечето сте казали, че се гордеете с историята и природата. Би ми било интересно да разбера кои събития/природни забележителности имате предвид.
    А и мисля, че е много жалко човек да не се гордее с родината си.

Голям фен
    Град
    Констанц
    при мен като стане въпрос за България винаги изтъквам невероятната ни история, природата,манталитета на хората ( че могат да се забавляват и че сме супер гостоприемни) и кухнята ( по точно всички хранителни продукти ,които се произвеждат в бг).
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Голям фен Аватара на mir4eto93
    България над всичко Аз също се гордея с историята, въпреки всички трудности ние сме тук. Също и природата, невероятна природа имаме! Както казах вече - България над всичко!!!
    НЯМАШ ТАЗИ ВЛАСТ - ТИ ДА БЪДЕШ АЗ!

You only see what your eyes want to see. How can life be what you want it to be? You're frozen when your heart's not open!

hottie
    Guest
    Природата ни не е чак толкова невероятна! И аз си мислих,че имаме уникална природа , но след като попътувах доста се оказа, че няма с какво толкова да се гордеем.

Но по темата : с нашата история можем да се гордеем определено!

Сигурно ще прозвучи крайно непатриотично, но не виждам с какво може да се похвали тази страна чак толкоз. Кво имаме ние, което повечето други народи го нямат?
    Предпочитам да се гордея с нещо, което сама съм направила, отколкото с делата на другите. А и не откривам какво такова голямо значение се отдава на историята... тя е минало, важно е какво е сега, а то определено не е за гордост, хъхъ.

А тва с природата направо... яко смех.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Ами може би с историята и с природата, но природата все повече се унищожава...
    In life, unlike chess, the game continues after checkmate.

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Преди да изляза от България и аз си мислех, че по-красива природа не съществува. Но после разбрах, че не е така.
    Ако ме питат - ще кажа за историята и кухнята...

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Мега фен
    Град
    Utopia..
    айде всички сте пътували и имате невероятнo точна скала за красота на природа .. нема нужда

Град
    ~`*`~ СоФиЯ ~`*`~
    Естествено, че на първо място с историята. Имаме такава богата история, жалко само, че малка част от нея е запазена

На второ място - кухнята. Наистина доста добра кухня имаме, пък и гозби непознати за чужденците (например шкембе чорба )

На трето място - природата. Какво и на нашата природа ? Е вярно, че с почти всеки изминал ден се унищожава малка част от нея, но пък за сметка на това имаме прекрасни кътчета в Балкана (Ако някой е ходил на Кръстова гора съм сигурна, че ще ме подкрепи). Същото се отнася и за морето - не чак толкова солено и плажовете имат пясък (не навсякъде имат плажове със ситен пясък - повечето са с чакъл и каманаци).

Гордея се също и с българските спортисти - нямате си на идея колко яко ми стана, когато нашето Руми стана олимпийска шампионка по гребане и взе златен медал, просто в тоя момент наистина се почувствах горда, че съм българка, че ми е сънародничка и изобщо, че има хора (колкото и малко да са те), които се борят, за да прославят името на България. Евала на такива хора
    Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Цитирай Първоначално написано от пор
    Сигурно ще прозвучи крайно непатриотично, но не виждам с какво може да се похвали тази страна чак толкоз. Кво имаме ние, което повечето други народи го нямат?
    Предпочитам да се гордея с нещо, което сама съм направила, отколкото с делата на другите. А и не откривам какво такова голямо значение се отдава на историята... тя е минало, важно е какво е сега, а то определено не е за гордост, хъхъ.

Мн точно казано! На абсолюно същото мнение съм.

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Цитирай Първоначално написано от tqnkо
    Цитирай Първоначално написано от slun4ice
    Цитирай Първоначално написано от пор

Мн точно казано! На абсолюно същото мнение съм.
    Първо явно изобщо не гледате. Ние какво имаме ли? Защо от ЕС избраха нас според вас? А не някои други които са много по напред от нас икономически и т.н. Ако искаш да ми кажеш, че си направила нещо по велико от разбиването на Османската империя.. или от това цял свят да се страхува от държавата която оправляваш.. ЕВАЛА МАЦКА/ПИЧ. Народ без история не е народ, със това гърците са се опитали на времето да ни зъблодят и да ни кажат, че сме "гърци" и нямаме история и т.н. но уви Паисий Хилендарски започва ренесанса в България и смазва тъпото его на гърците като пише книгата "История славенобългарская" както и да е малко се срамувам от хора като вас (двамата) но няма никакво значение.
    ЕДИТ: Сега видях, че нещо не ти харесва в природата ни? Знаеш ли колко държави имат излаз на море и планина.. знаеш гена ми тянко знаеш. Няма се учудя ако зад клавиатурите седят сезове
    А ти ходил ли си на училище? Айде първо се научи да пишеш на родния си език с който толкова се гордееш и после ми се обяснявай.
    И кой е разбил Османската империя? Май нещо не си внимавал в час а?
    Кой е казал че нямаме история? Имаме си. Както и всеки друг народ между другото...
    Какво каза за природата? Я вземи разледай някой атлас и после ми говори че няма много държави с излаз на море и планина.

България мирише. :P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си