- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Не мога да уча
Имам един доста сериозен проблем. Колкото и да се напрягам не мога да уча. Или ме мързи и постоянно отлагам и в края на крайщата нищо не научавам, или ако изобщо седна да пиша някакво домашно не мога да измисля нищо и се налага да ставам в 4 часа сутринта. Странното е, че през нощта ги пиша от разДобрв, че съм 8 клас в езикова и не ми се налага да уча разказвателни и т.н Английският някак си ми върви. Въпреки, че в час също съм адски неконцентирам успявам да науча някои неща и за разлика от другите в класа, които твърдят, че учат по минимум 3-4 часа на ден аз не изкарвам двойки, а петици. Даже съм един от най-добрите(преди съм "учил" английски само в даскало отгоре-отгоре; може би нещата, които ми помагат малко са един английски форум, в който за една година натрасках 1000 мнения и то не спам ами...сериозни, филмите, аниметата, игрите,..., но въпреки това от граматиката имам доста нови неща, а и половината думи не ги знаех преди), след един, който е ходил на курсове от 7-8 години и нечовешката зубърка
То аз 10-тици ще изкарвам ако учих, мамка му
Та горе-долу се държа, но ето, че утре имам класно по Математика, но сега като чета уроците и от тая Геометрия нищо не вдявам
![]()
Trust, will, courage - the three things one must have!
Ха! Се едно слушам себе си (: аз днес имах класно точно по геометрия и мързела ми ме изложи! Не се сетих за нищо докъто правих класната и почти нищо не направих ,а след това като се успокоих всичко реших.. но вече бях предала...
Ами.. мен ако питаш се концентрирай и погледни примерите,които са дадени.. обикновено обясняват твърденията... пробвай да решиш някакви нещица там след урока и виж какво ще стане (:
Успех на класната утре!![]()
![]()
само 1 ще ти кажа не учи кфото запоминш в клас и тфа е аз така правя и изкарвам 4 5![]()
Като ти драснат две,три 2-ки,ше ти дойде акъла!Ако не беше оставил Геометрията за последния момент,можеше и да вденеш нещо.
+1 само дето аз и после нищо не решихПървоначално написано от LigLichKa1936
Крисс
![]()
emi i az sum takasamo deto predi sly6ah v 4as i vs si znaeh,bez da y4a v ku6ti,no daskalite taka me oteg4avat,4e izob6o ne gi sly6am
i az taka otlagam,ama sq 6e si nay4a po bzo,4e imam kontrolno,moje i nqkoi dryg pi6ov,za po sigyrno
![]()
![]()
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!
хаха и аз съм така ! в4ера имах класно по алгебра и се ма4их там 2 зада4и да реша да искарам 4 поне.. и го знаех.. припомнях до последно и го знаех на изуст направо ! и дадоха ми листа и вси4ко забравих и се осраххххххххх ! ся се надявам поне 3 да варжаПървоначално написано от LigLichKa1936
![]()
аа не си единственияя споко![]()
![]()
и аз тва се чудяПървоначално написано от DeAd_LooSeR
![]()
И на мен не ми се учи тази седмица си спенкахх и даже имам идна 6тица хахахаха ама другата седмица секи ден контролно и нз к ще правя аз винаги уча на музика и се разсейвам супер много и мога да уча само вечер
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Абе...като почнете да се правите на велики "Аз нищо не уча, ама имам хубави оценки,кой знае какво щеше да стане,ако учех"...
Мили деца, това, че 8 клас е доста лесно и че учителите са благосклонни и не изискват кой знае какво, не значи, че сте гениални, нито, че занапред винаги ще постигате само с щракане на пръсти това, за което другите са положили доста труд. Може сега да ви е лесно и да мислите, че винаги ще минавате между капките, но уверявам ви, няма как да стане. По-добре се научете на постоянство и прилежност, нали знаете успехът е 10% талант и 90% усърдие. Най-малкото, замислете си защо да си губите времето в училище, ако нищо няма да научите, какъв е смисълът? Един ден ще съжелявате, но ще е късно...![]()
ПП Не говоря на изуст, и аз едно време си мислех, че само да си мръдна пръста и всичко ми е 6, другите са балъци и не разбират нищо. Ама станах 11 клас в немската и вече не мисля така...
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
Няма как да ти помогнем "да вденеш".
Математиката специално е предмет, който по мои наблюдения се отдава на доста малък процент хора/за съжаление или пък не, аз не спадам към тях/...
Съсредоточи си вниманието най-вече върху това, което ти се отдава и, което учиш с удоволствие, като едновременно с това не забравяш, че има и други по-безинтересни за теб предмети-и въпреки това, трябва да положиш някакви усилия за да получиш добра оценка.
Училището е отговорност и то-сериозна.
Колкото по-рано го осъзнаеш-толкова по-добре за теб.
Със сигурност има поне 100 по-интересни неща от урока по Биология да речем, но това не означава, че трябва да се излежаваш и да чакаш някой да ти налее материала с канче в главата или пък, ако го правиш поне да не претендираш за добра оценка в края на годината.
Съветет ми е да си съвестен и да не разчиташ изцяло на това, че езика ти де отдава, дори и да е така, трябва да търсиш начини да го обогатяваш.Оценката не е всичко, защото може така да си ги нагладиш нещата, че да имаш отличен примерно, а същевременно с това, речниковият ти запас да е в трагично положение.
Така, че стягай се и търси мотивация.
![]()
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Абе няма такова понятие... не си ришела,не си започнала да учиш !
аз никога не уча. най често си пиша домашните , ама най-много пиша по английски и математика , щото госпожите пишат плюсове и при 4 плюса ти пишат 6-ца и така лесно си изкарвам оценки без да уча.