- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- За или против сте за вечерния час? ЗАЩО???
Знам че искате да не се припирате по цели дни и нощи но не мислите ли че и родителите са прави все пак понякога?Кажи си мнението сега
![]()
естествено че са в правото си особенно като нямат доверие на компанията или мястото![]()
Но има и случай където не е необходим![]()
"ЗА" вечерният час, но не наложен от държавата, а от родителите(не, че този от държава някой го спазва де...)
Не е нормално момиче на 15-16 години да ходи на нощна дискотека, да запива по паркове и градинки и тем подобни неща, които не са подходящи за въпросната възраст
Няма нищо лошо от време на време(не всяка седмица, а от време на време)да се правят компромиси, да се оставят децата малко по до късно навън или да спят при приятелка..., но всичко да е с мярка
![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
'ЗА' вечерният час съм ..... и аз мисля че е не е нормално непълнолетни деца да ходят по нощтни дискотеки ...( и аз съм непълнолетен)...да се прибират когато си искат и т.н..... но поне 1 ден от седмицата трябва да се правят компромиси..или по важни дни... да можем да седим до края на купона![]()
За теб дойдох на този свят .... и пак заради теб си тръгвам аз ... !!!![]()
аз лично съм против, защото имам достатъчен самокнтрол, знам кога е вече нередно да съм навън и с кого до колко да седя
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
Разбира се , че родителите са прави ! Като знаят какви изруди се размотават по улиците, както се говори само за т'ва как намират трупове в разни кофи, като знаят колко е разхайтено "тийн обществото" сега и какви са забавленията му - алкохол, трева, едва ли не направо разврат... естествено че трябва да окажат малко контрол. Трябва ли 12 - 13 - 14 - 15 - 16 годишни да се размотават пияни по улиците в 12 часа ? Естествено, има и изключения, не слагам всички под общ знаменател. Но мнозинството е така. Родителите трябва да се грижат децата им да не са развалини на 20 години, защото са се съсипали сами от пиячка и друсане. И да ги пазят от всякакви форми на насилие, с които могат да се срещнат основно по улиците нощем (не че деня прави света по - добър, лудите са си луди по всяко време). Кой човек ще израстне здрав психически и физически, ако примерно веднъж са го хванали в някво меле и са му счупили ребрата и са му избили зъбите или някое момиче са го изнасилили и кой знае к'во са му направили и т.н.
Абсолютно "за" съм за вечерния час, въпреки, че ни най - малко го спазвам. Ако аз бях родител нямаше да позволявам такова нещо.
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
"За" до определена възраст. Смешно ми е като гледам някой да гълчи примерно осемнайсетгодишния си син, който стърчи две глави над него, задето се е прибрал по-късно. Ама сте прави и вие, не е особено приятна гледката на дванайсетгодишни пияни ученички из крайбрежните алеи с разни "батковци"....честа, за съжаление, ама т'ва, че е болно обществото, не е новина.
paska
За мен няма ве4ерен 4ас оня ден ги питам вав 12 часа ве4ерта може ли навун те нищо не казват фанах и си излезнах до 5 часа сутринтаама рядко стоя до кам 5 пропринцип се прибирам кам 2,3 ве4ерта ина4е сам на 15
![]()
Не мога да кажа точно!За до 12-14 години и оттам може и до по-късничко!Но да не се прекалява!![]()
Now playing:Teenproblem-Форуми.mp3
на 15,но въпреки това:
лятото-10 часа толкоз.Не ми харесва,но го спазвам
Твърдо ЗА и мисля,че трябва да има глоби за родитери,пуснали 13 годишни лапета вън.
Пример:Някъв пуска 11 годишно!!!!! лапе на дискотека.То там са напива и дръпнал надолу сутиена на барманката,защото отказала да му сипе чаша водка.Викнали полиция и т.н.Казало къде живее,отиват,звънят и отваря бащата и куките викат "Абе, г-не,така и така сина ви се е напил и направил това и това".И представете си оня вика "Ко ми пука аз съм го пуснал да празнува".Направете си извод
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Аз вечерен час нямам..само то държавата имам наложен но от нашите въобще нямам..като се събера с компанията пред блока..по 2-3 часа се прибираме
BobMarleyForever
Ъъъ как се караше тфа чудо?
Логиката води до светлината.Тъпизма води до тъмнината..
принципно и аз съм против да седят навън деца на по 10 годинки до никоето време но от друга страна то този начин родителите показват недоверие и тва на мен лично не ми се нравиаз съм на 16 и досега в наша мила и прекрасна софия
не съм седяла до повече от 1 навън и то ако съм то съм била с родителите си...
много ми е смешно и не мога да си обясня защо подяволите родителите си водят 9 годишните деца на нощни дискотеки с тях
все пак те са деца и се представете как от малки биват възпитавани...
![]()
Казвам го за пореден път.Въпроса за вечерния час НЕ опира единствено до доверието, което родителите грасуват на децата си!Първоначално написано от HiM_AnGeL
Всеки един си дава сметка в какви времене живеем.Постоянно ни заливат с черни хроники убийства, изнасилвания и т.н и т.н.
И за какво доверие да става въпрос, за бога?!
Разберете, че ваще искат да ви предпазят...!толкова ли не може да го оцените това нещо и да се радвате, че някой наистина го е грижа за вас?!
И да не е нормално малолетни да осъмват по паркове и градинки, но замислите се над това дали, ако се налага контрол вкъщи ще се стига до подобен вид случки?!![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Против!
Тъпите ченгета само пречат на мен и тайфата да се натряскваме яко с бира и водка и да измъчваме/разстрелваме/бесим чалгари по улиците!![]()
В краен случай ще изпозастреляме ченгетата!
ами ... по принцип съм за вечерния час по всичките тези причини ,които бяха изборени по-горе от другите. Но .. до определан възраст.. аз съм вече на 17, но все още не ме пускат до много късно, където и да съм -на рожден ден,купон и т.н. Преди ми беше кофти, но свикнах.. Но си мисля, че вече съм достатъчно пораснала и знам какво да правя... и би ми се искало да ме пускат да по-късно, но .. не зависи от мен, за съжаление
До десет ,най-много дванайсет годишна възраст нека има час и мярки,но след това съм против.
ВИНАГИ ЩЕ Я ОБИЧАМ!!! Руми винаги ще бъде най - великата певица!!
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=191960
ПРОТИВ вечерния час наложен от държавата! Родителите не са малки, че да преценят кога да пуснат децата си... И какво като 12-13 годишните са до 11 навън? Като бях на 12 и аз си седях до 11-12 на село, събирахме се по пейките пред нас или някой приятел и си лафехме, играехме разни игрички... Не виждам нищо лошо в това... И все пак- нека е по преценка на родителите, а не на президента..![]()
Много ясно че съм против!!! Живея си собствен живот и не ми пука кво казват наще.. прибирам се когато ми скимне щото така ми е кеф![]()
+1Първоначално написано от i hate you but i love you
![]()
2% оТ млАдОто ПокОлЕНие НЕ сЛуШа чАлГа!
АкО Си оТ оНезИ 98% КоиТо Я ОбИчаТ, сЛожИ ТовА в ПоДпиСа си!
+1, макар че мама е мноо консервативна и дори през деня не ме пускаПървоначално написано от miloto_girl-4e
![]()
![]()
Човек е щастлив когато притежава това,което сам обича,а не това,което другите харесват
„За” вечерният час съм. Мисля обаче, че наложен от държавата няма да се спазва толкова, защото и сега има някакви наложени ограничения, но никой не се съобразява с тях. За да не е безсмислена реформата, трябва да има и голямо съдействие от страна на родителите. Децата се страхуват повече от тях, отколкото от държавата, защото си мислят, че могат да се измъкнат и да не бъдат глобени за нарушаване на вечерния час. Ако обаче се следи за спазването на това правило от самите родители, то тогава ще бъде изпълнявано- като ги накажат да не излизат, спрат им парите и вземат телефоните, следващия път ще се замислят хората, дали да се прибират пак толкова късно.
Да- повечето родители сами могат да преценят какво е добре за техните деца и според поведението им и доверието, което им имат да наложат някакъв час. Не забравяйте обаче, че има и такива, които не ги е грижа много за децата им или просто не обръщат такова голямо внимание, дават им прекалена свобода. Вечер е най-лесно за психопатите, педофилите (и евентуално пияните покрай дискотеките) да нападнат някого. Именно по тъмно се случват най-много убийства, изнасилвания, кражби и т.н. Някои родители обаче, не се съобразяват с това, като си мислят: „Това няма да се случи на моето дете”, позволяват им да стоят едва ли не до сутринта по улиците, а после, като стане нещо с децата им, съжаляват цял живот. Примери много- често по новините излъчват такива случаи.
Вечерният час, според мен, освен че ще помогне поне малко за увеличаването на безопасността на тинейджърите, ще въведе и някакви ред и дисциплина. Те трябва да се научат да спазват правила- неспазването им е и в основата на много проблеми.
+ 1Първоначално написано от miloto_girl-4e
From green to red our days pass by waiting for a sign to tell us why are we dancing all alone?
Мммммм...... аз съм против и точно и за това нямам и вечерен час а й нямам такъв почти от 14 годишна тъйче няма какво да ми обяснявате че ако едно дете няма вечерен час и не му се налага такъв контрол от страна на родителите то ще се размотава пияно из улиците и ще бъде пулен провал и буквално рухнал човек в бъдещето. Напротив аз съм жив пример и мисля че станах по -добра точно защото родителите ми не са ми поставяли чак такива ултиматуми. По-добра защото аз сама научих кое е правилно и кое не и как ще мио повлияе и поне сега разбирам защо е така и наистина си се пазя от лошите неща не защото мама и тате са казали така а просто защото аз разбирам а не е нещо едва ли не назубрено. А й плюс това така се оформя характера на детето много по-добре . Тъйче вечерният час не е от значение..... човек може сам да се научи да поема отговорности без да бъде контролиран от родителите.
Понякога ? Родителите ВИНАГИ са прави ! Какво означава "За" или "Против" вечерния час ? Естествено ,че едно малолетно дете трябва да има вечерен час , наложен от родители му !!! Ако няма случайно да си мислил/а какво би могло да стане ? Детето ще си помисли ,че може да се прибира когато си пожелае ! Примерно може да реши да се прибере в 12 ч. сутринта ! Ако родителите му не го потърсят може някой да го отвлече , убие и да му навреди ! Моля ви да престанете с тъпите въпроси ! Просто мислете преди да пишете тема !![]()