- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Как да си намеря работа?
Здравейте,аз съм на 16 години и ми се иска да си намеря работа,нещо като магазин за детски дрехи,в което да ходя за няколко часа на ден.Въпроса ми е дали това е противозаконо или с някакви документи от родителите може да стане?И някой знае ли как мога да си намеря магазин,в който ще се съгласят да работи непълнолетна или става само с връзки?Защото наще ми казаха да си се оправям сама обаче нямам никаква идея как точно да си намеря каквото ми трябва,със сигурност няма да стане в някой сайт за търсене на работа.... не съм сигурна дали темата е на правилно място,но просто не знам към кой друг да се обърна![]()
![]()
Законно е, но малко работодатели ще се навият. Ако нямаш кой да те уреди, е малко вероятно, но не е невъзможно.
Ако те бива в някой език, би могла да даваш частни уроци или да правиш преводи.
Иначе работа си търси, както всички други го праивм - по обяви.![]()
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
Търси при познати и се надявай на коректни работодатели, повечето като видят дете(да на 16 си още дете :P ) и гледат да го прекарат я с пари я с повече работа и тн. така ,че внимавай и все пак помоли ваще за малко помощ за намирането на работа.
Ами аз говорих с наще те казаха,че ако съм решила да си търся работа да си я намирам сама,не им се занимава с мен....пък нямаме близки,които да имат магазини,ще говоря пак с мама може и да я убедя да ми помогне....наистина ми се занимава с нещо подобно,иначе знаете ли някакъв сайт,в който да има подобни оферти?
What you give is what you get!
nqma6 li dobri priqtelki? tqh primerno ili neq da pomoli6 da ti pomogne s tova na4inanie.
джобс.бг
намираш си работа, на интервюто трябва да се увериш, че ще мине всичко пред инспекция по труда законно (ако не знаеш кое е законно, свали си кодекс на труда и провери, нямаш основание да си търсиш работа и да не познаваш закона поне)
когато отиваш на работа, всичко си зависи от теб - и имай предвид, че веднъж като станеш сервитьорка, ще си останеш такава в 9 от 10 случая
![]()
Робинята на Quench
i az sam tei .... tarsq si rabota hodih pitah i kat im kazah 4e sam na 16 i te takava fizionomiq napraiha 4e oshte togava mi stana qsny 4e nqa me vzemat ,kazaha mi 4e shte mi se obadqt ama mina poi4e ot mesec .... ti to4no v magazin za drehi li si tarsish
окс мерси за сайтовете,иначе не искам сервитьорка,предпочитам да продавам в някой магазин или някъв детски кът,в който търсят забавачки,обаче тва май е за над 18...нз
ами не е задължително,обаче мисля,че тва е най-верояно,като се има предвид,че ходя и на училище тва засега ми се струва най-удачноПървоначално написано от ivencetooo
Една вечер ми беше скучно и влязох в www.jobs.bg и е така на бъзик си пуснах CV- то по обяви и ми отговориха, отидох на интервю и цяло лято работих в Mall of sofia
П.П И аз съм на 16 (поне до събота)
Направи добро- яж л***о !
Въпроса ми може и да е малко тъп обаче кво трябва да представлява заглавието на CV-то![]()
Не взимай живота твърде на сериозно, така или иначе жив от него няма да излезеш
мерси много направих си CV. Еми заглавието ти може да е "автобиография" или ''CV" тва са примерни може и др.
да,да разбрах преди малко,мерси все пак![]()
Не взимай живота твърде на сериозно, така или иначе жив от него няма да излезеш
Aко искаш официална работа или иначе казано на трудов договор - трябва шефа ти да подаде документи до риокоз и бла бла става много сложно , така че по-вероятно е някъде без договор - а за да си намериш такава работа или трябва да си с връзки или да е смотана работата и да не ти правят проверки. <= имам опит.
The Spark