- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Какво се слага на изгоряло?
Докато печах филийки на тостера се пресегнах да взема нещо и ръката ми се лепна от вътрешната страна отгоре на тостера. Веднага се дръпнах но кожата там е мн нежна и сега имам дебела, червена линия, която боли. Въпросът ми е ясен- кажете с какво да го намажа да ми мине по-бързо и дано да не ми остане белег.
Мисля че и "дипрогента" ще помогне!![]()
Кисело мляко![]()
Пантенол и мисля че имаше и пантогел ли нещо такова беше, но за пантенола съм сигурна че помага![]()
![]()
Дано мине бързо
![]()
Можеш да покажеш на човек правилния път, но не можеш да го накараш да тръгне по него!!!
htpp://www.impulse.bg/user/LoNeLy_DeaTh_f
Deflamol
В началото слагаш мед....после...всъщност не си давай парите на вятара никфи кремове няма да помогнат(дори и най-скъпите са буклуци)...не мисля ,че ще имаш белег(и все пак незнам до каква степен и колко е изгорено)и времето и само времето помага....
С това се мажа. Мерси за отговоритеПървоначално написано от LeVski_fen
![]()
майка ми е медицинска сестра и с това ми маже :PПървоначално написано от LeVski_fen
I can remember,when we first met-all the promises you gave me...It was the perfect kiss that i could not resist...
ami znam za pasta za zubi pomaga ama ako si q sloji6 vednaga na izgorenoto mn otpyska...za sled tova ve4e otiva6 v aptekata i pita6 krem za izgoreno,makar 4e moje i obiknoven krem zdrave...
тц....тц....тц.....
аман от фолклор!
то не бе мед, не бяха пасти за зъби и всякакви други боклуци!
отивате до първата аптека и искате СПРЕЙ "за изгорено"!
в краен случай - гел "за изгорено".
вс те са на основата на пантенола + разни антибиотични и противовъзпалителни компоненти, ревулсивни такива etc...
основното е, че създават защитен филм препятствуващ нахлуването на патогени и едновременно с това стимулират регенерацията на покривна тъкан.
Аз ако се изгоря ползвам дефламол.Помага много.
Кирилицата е задължителна.
kalpazanka
ами на брат ми му се случи същото обаче той на печката и го мажеха с ракия и му спадна
Пантенол,крем здраве/зависи от степента на изгореното все пак/
I used to believe in miracles..now i believe in me.. ;]