За мен пък стои въпроса "Кога Русия ще влезе в НАТО?". И съм съвсем сериозна . Фактите са са следните - Русия е притисната между Китай и САЩ+Европа. А БВП(брутен вътрешен продукт) на Русия е колкото този на Холандия. Русия просто не влиза в числото на световните държави. Ядрено оръжие… и какво? Това е просто машина за колективно самоубийство. Ще започне ядрена война и Русия първа ще пострада. За да си велика държава днес е необходимо да притежаваш мощна икономика и съвременно общество. А какво има Русия сега - там има няколко блестящи града, а на двайсет километра от тях няма отопление и електричество. В Русия няма нормални пътища. Как ще стигнете до Владивосток примерно? По транссибирската магистрала, която не е ремонтирана от времената на Перестройката? Трябва да сме реалисти: Русия е велика страна,, но вече не е това, за което я смятат. На нея и трябва време, за да дойде на власт истинско постсъветско поколение, и едва тогава ще започне бързо да еволюира и да се превръща в истинска европейска страна и да си възвърне славата на световна сила.

Дали е грешка, че сме в НАТО? По-голяма грешка щеше да е ако сме с Русия. Което, разбира се, не значи, че харесвам факта, че лижем гъза на САЩ. От руснаците нищо добро не сме видели и няма да видим. От НАТО все още е рано да се каже според мен. Лично аз съм оптимистка .