- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Геометрия 7 клас !!! Нищо не разбирам
Не мога нищо да разбера в тази геометрия , слушам в час , отидох на консултации но пак нищо не разбрах ! Ние учим сега еднакви триъгълници , тях горе долу ги схващам но другите не . Те са симетрална отсечка , равнобедрен триъгълник , перпендикуляр от точка към права , медиана към хипотенуза , правоъгълен триъгълник с ъгъл 30 градуса , триъгълници и ъглополовяща на правамоля ви помогнете ми , много е спешно !!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
![]()
симетрала на отсечка - права перпендикулярна на дадената отсечка, минаваща през средата и
равнобедрен триъгълник... на него какво не му разбираш?
перпендикуляр от точка към права - от точката спускаш права към дадената страна, така че да се получи ъгъл 90 градуса
медиана към хипотенуза - обикновена медиана си е.. само че, ако в правоъгълния триъгълник имаш и 30 градуса, значи медианата е равна на страната срещу този ъгъл(не съм много сигурна в това)
правоъгълен триъгълник с ъгъл 30 градуса - катета срещу ъгъла, който е 30 градуса, е равен на 1/2 хипотенузата
ъглополовяща на права - такова нещо няма как да съществува...
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
Не е точно така. Ето ти една картинка, че така ми е трудно да го обясня. http://www.google.bg/imgres?hl=bg&bi...t:429,r:14,s:0 Ето, AM=MB=CM, по твоята логика ако B=30 градуса, то AC=CM, а на картинката се вижда, че не е така. Плюс, че няма теорема за медиана към хипотенуза на правоъгълен триъгълник с 30 градуса.
Ами точно така е. Има катет към хипотенуза. Драсни му чертичката и на него, да видиш как ше излезе един равностранен триъгълник АСМ. Ако си доизправиш правия ъгъл, ще видиш, че наистина са равни двете страни (макар че и сега са почти еднакви по дължина, ма има малко визуална илюзия от различните цветове)
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
А как по-точно трябва да ти помогнем? Виртуални уроци ли искаш да ти преподаваме? Както казаха по-горе, ходи на уроци, все пак 7-ми клас ти е важен.
Препоръчвам ти частните уроци. Да, на месец ще излиза скъпичко, но е важното да се научиш. Във 5-ти клас не ходех на уроци, оценките ми бяха 3-4-5, 3-4-5 .. На края на годината фраснах една 2-ка и така майка ми не ме пусна на екскурзиятаТровеше си нервите с мене и на всичкото отгоре аз нищо не разбирах.
Във началото на 6-ти клас се записах при частна учителка. Още на входния тест изкарах 6 и нямам никакви проблеми. До сега (7 клас съм) съм изкарвала само 6-ци по Математика .. 1-ви, 2-ри срок, година .. всичко 6![]()
По принцип частните уроци са много добра опция, стига да ти се дават пари. Ако не ти се - учиш сам и търсиш помощ там, където се спъваш. Собствения ти учител или някой разбиращ познат е чудесен вариант. Във форума, когато не съм бил зает и съм разбирал от нещата, винаги съм се старал да помагам и имам намерение занапред да го правя, така че можеш да се консултираш и тук (има и още няколко достатъчно компетентни и услужливи потребители, към които също можеш да се обърнеш).
Намираш си темите, които трябва да се разгледат в съответния клас, започваш ги една по една, четеш теорията, започваш задачи, гледаш решения, връщаш се на теория, продължаваш със задачи и накрая преминаваш на следващата тема. Когато забиеш на някоя от горните стъпки - търсиш помощ, за да не се бавиш. Неразбиране винаги ще има, затова учиш. Безмислено е да учиш неща, които разбираш. "Не ми се отдава" е неоправдано оправдание.
Приказките са отправени както към авторката, така и към останалата част от потребителите.
Последно редактирано от Chacho : 04-01-2012 на 20:58
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.