Цитирай Първоначално написано от teengirl03
Пак съм аз..съжалявам че ви занимавам с моите проблеми,знам че всеки си има по нещо на главата,но съм сташно уплашена вече 10-ти ден ми закъснява мц и незнам какво да правя Как мислите дали да направя още 1 тест или да изчакам да минат 14 дни(чувала съм че чак след 14 тия ден тестовете отчитали евентуална бременност)?? Моля ви ако някои е изпадал в подобна ситуация или може да ми даде някакъв съвет за нея,нека пише ще съм му много благодарна благодаря предварително
Всеки тест си има определен момент на действие, т.е. да можеш да разчиташ на резултата. Аз съм използвала винаги Sure Check и по спомени на листовката пишеше, че засича бременност още на първия ден от закъснение на месечния цикъл. Така че на твое място бих си взела един такъв и бих се успокоила след отрицателния резултат.

Не знам дали знаеш, но това, че се притесняваш от евентуална бременност, също би могло да забави цикъла ти. Както и много много други фактори. Това не е точна наука.

Направи си тест. Ако е отрицателен, отдъхни си. Ако не ти дойде в близките няколко дни, отиди на гинеколог, просто да видиш какво става.

И се пазете по друг начин. Аз си имам правило на статистики и публикации да не вярвам, но спор няма, че прекъснатия полов акт не е сигурен начин за предпазване. Дори имаше едно забавно статистическо изследване, което четох преди време, за еди-какъв-си период, еди-колко-си двойки, които не се предпазват и искат да имат дете - еди-колко-си забременели жени. За същия период, същото количество двойки, предпазват се с прекъсване на половия акт - същия процент бременности. Дори да не вярваш на статистики и публикации (като мен), дава повод за размисъл.