- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Какво правите, когато сте в.. депресия?
Въпросът ми е-мъчите ли се по някакъв начин да излезете от нея? Или пък оставяте работата на времето и се задълбавате още повече?![]()
Имате ли си някакъв трик, примерно, да се избавите поне за малко от тъпата тъга?
Слушане на музика, книги, приятели?
На мен лично нито едно от трите не ми помага. Всъщност приятелите ми винаги ми помагат, когато има нужда, но просто когато съм в кофти положение, като сега, си оставам вкъщи, сама със себе си, да преосмисля нещата, и не търся никого..![]()
Нищо не правя... то е като наркотик. Все повече се убеждаваш, че най- доброто, което можеш да направиш е да се чувстваш окаян и продължаваш да го правиш. Само неочаквана проява на внимание от някой близък може да ми повогне. Всмисъл, мъж ми, приятелка, родител....
Ами приятелите помагат.
Независимо, дали си мислиш, че можеш или не, и в двата случая си прав!
Това, за което си мислиш най-много, чувстваш най-добре, и мечтаеш най-силно, се случва всеки път.Без изключения!
Въобще недей, се занасяй със мен..
Брадясъл като ZZTOP,
молитвата ти казвам като поп!
Цъкни ме за да разбереш тайната на света!
Mи различно.
Може да се поизолирам от другите, насаме със себе си и малко спокойствие най-накрая.
Може и да ми помагат и да търся помощта им (на най-близките ми, естествено).
Може пък да се разсейвам с книжлета, музика и такива неща, особено музиката помага.
Почти всеки път е различно. Напоследък май е започнало да не ми пука и да не му обръщам особено внимание :>
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Сякаш напук на себе си се отчуждавам все повече от всички и всичко наоколо. Просто се оставям на вътрешната болка. После ми минава.
Мисля,че е по-добре в такива моменти да се наплачеш едно хубаво,отколкото да се залъгваш,опитвайки се да излезеш от депресията.
не търся помощ от никой, чакам да ми мине като се занимавам с филми, музика и т.н. :>
депресията е болестно състояние, това за което вие приказвате е временно кофти настроение
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Като цяло не съм податлива на депресии, но когато не се чувствам добре не правя нищо. В такива моменти предпочитам да съм сама.
Гледам да не мисля за проблемът,който ме е довел до това състояние.А от едно известно време насам,като ми е криво за нещо,търся положителната страна от цялата ситуация![]()
Както пише в една книжка..."няма проблеми има нови възможности"![]()
A qui
аз ако трябва да съм честна когато изпадна в депресия (напоследък по-рядко) и се режа. звучи ужасно ама хипер мн ми помагапосле ми я някакво спокойно се едно не сам била тъжна и ми става някакво весело
даже почвам да се хиля
![]()
Рязането облекчава донякъде, но зависи от човека и психичната му нагласа по тоя въпрос... ако вярваш, че "лошата енергия" излиза чрез кръвта - помага.![]()
Иначе такива състояния не мисля, че трябва да се притъпяват, а да се изживеят един вид... ако ти се реве - ревеш. То ще мине.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
При мен депресиите се получават обикновено когато имам маса свободно време. Един вид от нямане на работа си пускам депресионна музика и ето - готово. Принципно като ми стане така ставам, започвам да се преобличам, гримирам, повтарям си "живота е хубав" или започвам да върша домакинска работа.
x
аь ус ефь пьтнсше
reva na nqkva tujna pesen![]()
![]()
![]()
ili si slagam kapki za nosimeto im 6te ostane anonimno
![]()
![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
знам, че са Ксилометазолин!Първоначално написано от justme__
Аз "друсам" с тях от малка!
![]()
![]()
Пет начина да си опварим настроението
да :>Първоначално написано от _SL_
а,иначе слушам музика(случва се и да танцувам),споделям с някой,плача,препрочитам една любима книга..
![]()
когато съм депресирана .. пускам някоя тъжна песен и мисля за живота и за всичко около мен .. може да поплача малко и това е .. след това се правя че нищо не е станало и си пускам филм ... след известно време ми минава и това е![]()
В последно време звъня на Аз съм БЪЛГАРЧЕ и му мрънкам. Гадното настроение минава много бързо покрай него![]()
Страхът от промяна се дължи на вече постигната сигурност.
razkriha meПървоначално написано от babity
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...