- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Въпрос свързан с кандидатстване във ВУЗ !!!
Темата е малко спамърска имайки се предвид личното отношение към нея. Но имам въпрос, за чийто отговор звънях на доста места и четох доста наредби... березултатно.
Става дума за ученик завършил 2007г., преди да бъдат въведени матурите, не е държал и зрелостни/държавни изпити. Оценките му от дипломата са до една под "Добър 4", съответно и средният успех от дипломата му е под "добър 4". Но това се явява ограничително условие за кандидатстване в някои вузове, например УНСС, където се изисква минимален бал за кандидатстване на предмет от дипломата 4 точки, за два предмета - 8 точки.
Има ли възможност за явяване на някакви приравнителни изпити, които да повишат съответните оценки в дипломата и да осигурят достъп за кандидатстване във ВУЗ? Дали ако не влиза в списъка на випускниците, които държаха матура, може да се яви допълнително и по този начин да промени оценките в дипломата си? Какъв е реда за процедиране в този случай?
Всяка идея и информация ми е от полза в момента!
Благодаря ви предварително и
поздрави към форума ! :>)
Темата е полезна, ще следя с интерес отговорите!
Няма шанс... ако не си държал матури оценките от дипломата ги заместват,но шанс за тяхна промяна няма
Вече веднъж издадена дипломата ти няма начин да се корегира
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Има два варианта плаща си и влиа и втори сяда да учи и влиза в СУ.![]()
Съдейки по баловете тая година и оценките с които се влизаше
Няма да ти трябва и много да учиш![]()
С изключение на някой специалности де,винаги има изключение
То тази година и в СУ и в УНСС се влизаше лесно. Щом и мен ме приеха навякъде, където кандидатствах на първо желаниеВ УНСС бях в високи оценки, а в СУ с ниски, но си избрах СУ и не съжалявам. Сега ме скапват, и днес бях от 8-8, утре от 8 до 5, в петък пак 12 часа, ама аз си го избрах
Поне сега вече ще го понауча този немски като цял ден ми плямпат на немски
DjBaloon, ти какво записа?![]()
И нас здраво ни скапват
Аз съм в направление Финанси
Аз реших сега СУ, пак след 4 години, може и при вас да запиша. Иначе като специалност предпочитах финансите, но нямаше и 1 човек, който да ме подкрепи за УНСС. То от моя клас никой не записа при вас. Но за мен просто нещата в УНСС още не са като хората, записах СУ, защото там всички са по-добре с немския, 3-4-ма човека от 40 сме от обикновени училища, а и не става дума само за това, всичкине са от най-добрите училища в съответния им град, това определено има значение.
Аз цяла година исках в УНСС, но много се разочаровах, защото учих по матеамтика и имах 5,52, явих се просто ей така на литература и изкарах 5,80. Извинявай, ама аз една теза не мога да напиша... И имах много по-малко верни отколкото по математика... Още ми става криво като се сетя. И все пак след 4 години може и да се засечем.
А да и все пак не избрах УНСС, защото не предлага език, няма преподаване на немски, ако имаше, всичко друго е за пренебрегване, ама просто икономист без език не става, а като в у-ще не научих, исках поне сега , защото се е видяло, че не съм толкова амбициозна да науча сама![]()
Ами аз от 9-ти клас уча тази материа и не съм и мислил за СУ![]()
Принципно това за проблема с различните скали е малко комерсиален и много неоснователен да се повдига
Все пак оценките се образуват на база на нашите знания
Това че на математика са се явили 90% от всички математически и са качили нивото си е наш проблем
Това че по БГ всички сме много зле и всички сме с ниски резултати пак си е наш проблем![]()
И защо да е наш, като влизат хора, които не заслужават.
Идеята не е да изкарам възможно най-висока оценка като се явя на всички изпит и препиша, а да влезнат умни хора. Цялата логика е малоумна и какво като имам 5,80 по литература, имах 2 часа литература седмично и щях и да имам 6, ако ги бях учила тези произведения. Трябва да има квоти да се приемат повече хора с математика и икономика в икономическите и повече хора с другите в политическите науки.
Аз си ллягам, защото съм скапана и останах само заради теб дори до толкова часа. Спорът е безсмислен, щом за теб това не е малоумно...
Иначе съм съгласна, че в УНСС, се учи доста повече икономика![]()
даряваш определена сума на университета и си вътре с каквото си избереш
So much anger aimed in no particular direction
Just sprays and sprays
Извинявай ама ако направиш така...мнооого ли ще си доволен/на от себе си???? Много ли ще си щастлив/а от факта ,че си вътре. Имам чувството ,че не го правите заради себе си....а защото вече задалжително един вид трябва да кандидатствате. Е заради такива интелигентни хора....България....пропада яко.......Първоначално написано от lmao
![]()
![]()
![]()
Направо ме е яд да чета!!!!! A аз тъпанарката съм седнала от 9 ти клас да уча теми!!!! Защо??? За да си плати Бай Драгой и да влезе също !!!!
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от ™G-Baby™
хах правете каквото искате
лично съм си влезнал 1 курс редовно
само че този, дето няма по-висока оценка от 3, това му е единственото решение, независимо дали е доволен или не от себе си
пък аз съм си много доволен от себе си :S
какви са тия теми от 9 клас, които учиш![]()
бум
Just sprays and sprays
Ами да ти кажа,хуманитарна паралелка съм. Това ще рече ,че имам зипове.....сипове....все по история.... Естествено,че с история ще кандидатствам. Искам на тоя момент СУ. Развивам си темите от 9 ти клас още......и дори и да не са на много висок стил, просто матеряла се заучава мн по-лесно. Става въпрос за История на България . От друга страна гледам дипломата да ми е 6. А повярвай ми ,в моето уччилище това става много трудно.Първоначално написано от lmao
Естествено,че ще ме е яд. Аз ще се мъча....а еди коя си пикла ще влезе с парите на тати![]()
хората от бившият ми клас, които кандидатстваха с история започнаха да учат последните 2 години, само че с много стабилни уроци и си влязоха без проблеми, така че спокойно ^^
гледай само да не превъртиш![]()
Just sprays and sprays
Няма споко.... Сега да не помислихте....че съм някакъв заспал зубар. Като всички останали съм, просто съчетавам нещата и умея да си разпределям времето.Първоначално написано от lmao
Междодругото ти какво учиш сега? И къде?
е ти така го изкара
КСТ @ ТУ
много проста работа за съжаление до момента :S
Just sprays and sprays
Е не, ама ме е яд. Разбираш ли? Много ме е яд. Сигурно съм старомодна.... и съм от тези които учат....... а не от тези които плащат ( не ,че нямам възможност да си платя....и в това ми е проблема)Първоначално написано от lmao
Какво да се прави....се пак това е България.
а ние сме нейното бъдеще
мисли по друг начин за тези които си плащат-едва ли ще минат 1 семестър![]()
Just sprays and sprays
Да,сигурно.
Като цяло....е така.Надявам се всичко това да е плод на ранна демокраця...... Все пак да не забравяме ,че сме държава в преход. Неуредици-бол. Ако това е причината- не ме притеснява. Но имам чувството,че това ни е генно заложено.... просто сме си такива. От край време се цакаме един друг.Корупция...брат![]()
както се пее в една песничка:
"Държава бедна, с девиз "Стани да седна"
Да напредна чупя клона на примат от горния етаж.."
аз си заминавам на София
Беше ми приятно
Бай
Just sprays and sprays
Първоначално написано от lmao
Bye ! И на мен ми беше приятно![]()