.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 97
    Супер фен Аватара на raduna
    Град
    ТУК
    Знаете ли, чеее.... според проучвания, ако всички активни вулкани на планетата изригнат едновременно, саждите и газовете отделени от тях ще образуват плътен слой в атмосферата и ще блокират напълно слънчевите лъчи в продължение на месеци. В резултат на това ще настъпи пълен мрак и полярен студ, което ще доведе до гибелта на повечето видове (животински, растителни,...хората).......
    Учените казват, че хипотетично това е напълно възможно, но няма как да се предвиди и изчисли.

Град
    ТУК
    А знаете ли, че ако човек се смее по 15 минути всеки ден за 1 година ще свали 2 кг [/b][/quote]

Лошото е, че ако се тъпче всеки ден може да качи мн повече от 2 килограма

Супер фен Аватара на magity
    Град
    Света на усмивките :)
    Цитирай Първоначално написано от raduna
    Знаете ли, чеее.... според проучвания, ако всички активни вулкани на планетата изригнат едновременно, саждите и газовете отделени от тях ще образуват плътен слой в атмосферата и ще блокират напълно слънчевите лъчи в продължение на месеци. В резултат на това ще настъпи пълен мрак и полярен студ, което ще доведе до гибелта на повечето видове (животински, растителни,...хората).......
    Учените казват, че хипотетично това е напълно възможно, но няма как да се предвиди и изчисли.
    Ужас !!

а знаете ли че кан и хан е едно и също нещо сбъркано от исторята поради многото преводи от стари езици и разични езици . Стефан Цанев трвърди че този спор ``кан-хан`` е повече грамотна от колкото лексикална грешка ... защото както едно младо и начетено българче знае историята не се уповава само на бългалски източници ,а и на чуждестранни и моля ви не обезсмисляйте имената на наите велики държавооправници защото к и х в някои езици били ваимнозаменяеми да не кажем че се е пишело хк...едикфо си

Цитирай Първоначално написано от lsd43
    Знаете ли ,че Александър Велики е знаел наизуст имената на всичките си войници?
    той ли ти каза ? как му е номера и аз да го питам

Град
    ТУК
    Цитирай Първоначално написано от moonwarrior
    а знаете ли че кан и хан е едно и също нещо сбъркано от исторята поради многото преводи от стари езици и разични езици . Стефан Цанев трвърди че този спор ``кан-хан`` е повече грамотна от колкото лексикална грешка ... защото както едно младо и начетено българче знае историята не се уповава само на бългалски източници ,а и на чуждестранни и моля ви не обезсмисляйте имената на наите велики държавооправници защото к и х в някои езици били ваимнозаменяеми да не кажем че се е пишело хк...едикфо си
    Аз знам, че "кан" и "хан" е едно и също, но това е въпрос на транскрипция, то на английски го изговарят с "к", нали става въпрос за една и съща титла, щом е ясно какво се има предвид, има ли значение как му се вика.... Не знаех обаче, че чак научен спор има по въпроса.

Град
    София
    Стига сте спорили за това кан/хан, защото на английски се пише khan, а се изговаря "кан". На всеки език е различно, но и двете са правилни.

Знаете ли че лекарство против ХИВ има? Друг е въпроса, че за всеки човек то е различно и може да бъде направено, само ако се изолира вируса и по негово РНК се направи антидот.
    Don't tell me what I can or can't do !

Град
    ТУК
    Цитирай Първоначално написано от Boyd
    Стига сте спорили за това кан/хан, защото на английски се пише khan, а се изговаря "кан". На всеки език е различно, но и двете са правилни.

Знаете ли че лекарство против ХИВ има? Друг е въпроса, че за всеки човек то е различно и може да бъде направено, само ако се изолира вируса и по негово РНК се направи антидот.
    А защо това не се практикува?

Град
    .::.:Светът на любовта:.::.
    Цитирай Първоначално написано от SiegHeil
    Знаете ли че хлебарките имат наследствена памет ? ^^
    Всяко едно живо същество има наследствена памет, носена от ДНК.
    Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!

Град
    .::.:Светът на любовта:.::.

На първи декември беше Ден на спина и навсякъде из страната този ден се отбеляза с раздаване на кондоми и всики един човек, който е съпричастен носеше по една червена лентичка на дрехата си. Та..относно този ден в нашето училище се изчетоха много материали, та дори ученици правиха табла и презентации и аз лично обърнах внимание, че навсякъде пишеше, че лекарство за излекуване на СПИН-а няма!!! И найстина се надявам това, което казваш, че има лекарство, да е истина, защото по света има хиляди хора, който ежедневно страдат или се заразяват и страдат...
    Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!

Знаете ли,че сега сме 2014г.-летоброенето е сбъркано с шест години(Христос е роден през 6г. пр.Хр.-това се потвърждава от десетки писмени извори )
    You haven't met yourself yet.But the advantage to meeting others in the meantime is that one of them may present you to yourself.

Град
    ТУК
    А знаете ли, че според една книга "Големите заблуди" май беше, още много отдавна при превода на библията, думата "девица" още значела "млада жена", но е преведена като девица и от там тръгнала работата с непорочното зачатие
    Така пишеше, аз не знам...

Голям фен Аватара на melinor
    Знаете ли, че...
    Хлебарката може да живее 8 дни без глава, и после ще умре от глад.
    Боса по асфалта минавам,
    знам че няма мода такава -
    просто детски навик още в мен живее.

Град
    ТУК
    Цитирай Първоначално написано от melinor
    Знаете ли, че...
    Хлебарката може да живее 8 дни без глава, и после ще умре от глад.
    да и ще преживее атомната бомба...

Знаете ли, че ако се разгъне цялото ви ДНК, то ще достигне Луната 6000 пъти?

Знаете ли, че Средно се засичат по 13 000 земетресения на година?

Знаете ли, че милиони дървета са засадени случайно от скрити лешници, забравени от катерици?
    Something's getting in the way
    Something's just about to break
    I will try to find my place in the diary of Jane

Знаете ли,че някои видове октоподи при продължителен глад започват да се самоизяждат като започват от пипалата си?

Град
    В най горещите части на АДА (((: ... Razgrad :D
    Събрах една-две тука ((((:

Апетитът на растителноядните динозаври бил не по-малък от тялото им.Те си хапвали здраво и поглъщали тонове храна в стомаха им, динозаврите гълтали камъни.Какво да се прави, като по онова време нямало аптеки, от които да си купят хапчета за храносмилане.

Най-много крака от всички същества на Земята има южноафриканската многоножка - 710!!!

Човек със средна продължителност на живота изпива 50 000 литра течности.

През 1885 г. Гунар Гавелин пропътувал около 1000 км от Стокхолм, столицата на Швеция, до руската столица Москва.Дотук няма нищо необикновено, но трябва да добавим, че пътешественикът изминал това разстояние върху гърба на своето прасе Анди.

Най-голямото автомобилно задръстване на всички времена станало през април 1990 година на границата между бившите Източна и Западна Германия.В колоната чакали 1 500 000 автомобила

Златните рибки помнят три секунди!!!Много по-дълго от някои хора.... (((:
    "Бог е мъртъв" - Ницше
    "Ницше е мъртъв" - Бог

----------------------------
    "От години вече съм в играта
    знам как стават зад кулиса нещата..!
    Още съм на Границата между двата Свята
    ... нито беден, нито богат , а по средата!!!"

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от sexy_baby_originale

На първи декември беше Ден на спина и навсякъде из страната този ден се отбеляза с раздаване на кондоми и всики един човек, който е съпричастен носеше по една червена лентичка на дрехата си. Та..относно този ден в нашето училище се изчетоха много материали, та дори ученици правиха табла и презентации и аз лично обърнах внимание, че навсякъде пишеше, че лекарство за излекуване на СПИН-а няма!!! И найстина се надявам това, което казваш, че има лекарство, да е истина, защото по света има хиляди хора, който ежедневно страдат или се заразяват и страдат...
    Вируса на СПИН е много изменчив и затова не може да се намери изцяло лекарство за него, но при изолирането му от даден ХИВ-позитивен човек може да се направи лек, но той ще важи само за определения човек.

П.П. Извинявам се за дългия цитат.
    Don't tell me what I can or can't do !

Град
    Видин
    А знаете ли че (не обичам да слагам запетаи и не знам къде се пише о и къде у мооля ви смилете се над моята недодяланост гении такива и не ми правете злобни и не винаги уместни забележки) така а знаете ли че в 'Аушфиц' имало бордей който се намирал в (ако не ме лъже паметта)23 блок в него имали право да работят всички жени с изключение на еврейките.Построен е (бордея)през 1943/2.Съжалвам че информацията ми е малко относителна но не си спомням с точност.

Град
    Видин
    Цитирай Първоначално написано от Chawder
    Бля бля...полУвината от тези неща сте ги взели от нета, а другата полУвина, уж ваши "знания" са нелепи, пълни с неточности...леле колко знаете, въй колко сте умни...
    ами ти от къде получаваш знания за неща които те интересуват?Извинявай за тъпия въпрос но нали съм малко слабоумна по твоите критерии. Да си прост не е леко!

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Знаете ли,че нормалното ph на шампоаните в света е 5,5,а на бг.шампоани едва 3,2???
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Знаете ли, че времето на Земята тече по-бавно от времето в орбита около Земята и часовниците на сателитите се движат по-барзо от Земните
    Знаете ли, че тежките елементи, като желязо и кислород, в човешкото тяло идват от звездите
    Знаете ли, че при еакуляция мъжа изхърля семенната си течност със скорост над 50 км/ч
    Знаете ли, че Земята и другите планети не обикалят около Слънцето, а Слънцето, Земята и останалите планети обикалят около общия си гравитационен център (който се намира много близо до Слънцето, защото неговата гравитация е много пъти по-голяма от тази на планетите и изглежда все едно те обикалят около него)
    Знаете ли, че след 2 милиарда години Млечния път ще бъде "ИЗЯДЕН" от Андромеда, която се намира на 2 000 000 светлинни години от нас и се приближава със 120 км/сек
    Знаете ли, че всички галактики освен Андромеда се отдалечават от Млечния път (всъщност те се отдалечават от нас и ние оттях .. ефект от разширяването на Вселената)
    Знаете ли, че в Тунгуска, Русия е паднал обект (най-вероятно комета или астероид), който е изпепелил всичко в радиус няколко километра освен дърветата, които са били точно на мястото на сблъсъка.. те са били непокътнати. Също така се наблюдават някои странни аномалии на мястото (например часовниците изостават с 2 минути на секи 24 часа - не съм напълно убеден, че беше така, но това си спомням, простете ми ако греша)

Супер фен Аватара на AutumnTears
    Град
    Between the Standing Stones
    znaete li 4e blondinkite sa na iz4ezvane i poslednite takiva 6te se rajdat v Finlandiq ?

И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...

знаете ли ,че ... за да си почистват очите и ушите,жирафите са открили прекрасното средство : много подвижния си език.Дължината му достига 45 см

Знаете ли, че има гъби хищници, които се хранят с живи животински организми
    [imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си