Значи малко си внушавам че има диоптър на очите ... сега примерно като гледам филми си чета субтитритата смисл мога да го прочета ама не го виждам абсолютно перфектно и говоря за филм преди малко смисл може ли да виждам по зле заради уморени очи а й мисля че може да е заради светлината иначе мога да чета и много ситни надписи примерно в даскало нали ги знаете там ония дето са за България и Европейския съюз плаката мога този за европейския съюз да го чета от 4-4,5 метра срещу мене като е .... нз ..как мислите дали са ми наред очите?
naposledak i men vzeha da me bolqt o4ite i da vijdam razmazano .... po4nah da se pritesnqvam ... neiskam caisi :shock:
мене пък почнаха мн да ме сърбят![]()
И аз бях такане ги виждах перфекто субтитрите и отидах на очен и ми изписаха очила
ама не беше фатално защото диоптара ми е само 0.75 и ги носих така около половин година и имам подобрение :P
Life's too short.. too short to live it as a bad person!
и аз съм с 0.75![]()
Не казвам , че ще променя света , но гарантирам , че ще пусна искрица , която ще промени света . Затова дръж главата горе . Прави каквото трябва и тогава вътре в теб аз ще се преродя .
2PAC Amaru Shakur
само дето аз съм късоглед и на следващата година ми се овеличи астегматизмаПървоначално написано от scoobydors
е аз съм с диоптер 3, веда го ева, нося си лещи, и съм перфе![]()
Ооо...Първоначално написано от gree_girl
имаш и астегматизъм... майка ми има и постоянно се увеличават диоптрите - няма начин да се оправят очите ти
Аз такова нямам слава богу и дано да ги изчистя тия 0.75
![]()
Ми то късогледството не се оправя, само може да си запазиш диоптъра
А далекгледството може да се оправи. Аз преди да стана късогледа бях далекогледа![]()
Оправя сеПървоначално написано от gree_girl
![]()
аз също имам очила ползвам ги като гледам телевизия-не е трагедия
Отиди на очен лекар.Отначало пишат капки за премахване на спазмите на окото и акомодацията.Остане ли тъй,диоптъра ти е сигурен и връщане назад няма.Намали четенето освен уроците си.Слагай очила писани от лекар при четене на далечно разстояние.
Мене много ме болят очите!А за тези които ги сърбят по добре отидете на лекар защото един от класа го сърбяха и в момента носи очила с диоптер 0,5
![]()
Don't worry, be happy!
Виж ся на твойта тема: Върви на лекар, един преглед няма да е излешен. Дори офтаматолог трява да се посещава 2 пъти годишно.![]()
Don't worry, be happy!
Ох, аз днес бях на очен... Била съм минавала в късогледство, дрън-дрън... Направо ми омръзна... Първо бях далекогледа, в пети клас пак сложих очила за далекогледство, но тъй като не мибяха изписани правилните, минах в късогледството и сега съм на границата да сложа очила... Тия лекари по-некадърни не мога да са... А и късогледството наистина се лекува, не ги слушайте лекарите, които все казват :"Късогледство не се лекува." -- Лекува се, още повече, че сме в пубертета. МОЖЕ да се лекува.
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
или от умора е или нещо с очите ти не е добре..и аз бях така и мрънках на нашите накрая се реших и отидох първия път нищо..после пак отидох другата год тъй като пак усетих такова нещо и ми сложиха 0.75..след 8 месеца- 1,25![]()