.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 52
    Град
    ФъФф КлубЪъ

Всичко за:Контактните лещи

В днешно време очилата са се превърнали в забележителен моден аксесоар. Много хора обаче предпочитат да носят дискретните контактни лещи пред тях. Контактните лещи са забележителна алтернатива за очите. Те позволяват да се избегнат такива известни проблеми на носещите очила хора, като например : ограничено полезрение, оптически измами, запотяване на стъклата, отказване от определени видове спорт. Да не говорим и за натиска, който се оказва на носа и на ушите, както и за проблемите във външния вид и неудобството при целуване.

Контактната леща е фина люспа, която се поставя в окото и плува върху слъзния филм, като се придържа от собствената си форма и клепачите. Най-честата мотивация за пациентите, носещи контактни лещи е нежеланието да носят очила. Лещите имат много предимства пред очилата: те са невидими, понасят се лесно, не се замъгляват при промяна на температурата, не ограничават зрителното поле, дават по-добро зрение от очилата. Лещите обаче изискват много повече грижи и средства. Неправилното им съхранение и употреба ги правят опасни за очите и могат да доведат до сериозно увреждане на роговицата. 47% от пациентите се притесняват от поставянето и махането им, 42% мислят, че контактните лещи са неудобни, 31% се безпокоят за времето, което е необходимо за грижата за тях.

-------------------------------------------------------------------------
    Такааа, нося лещи от вече една година.Диоптерът ми е висок(-3 и на двете, демек късогледство) и просто без лещите не мога да си се представя, защото мразя очилата.Очила нося само вкъщи.Патил съм от лещите, ест. по моя вина, например имах възпаление на очите, много гадно, ходех по улиците с червени очи, като вампир
    Какво бих ви препоръчал:
    1.Преди да решите да носите лещи, се консултирайте задължително с очен лекар.Поискайте съвети от него, към коя фирма да се насочите.Отварям една скоба, за мен най-добрата фирма е Bausch&Lomb, само тях ползвам, веднъж ползвах някакви български, и от тях ми се възпалиха очите.
    2.Има много видове лещи, за по 5 дни, за седмица, за 20 дни и т.н.Сега, за мене най-добрите са си, тези за 3 месеца, които са.Има такива, дето ги сваляш приемрно веднъж в седмицата, или пък има лещи за една година и т.н.Аз съм против по-дългосрочните лещи, защото все пак, това си е чуждо тяло, и то в най-финните органи, а именно очите.Под лещата се натрупват всякакви мръсотии, които да седят една седмица е много лошо!Най-добре, ако ще носите за пръв път, си вземете от месец.
    3.Има много хора, на които лещите не им понасят.Просто не могат да ги носят.Мен ме беше много страх, да не се случи това, но цлава богу, вече една година си ходя без проблем.
    3.Разтвор - разтвора за лещи не служи само, за да седят там.Разтворът съдържа сепциални съставки, които премахват натрупалите се през деня мръсотийки и протени върху и под лещата.Аз лично ползвам разтвора на "Alcon", защото заедно с него пристига и един контейн ер, който е доста удобен.
    4.Ако ще си взимате лещи за пръв път, гледайте да са с по-висок % на влажност, защото когато лещата е върху окото, клепачът не може да го ороси със сълза, и под лещата остава сухо.Лещата е изградена от мног малки каналчета, по които "тече влажността".
    5.Първите дни, не носете лещите повече от 2-3-4 часа на ден, за да свикнете
    6.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, АМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди да си бъркате в очите си измивайте ръцете със сапун и топла вода.Звучи банално, но не занете, какви неприятности можете да си докарате, ако не го правите ...
    Ако имате въпроси/проблеми/препоръки пишете и не се притеснявайте, да питате, ще ви бъде отговорено.
    А, и нека всички, които носят лещи да драснат тук
    /моля за статус "Важна тема"

Една приятелка ми каза, че от лещите можело да се появят тикове. На мен не ми се вярва, но ти какво мислиш

Град
    ФъФф КлубЪъ
    Цитирай Първоначално написано от ЕкЗеКуТоPкаТа
    Една приятелка ми каза, че от лещите можело да се появят тикове. На мен не ми се вярва, но ти какво мислиш
    в какъв смисъл тикове?
    Значи, при мен, като се изсуши лещата и ми става някакво некомфортно, но това става, след около 10-12 часа носене
    И като ми стане не комфортно и си стискам очите силно, но не е тик...
    "Едни приятелки, дето са чули-недочули, как имало тикове, как било лошо да си бъркаш в очите и т.н., не ги слушайте "

Ама то и като се замисля няма как да станат тикове.
    Оф, чудя се дали да си взема и лещи...На каква цена са горе долу ?

Град
    ФъФф КлубЪъ
    Цитирай Първоначално написано от ЕкЗеКуТоPкаТа
    Ама то и като се замисля няма как да станат тикове.
    Оф, чудя се дали да си взема и лещи...На каква цена са горе долу ?
    Взимай си, много по-кристално се вижда всичко, отколкото очилата, моите за 3 месеца са 30 лева и двете

Ами ще го обсъдя отново с родителите ми,ще отида на очен, че не съм ходила от повече от година и тогава ще преценя...

hottie
    Guest
    Аз ползвам лещи Bausch&Lomb от години. Много съм доволна. Никакви оплаквания

Град
    ФъФф КлубЪъ
    Цитирай Първоначално написано от the_hottie
    Аз ползвам лещи Bausch&Lomb от години. Много съм доволна. Никакви оплаквания
    така те искам
    Най-добрите са тази марка

Град
    В сЪрЦеТо На мОеТо мИлОо {}
    А вярно ли е, че при продължителното им носене постепенно диоптъра се увеличава ?

уСмИхВаЙ сЕ дОрИ, кОгаТо тИ е тЪжНо, зАщОтО нИкОгА Не зНаЕш кОй щЕ сЕ вЛюБи В уСмИвКаТа тИ!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от *_sLuNchEvOo`mOmiChe_*
    А вярно ли е, че при продължителното им носене постепенно диоптъра се увеличава ?
    не мисля, че има логика
    Аз също нося лещи на Bausch & Lomb, оплаквания нямам, като изключим факта, че се изсушават малко по-бързо от нормалното.. Като цяло лещите са много хубаво нещо, само че е задължителна хигиената, защото получи ли се възпаление нещата стават доста сериозни

hottie
    Guest
    На мен ми бяха казали, че диоптъра ще намали с носенето на лещи, защото по-малко си напрягаш окото.

Град
    ФъФф КлубЪъ
    Цитирай Първоначално написано от the_hottie
    На мен ми бяха казали, че диоптъра ще намали с носенето на лещи, защото по-малко си напрягаш окото.
    оф, казах нещо, не вярвайте на бабини деветини...диоптера се увеличава, примерно, ако си вземеш лещи 2,5 , а си 2,00, ще станеш 2,5

Град
    В сЪрЦеТо На мОеТо мИлОо {}
    Благодаря за пояснението
    Това беше единственото нещо, което ме спираше да си взема лещи, но след като не оказват лошо влияние, значи няма проблем

уСмИхВаЙ сЕ дОрИ, кОгаТо тИ е тЪжНо, зАщОтО нИкОгА Не зНаЕш кОй щЕ сЕ вЛюБи В уСмИвКаТа тИ!

Град
    ФъФф КлубЪъ
    Благодаря за пояснението
    Това беше единственото нещо, което ме спираше да си взема лещи, но след като не оказват лошо влияние, значи няма проблем
    взимай си, отначалото, ще ти е трудно, но не се отказвай, струва си

Град
    Варна
    Могат ли да се използват при работа с компютър?

Град
    ФъФф КлубЪъ
    Цитирай Първоначално написано от Lil' Dizz
    амиии да, смисъл аз си седя по 6-7 часа на ден, нямам проблеми, но единствното, което трябва да правиш е да мигаш често, ако се втренчиш, не е мн приятно ;п

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от assd22
    амиии да, смисъл аз си седя по 6-7 часа на ден, нямам проблеми, но единствното, което трябва да правиш е да мигаш често, ако се втренчиш, не е мн приятно ;п
    ахам.. питам защото имам +0,5 и трябва да слагам очила пред пц-то, а догодина ще уча основно на компютърът и за това.. а тва за мигането е малко кофти щото имах една инфекция на очите дето бях мигал постоянно

Имам въпрос...Цайсите имат такъова покритие или какво го водят против излъчванията на монитора,а при лещите го няма това нали?

Град
    ФъФф КлубЪъ
    ахам.. питам защото имам +0,5 и трябва да слагам очила пред пц-то, а догодина ще уча основно на компютърът и за това.. а тва за мигането е малко кофти щото имах една инфекция на очите дето бях мигал постоянно
    ами има и друга алтернатива: да си вземеш изкуствени сълзи, или да си носиш разтвора, и кгоато ти се изсушат капвай по малко.
    А за мигането, аз имам впредвид, не да мигаш като идиот, ами през 5-10 секунди.ИИИ инфекция от мигане не съм чувал

Малък съвет - при този малък диоптер е по-добре да не слагаш лещи! По-добре си купи очила с добра защита на стъклата, особено от влиянието на лъчите от монитора. Има най-различни стъкла и са на различни цени. И задължително си вземи едни капки "Изкуствена сълза". Винаги когато почувстваш изсушаване в очите или някакво дразнене, можеш да си каптеш от тях и веднага ще почустваш облекчение.

Браво на assd22 за темата Само искам да допълня, че лещите колкото помогат, толкова могат и да ти навредят. Казвам го от почти пет годишен опит и смея да твърдя, че се грижа доста за очите си, така че хигиената не мога да я приема като причина за проблемите, които имах покрай лещите. Нооо все още си ги нося, защото са ми по-удобния вариант пред очила спрямо диоптера ми в момента

Всеки сам си преценява

Град
    Варна
    най-вероятно се е увеличило за 1 година.. но няма да ми е удобно да ходя с очила на даскало

Само имайте предвид, че по оптиките системно лъжат/не са информирани относно сроковете на годност.

Едномесечни лещи масово се продават като тримесечни, и това много лесно може да се пoтвърди, като се провери в някой чужд сайт за какъв период от време са същите лещи.

Всички лещи, които се продават в БЛИСТЕР са ЕДНОМЕСЕЧНИ. (или еднодневни, за две седмици, но за по-дълъг педиод - не!)

Блистер е това:
    http://www.prikachi.com/users/balu/2O.jpg
    http://www.prikachi.com/users/balu/1m.jpg

За по-дълъг период от време - 3, 6 месеца, година, се продават в БУРКАНЧE.

Град
    ФъФф КлубЪъ
    Цитирай Първоначално написано от f(x)
    Само имайте предвид, че по оптиките системно лъжат/не са информирани относно сроковете на годност.

Едномесечни лещи масово се продават като тримесечни, и това много лесно може да се пoтвърди, като се провери в някой чужд сайт за какъв период от време са същите лещи.

Всички лещи, които се продават в БЛИСТЕР са ЕДНОМЕСЕЧНИ. (или еднодневни, за две седмици, но за по-дълъг педиод - не!)

Блистер е това:
    http://www.prikachi.com/users/balu/2O.jpg
    http://www.prikachi.com/users/balu/1m.jpg

За по-дълъг период от време - 3, 6 месеца, година, се продават в БУРКАНЧE.
    пфф, мен са ми в блистер, за 3 месеца, дава ми ги лично очен лекар...

Уверявам те, че са едномесечни, Б&Л какво водно съдържание са и какво им е точно името?
    Можеш сам да си направиш справката дори.

За да не си помислиш, че говоря глупости - аз нося Ultravision Specialty 55, ето тук, и в много други сайтове ясно пише, че са едномесечни:
    http://www.ultravision.co.uk/pooled/...F_PSART_170921
    http://www.apo-optic.com/catalogue.php?cid=80

Да, но във всички оптики, в които съм била, твърдят, че са тримесечни и не само това - в документацията им с очите си съм виждала, че наистина така са записани! Не е грешката при тях, а много по-високо - още при дистрибуторите.

Забележете, че на самите лещи никъде това не е упоменато, и ето затова си позволяват подобни спекулации!
    И защо? Ами за да печелят пари. Защото колко хора ще дадат 100 лева за цветни лещи, ако знаят, че са едномесечни? Но ако кажат, че са за една година (както и се прави) ще има доста повече желаещи.

А това са очи и с тях шега не бива, нагло е и се вбесявам, че ни смятат за втора ръка хора и ни замазват очите!

Затова не се предоверявайте и си сменяйте редовно лещите. Е, ако не се носят всеки ден и се почистват с качествени разтвори - 2 месеца е приемливо да се носят едномесечни лещи, но 3 - не!

to4no obratnoto.... az su6to sum s le6ti. slojih gi v 9 klas i to edvam nakarah maika mi da se suglasi da mi gi kupi. oba4e i kazali 4e nqkakvo momi4e koeto imalo 7 dioptura svalilo do 4 i tq se navi... i mn podobni slu4ai sum 4uvala i az su6to moga da kaja 4e svalih dioptri. slojih le6ti pri -4,50 i lekarite mi kazaha 4e do 18 god 6te stanat nai malko -5... ve4e sum na 18 i ne samo 4e ne sum ka4ila do nai-malko -5 ami i sum svalila dioprura (makar i samo s 0,25) ama za men tova si e golqmo postijenie nadqvam se da produlavam da go svalqm malko po malko
    le6tite sa cqlo 4udo... mrazeh gi moite o4ila ...pfff... kolko puti sum 6tqla da si pulnq o4ite s stukla ako ne sum bila s le6tite... ne e istina prosto...
    My heart is always searching for a place to hide. I'm afraid I can't keep myself from falling. Living in a perfect dream or in the cruel reality... I can't escape from that feeling...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си