Цитирай Първоначално написано от Lil' Dizz
Цитирай Първоначално написано от assd22
Цитирай Първоначално написано от Lil' Dizz
Могат ли да се използват при работа с компютър?
амиии да, смисъл аз си седя по 6-7 часа на ден, нямам проблеми, но единствното, което трябва да правиш е да мигаш често, ако се втренчиш, не е мн приятно ;п
ахам.. питам защото имам +0,5 и трябва да слагам очила пред пц-то, а догодина ще уча основно на компютърът и за това.. а тва за мигането е малко кофти щото имах една инфекция на очите дето бях мигал постоянно
Малък съвет - при този малък диоптер е по-добре да не слагаш лещи! По-добре си купи очила с добра защита на стъклата, особено от влиянието на лъчите от монитора. Има най-различни стъкла и са на различни цени. И задължително си вземи едни капки "Изкуствена сълза". Винаги когато почувстваш изсушаване в очите или някакво дразнене, можеш да си каптеш от тях и веднага ще почустваш облекчение.

Браво на assd22 за темата Само искам да допълня, че лещите колкото помогат, толкова могат и да ти навредят. Казвам го от почти пет годишен опит и смея да твърдя, че се грижа доста за очите си, така че хигиената не мога да я приема като причина за проблемите, които имах покрай лещите. Нооо все още си ги нося, защото са ми по-удобния вариант пред очила спрямо диоптера ми в момента

Всеки сам си преценява