- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Когато той говори за бившите си:
Зависи колко говори. Препоръчително е да не се увлича.Първоначално написано от midle
Аз лично не харесвам хората без такт. Щом аз мога да го имам, значи и другия трябва да може да го има. Обикновено знам кога да си замълча, един средно интелигентен човек също трябва да знае кога да спре дадена тема. Това е един вид уважение към човека с/у теб. Такава тема от "нищо кой знае какво" може да стане нервеща...
Въпрос на уважение е да спреш с подобни потенциално дразнещи теми, за да не го огорчиш по някакъв начин... (събеседника ти)
Няма лошо да споделиш, даже е доста мило, сближаващо и сприятеляващо, но до един момент. След кратко разнищване на въпроса кой-какво-защо може с едно изречение да се приключи цялата тема. Примерно "Ама тя вечe e минало за мен/Защо да си говорим за това" или каквото и да е друго. Не да ми се обяснява надълго и нашироко ква кучка е, или колко як човек е и как й се възхищава, па кво са правили заедно, пък кви тъпи смси му е пращала след раздялата и пр. и пр. Не само че така ще се издразня/изревнувам (ако много харесвам момчето де.. ако не е много няма да му цепя басма, а просто ще го отпиша), ами и ще се замисля дали да си имам работа с него...
За мен е чест мъжа да ме има и като приятелка, и се старая да съм такава - харесва ми да ми имат доверие и да не ме възприемат само като обект за мляскане.. Ама дори с приятелите не всичко се споделя, и не до край.Аз на мойта най-добра приятелка знам кои са й болезнените теми и от елементарно уважение и грижа към нея не й говоря за това.. защот не искам да се чувства зле... както и да е, отплеснах се.
Накратко мисля че на някои теми е по-удачно бързо да им се слага края..
пп. А, и още нещо.. ако на тоя човек съм му потенциално гадже, той не бива да го забравя..Повече съм гадже, отколкото приятелка.. да речем 60/40...
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride