- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Един въпрос по НЕМСКИ
Та,значи...Искам да попитам дали все пак не може да се научи по някакъв начин що-годе логично родовене на немски.Защото ми е доста трудно...Как може,бе??Цвете на немски е от женски род,а на бг е от среден...Госпожата каза,че нямало никакъв начин и всичко трябвало на изуст.Ама аз все пак да попитам и вас.![]()
1ва година ли учиш? Аз съм 1ва и ми е лесно г/д..Ми така е права е странно е но тряя се помнат за сяка дума отделно
![]()
![]()
Успех
![]()
еmi мисля ,че трябва на изуст.....това е мн объркващо.Добре ,че ми е 2 ри език
Първоначално написано от ™G-Baby™
Ооо, горките вие! Ама няма система- всичко се учи наизуст. Може даскалката 1000 пъти да го е казвала, но учете родовете, че без тях сте заникъде! Аз миналата година бях заек и това е най-трудното в немския!
Step by step, heart to heart, left right left
We all fall down like toy soldiers
Bit by bit, torn apart, we never win
But the battle wages on for toy soldiers
логиката е като в бг език, никога не съм имала проблем с падежите, друг е въпроса дали си ги знаеш на бг
You are drop in the rain, just a number not a name
You won't see it
You don't believe in it
Nothing can change us, nothing can save us from ourself
правете кат мен по благозвучие![]()
Always somewhere miss u where i've been I'll be back to Love U again
немския ми е любим език![]()
![]()
![]()
![]()
даже го обичам повече от английския.а колкото по темата-трябва да се учат наизуст няма др начин,както и формите на глаголите иии теи,айде успех.ии повярвай не е толкова трудно ,езика е мн лесен и приятен,граматиката не е мн трудна,но трябва системно учене
![]()
Виж сега не е болка за умирането си има хитрини (които естествено имат изключения)как да откриваш кое какъв род е. Примерно всяка дума завършваща на -ung е от женски род а на -zeug среден род
(die Zeitung, das Flugzeug) и т.н.
(#) ...thats a cookie...
Ами то и аз на моменти карам както ми звучи най-добре..ама тея моменти напоследък са доста начестоа иначе както каза SkyEatsAirplane и да учиш на изуст друг начин няма..
98% оТ млАдОто ПокОлЕНие сЛуШа чАлГа!
АкО Си оТ оНезИ 2% КоиТо Я мРазЯт, сЛожИ ТовА в ПоДпиСа си!
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
LoVe YoU sOoOoOo MuCh...
ако си учил преди това англ е по лесно но иначе това трябва да го научиш наизуст тама друг начин май
*Писателят Радичков казва: „Човекът представлява едно
дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение,
но пълно с правописни грешки”.
utih go do 6 ti klas sled tui mi pisna pak tiq rodove ako ne gi znai6 i gramatika da znai6 se tolkoz tei 4e az tqhh ne gi znaeh mnogo to hilqdi dumi na si4ko roda da znai6 si e t6kПървоначално написано от SuNsEt
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
И аз уча немски и тва ми е нмого трудно. Днеска отделих тезо думи, където определителния член се променя от тези, където не се променя ... ще пробвам дали така ще ми е по-лесно.
по принцип няма някаво правило по което да ги научиш, но повечето граматики предлагат помощ по това как да разпознаваш поне някои думи от кой род са. Например думи завършвашти на : -ung , -t
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
Няма система, наизуст се учи. Не може една дума на всички езици да е в един и същи род. Впрочем за да ти е по-лесно попринцип, може да си правиш асоциации с английския.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Всъщност не трябва да правиш никакъв паралел с българския, защото човек така само се обърква повече. И както ти казаха преди, чужд език се овладява преди всичко с учене наизуст. Е, разбира се, трябва и акъл...
Nobody is perfect.
I am Nobody.
Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!
Всеки чужд език е сложен. Някои повече, дуги по-малко. С времето се свиква- упражнения, книги, немска телевизия. Пък и да сбъркаш един опр. член не е болка за умиране.Иначе, ако това ще те успокои, немският е доста по-лесен от френския, а за мен и от английския.
Don't worry, be happy!
v bg dumata moje da e v edin rod no v nemskiq e v suvsem razli4en.rodovete se pomnqt naizust ina4e ne moje
Ако ти харесва да учиш чужд език ще ти е лесно. Немския ми е втори език и е лесен. Просто ми е интересно и всичко запомням без да се мъча да го уча на изуст. Даже ми се струва по-лесен от английския.
Всичко е една игра,но само ти можеш да си определяш правила.
Първоначално написано от Dorky
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
та на въпроса трябва да ти учиш на изуст няма друг начин за съжалениеи та мен това ми пречи ама какво да се прави.....
има,разбира се;]![]()
не за всички думи,разбира се![]()
наставки (женски род):
-heit (die Freiheit)
-keit (die M
Daskala po nemski e syper zagybenqk .. Izkaral nekav tam kyrs po nemski i si mislii 4e go znae celiq..( To az znam pove4e ot nego
) I sega y4a nemski za treta godina mn haresvam tozi predmet no po4ti ni6to ne znam zaradi skapaniq daskal. Dobre 4e sam 7mi klas i ot 8 6e go po4vam nanovo v ezikova gimnaziq
![]()
Не трябва да се правят асоциации с българския. Плюс това има някои правила за определяне на рода при различни надставки. Иначе трябва да се учи наизуст или сам да си направиш някаква логика...
[quote=Kalena]има,разбира се;]![]()
не за всички думи,разбира се![]()
наставки (женски род):
-heit (die Freiheit)
-keit (die M