.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26
    Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P

Един въпрос по НЕМСКИ

Та,значи...Искам да попитам дали все пак не може да се научи по някакъв начин що-годе логично родовене на немски.Защото ми е доста трудно...Как може,бе??Цвете на немски е от женски род,а на бг е от среден...Госпожата каза,че нямало никакъв начин и всичко трябвало на изуст.Ама аз все пак да попитам и вас.

1ва година ли учиш? Аз съм 1ва и ми е лесно г/д.. Ми така е права е странно е но тряя се помнат за сяка дума отделно Успех

Град
    TAM KADETO OBI4AM
    еmi мисля ,че трябва на изуст.....това е мн объркващо.Добре ,че ми е 2 ри език
    Цитирай Първоначално написано от ™G-Baby™

Научих се - да копая дълбоко в мене,
    моите кладенци за да търся отново ,
    искрица надежда и частицата
    останала вяра.

Ей богу - кажи ми ти ,
    струва ли си риска,
    да дълбая отново?

И защо да го правя…?

Ооо, горките вие! Ама няма система- всичко се учи наизуст. Може даскалката 1000 пъти да го е казвала, но учете родовете, че без тях сте заникъде! Аз миналата година бях заек и това е най-трудното в немския!
    Step by step, heart to heart, left right left
    We all fall down like toy soldiers
    Bit by bit, torn apart, we never win
    But the battle wages on for toy soldiers

логиката е като в бг език, никога не съм имала проблем с падежите, друг е въпроса дали си ги знаеш на бг
    You are drop in the rain, just a number not a name
    You won't see it
    You don't believe in it
    Nothing can change us, nothing can save us from ourself

правете кат мен по благозвучие
    Always somewhere miss u where i've been I'll be back to Love U again

Град
    в къщи :D
    немския ми е любим език даже го обичам повече от английския.а колкото по темата-трябва да се учат наизуст няма др начин,както и формите на глаголите иии теи,айде успех.ии повярвай не е толкова трудно ,езика е мн лесен и приятен,граматиката не е мн трудна,но трябва системно учене

немския няма нищо общо с българския..ти какво очакваше

Голям фен Аватара на SkyEatsAirplane
    Град
    Dreamland
    Виж сега не е болка за умиране то си има хитрини (които естествено имат изключения)как да откриваш кое какъв род е. Примерно всяка дума завършваща на -ung е от женски род а на -zeug среден род
    (die Zeitung, das Flugzeug) и т.н.
    (#) ...thats a cookie...

Град
    Deathland
    Ами то и аз на моменти карам както ми звучи най-добре..ама тея моменти напоследък са доста начесто а иначе както каза SkyEatsAirplane и да учиш на изуст друг начин няма..
    98% оТ млАдОто ПокОлЕНие сЛуШа чАлГа!
    АкО Си оТ оНезИ 2% КоиТо Я мРазЯт, сЛожИ ТовА в ПоДпиСа си!
    ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
    LoVe YoU sOoOoOo MuCh...

Голям фен Аватара на PLEYGIRL
    ако си учил преди това англ е по лесно но иначе това трябва да го научиш наизуст тама друг начин май
    *Писателят Радичков казва: „Човекът представлява едно
    дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение,
    но пълно с правописни грешки”.

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми

Re: Един въпрос по НЕМСКИ

Цитирай Първоначално написано от SuNsEt
    Та,значи...Искам да попитам дали все пак не може да се научи по някакъв начин що-годе логично родовене на немски.Защото ми е доста трудно...Как може,бе??Цвете на немски е от женски род,а на бг е от среден...Госпожата каза,че нямало никакъв начин и всичко трябвало на изуст.Ама аз все пак да попитам и вас.
    utih go do 6 ti klas sled tui mi pisna pak tiq rodove ako ne gi znai6 i gramatika da znai6 se tolkoz tei 4e az tqhh ne gi znaeh mnogo to hilqdi dumi na si4ko roda da znai6 si e t6k
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

И аз уча немски и тва ми е нмого трудно. Днеска отделих тезо думи, където определителния член се променя от тези, където не се променя ... ще пробвам дали така ще ми е по-лесно.

Голям фен
    Град
    Констанц
    по принцип няма някаво правило по което да ги научиш, но повечето граматики предлагат помощ по това как да разпознаваш поне някои думи от кой род са. Например думи завършвашти на : -ung , -t
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Супер фен Аватара на mon4eto
    Град
    София,Лозенец:)
    Na izust trqbva mnogo malko sa savpadeniqta na bg ... u4at se lesno ako ima jelanie ima i na4in

Няма система, наизуст се учи. Не може една дума на всички езици да е в един и същи род. Впрочем за да ти е по-лесно попринцип, може да си правиш асоциации с английския.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Град
    паралелно
    Всъщност не трябва да правиш никакъв паралел с българския, защото човек така само се обърква повече. И както ти казаха преди, чужд език се овладява преди всичко с учене наизуст. Е, разбира се, трябва и акъл...
    Nobody is perfect.
    I am Nobody.

Някои хора казват, че искат да купят света. Съжалявам, но не го продавам!

Голям фен
    Всеки чужд език е сложен. Някои повече, дуги по-малко. С времето се свиква- упражнения, книги, немска телевизия. Пък и да сбъркаш един опр. член не е болка за умиране.Иначе, ако това ще те успокои, немският е доста по-лесен от френския, а за мен и от английския.
    Don't worry, be happy!

v bg dumata moje da e v edin rod no v nemskiq e v suvsem razli4en.rodovete se pomnqt naizust ina4e ne moje

Ако ти харесва да учиш чужд език ще ти е лесно. Немския ми е втори език и е лесен. Просто ми е интересно и всичко запомням без да се мъча да го уча на изуст. Даже ми се струва по-лесен от английския.
    Всичко е една игра,но само ти можеш да си определяш правила.

Цитирай Първоначално написано от Dorky
    правете кат мен по благозвучие

та на въпроса трябва да ти учиш на изуст няма друг начин за съжаление и та мен това ми пречи ама какво да се прави.....

има,разбира се;]
    не за всички думи,разбира се

наставки (женски род):
    -heit (die Freiheit)
    -keit (die M

Daskala po nemski e syper zagybenqk .. Izkaral nekav tam kyrs po nemski i si mislii 4e go znae celiq.. ( To az znam pove4e ot nego ) I sega y4a nemski za treta godina mn haresvam tozi predmet no po4ti ni6to ne znam zaradi skapaniq daskal. Dobre 4e sam 7mi klas i ot 8 6e go po4vam nanovo v ezikova gimnaziq

Град
    Tampere, Finland
    Не трябва да се правят асоциации с българския. Плюс това има някои правила за определяне на рода при различни надставки. Иначе трябва да се учи наизуст или сам да си направиш някаква логика...

Голям фен Аватара на krisence
    [quote=Kalena]има,разбира се;]
    не за всички думи,разбира се

наставки (женски род):
    -heit (die Freiheit)
    -keit (die M

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си