.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 110
    Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от sexy_baby_originale
    Мислите ни нямат материа, но ги има! Чувствата, убежденията, страстите... всичко това нама материя, но съществува.
    това са електроимпулси в мозъка ти

Град
    .::.:Светът на любовта:.::.
    А как така въздухът е факт, но не можем да го докъснем (демек няма материя)?
    Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!

Град
    Стара Загора
    въздухът има материа, пообразовай се малко
    в студен ден като издишаш какво излиза от устата ти? топъл въздух, но го виждаш, заради разликата в температурата с въздуха от външната среда

Град
    Цитирай Първоначално написано от DimovB
    въздухът има материа, пообразовай се малко
    в студен ден като издишаш какво излиза от устата ти? топъл въздух, но го виждаш, заради разликата в температурата с въздуха от външната среда
    Ама ние издишваме въглероден диоксид...

Град
    Стара Загора
    а ти мислиш, че във въздуха който дишаш няма въглероден диоксид ли?

Град
    Мисля си, че душата е нещо свързано със самите процеси случващи се в нас. Изпомпването на кръвта от сърцето и обратното, процесът на мислене, чувствата, самите емоции, които изпитваме. Това си мисля.

Град
    Стара Загора
    електроимпулси, запомни тази думичка
    те са отговорни за всичко което се случва вътре и извън нас

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Аз пък ще ти кажа подобна думичка: биоенергия.

п.п. не говоря за тор и прочие
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Град
    Стара Загора
    и кво?

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Нищо...аз пък казвам, че биоенергиите контролират какво се случва вътре в нас и извън нас. Ако имаш възражения > лс, да не спамим темичката.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Материята не е енергия.

Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    Материята не е енергия.
    енергията е резултат от химични реакции и от движение на частици
    в тялото ги има и двете, но това няма нищо общо с души и тем подобни глупости

Град
    тук таме
    Сама по себе си молекулата на водата не е видима,защото е невероятно микоскопична,но реките и океаните са видими нали....Едно нещо дали е видимо или не,не зависи от това дали е материя или енергия!Едно нещо дали е видимо или не ЗАВИСИ от това с какъв уред го гледаш!Материята е всичко това,изградено от молекули и атоми....без значение дали е видимо или не,дали може да се докосне или не[в голяма заблуда сте,ако си мислите че има неща,които не са изградени от молекули](дадох пример с кислорода),а енергията е взаимодействията между молекулите и атомите на тези неща които можем или не да видим/докоснем.
    Въздуха има много компоненти,един от които е кислорода (О),а кислорода също така е 1/2 от молекулата на водата,водта е нещо материално.
    Биоенергия<-хахах....процесите които се извършват в тялото са единственно и само химични!Любов,щастие,депре ия,настроение и т.н. са в следствие от химични процеси,предизвикани от вътрешни ли външни дразнители/причинители.Човек може само чрез спомена за нещо да му стане тъжно....защо....ами спомена,т.е. от главата се изпраща електроимпулс по нервната система до рецепторите и жлезите отделят определени хормони,тея хормони веднъж отделени проникват навсякъде чрез кръвта която се движи по цялото тяло и разпространява освен кислород и тем подобни,разпространява и хормоните....минават през сърцето и го карат да забавя или ускорява ротъма си,минават през стомаха и в зависимост от организма може той да се стимулира неговия процес на храносмилане или да се подтиска.И всичко това става за части от секундата!
    Казвам ти най-съкратения вариант и най-лесно разбираемия!
    Ако след тази лекция продължаваш да си мислиш че има някви биоенергии,значи си фанатически заблуден!
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Град
    Стара Загора
    разбира се че молекулата вода е видима, само че през микроскоп

като цяло покрепям поста ти. обяснението е точно и фактологически достоверно.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Чудя се как самолетите летят като не могат да докоснат въздуха...

Също така, молекула през микроскоп не можеш да видиш.

Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    Също така, молекула през микроскоп не можеш да видиш.
    айде бе, сигурен?

Град
    тук таме
    Всичко може да се види,ако имаме в наличност нужните са това средства и техника!

"Молекулата е най-малката частица от дадено вещество, способна на самостоятелно съществуване и носител на основните му свойства. Представя повече или по-малко устойчиво съчетание от определен брой еднакви или различни атоми, свързани помежду си чрез химични връзки."

При положение че атома може да бъде разделен означава че с необходимите уреди може да бъде видян,а след като молекулата е съчетания от определен брой атоми.....а ако си по запознат с тази тема,не се стеснявай да ни разгърнеш познанията си и да ни светнеш аджаба що неможем да видим молекулата.

мии с форма на чувал с картофи

като бял дух си я представям винаги
    [imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]

Супер фен Аватара на fake
    според Аристотел( а по-късно още един философ го казва, не помня кой)
    душата(пнеума) представлява топъл въздух, обвит със сперма

ей това като го учихме за изпита по история на психологията, направо се разбихме от смях с колегите.

изразът 'да изпуснеш душичката', т.е. да пръднеш...откъде ли е дошъл
    Boots and braces don't make racists!

Аз си я представям като една неоформена сфера от енергия която е в различен цвят зависещ от това какъв си бил

Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден.

Град
    В.Търново
    Цитирай Първоначално написано от Kman
    И ти ли си от тези хора и откъде си толква сигурен че това тяхното виждане на "души" не е било просто халюцинация от различни опиятия,медикаменти,болест и,недостиг на хранителни вещества в тялото,сън,самовглъбяване, рителна илюзия,фантазия или че дори целенасочено с цел да получат дивиденти(пари власт,популярност).Егати и наивния дето си,като малко дете което вярва във феята на зъбчетата!Има толкова много фактори и толкова много скрити причини това дето тези хора са видели,че шанса найстина да е душа спада много под 1%.
    И ти ли си от тези хора, които пълни с предрасъдъци твърдят, че реалността им, бивайки доказуема изключва възможноста за виждане на такива неща.
    Всички истински неща не са материя, ще ми се да греша.

Град
    тук таме
    кажи кое не е материя...въздуха е изграден от молекули също какво и една дреха е изградена от молекули....това правили въздуха по малко материален.А гравитацията,магнитните вълни и електричеството са взаимодействия между молекули...
    моята реалност...колко интересно...не знаех че живея в друга реалност....

Град
    В.Търново
    кажи кое не е материя...въздуха е изграден от молекули също какво и една дреха е изградена от молекули....това правили въздуха по малко материален.А гравитацията,магнитните вълни и електричеството са взаимодействия между молекули...
    нещата които не са материя са тези с които явно още не си се запознал. ще бъда максимално лаконична за да не стана максимално тъпа..
    любов
    и.. ако това е несвойствено Чувство за теб, маловажно за живота ни на земята, невлияещо върху него, тогава... бих се съгласила че всичко е материя.
    Иии... що се отнася до чуствата, те са част от моя свят, следователно се вписват в "koe не е материя" въпроса.

Супер фен Аватара на SWASTIKA
    Цитирай Първоначално написано от ShiZo
    нещата които не са материя са тези с които явно още не си се запознал. ще бъда максимално лаконична за да не стана максимално тъпа..
    любов
    и.. ако това е несвойствено Чувство за теб, маловажно за живота ни на земята, невлияещо върху него, тогава... бих се съгласила че всичко е материя.
    Иии... що се отнася до чуствата, те са част от моя свят, следователно се вписват в "koe не е материя" въпроса.

Дете, твърде ограничено разсъждаваш върху нещата.

Защо си мислиш, че "Любовта" съществува?

Бих те помолил да ми дадеш една кратка дефиниця на думата, но не ми се иска да ти чета съчиненията. Повечето казват, че любовта е чувство, но странно, защо това чувство представлява сбор от други чувства? Може ли сбор от "n" "x" да направи "x"? Може ли 10 мухи да направят просто муха? Не. Ето какво е любовта - подсъзнателна матрица на мозъка, която дефинира и приспособява "реакцията" на мозъчните функции да бъде строго индивудуална към някаква личност. Ако твоята матрица на мозъка представлява висок, строен, рус, сини очи, винаги когато видиш такова момче ще чувстваш един дискомфорт в стомаха или т.нар. "пеперудка в стомаха". Това е обясним процес. Един път заложена, матрицата се "активира" след като бъде напълно "изпълнена" или просто казано, когато видиш, това, което е в матрицата, мозъка изпраща сигнал към всички органи, като се получава един микроспазъм на стомаха под формата на тези пеперуди. Всичко останало си има обяснима причина - повишаване на пулса, кръвното налягане, повишаване ан хормона естрадиол при момичетата и тестостерон при момчетата. Нищо по-сложно, но въпреки всичко, хората наричат всички тези различни (ОБЯСНИМИ) неща с една дума - "Любов". Винаги съм знаел, че хората грешат, но никога не съм предполагал, че го правят толкова често.
    Прощавай, че ще се цитирам пак, но душата е дух, а духове...

Духове не съществуват.
    Това е факт.

Съжалявам, че ви го казвам. Това е като да кажеш на малкия, че няма Дядо Коледа.

Няма души, няма духове.

Ок?
    Искаш ли аргументи?

Айде...

Всички "срещали" духове твърдят, че духът е ефимерно прозрачно нещо, което досущ прилича на човешка фигура.

След като се намира на Земята и е видяно, каквото и да е това нещо, то съществува.
    За да съществува едно нещо са му необходими физиологични процеси. Ако душата може да съществува без тяло, то ние можем да излизаме от това тяло N пъти, защото няма нещо, което да "залепи" душата с тялото.

За да съществува едно нещо, ние трябва да го видим, а щом го видим, то автматически става обект, който пречупва светлина.

За да бъде един човек изцяло невидим, трябва да може да пречупва светлината така, че да премине през него без да смени посоката си със мм, което все още е доказано, че е напълно невъзможно.

Щом има пречупване на светлина, значи има нещо реално, което съществува, но духовете са нещо мъртво, нещо, което пречупва светлината до положението, което казахме, че е невъзможно.
    98% от всички тези привидения могат да се опишат със нормални процеси протичащи на планетата Земя. Останалите 2 % се нарича умопомрачение на мозъка. Това е функция, която се поражда от автосугестия. Мозъка визуализира и обработва за реално това, което си мислиш за даден момент.

Аз съм имал случай. Сядам си в парка, идва едно момиче, говорим около 3 мин, изпращам си я, тя завива и на стената виждам нейния некролог. Това е умопомрачение на мозъка, минавал съм по тази улица, виждал съм го и се е получи точно това. Грубо казано - Преплитена на процесите на мозъка.
    ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си