- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Как си представяш душата?
Любовта е хормонален дисбаланс....кажи нещо по сложно!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Абе ти май не си човек, ами програмирана машина, кво да говорят с тебе...Първоначално написано от Kman
Отдавна не отговарям на безумните ти мнения, а и скоро не съм видял смислени дискусии.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
И аз да се включа ...![]()
Цитат:
Няма души, няма духове.
Ок?
Искаш ли аргументи?
Айде...
Всички "срещали" духове твърдят, че духът е ефимерно прозрачно нещо, което досущ прилича на човешка фигура.
Не всички твърдят това. Някои виждат човешка фигура, но тя просто няма плът.
След като се намира на Земята и е видяно, каквото и да е това нещо, то съществува.
За да съществува едно нещо са му необходими физиологични процеси. Ако душата може да съществува без тяло, то ние можем да излизаме от това тяло N пъти, защото няма нещо, което да "залепи" душата с тялото.
След като е видяно на Земята, и където да е другаде, то наистина съществува.Интересно, при магнитната сила какви физиологични сили протичат? Тя няма материя , ние не я виждаме.Усеща се. Както се усеща чуждото присъствие.Сетивата ни са толкова несъвършени, мозъкат ни е толкова слабо развит, нито пък знаем как да го използваме.
Душата съществува без тяло.Но не от това следва, че тя може да си излиза ЕН пъти и че не е залепена.Да, можем да излизаме от тялото си .Само че има хора, които толкова силно са поддадени на манипулация, че това въобще не може да им го приеме мозъка, блокират и отказват да приемат всякакви "влияния и послания от невидимия свят".Ти опитвал ли си да излезеш от тялото си, за да кажеш, че не се получава? Прекарвал ли си месеци упражнения вечер, за да опиташ.Не ти отнема от времето,не ти пречи на нищо. Предполагам, че не си. Иначе щеше да пееш друга песен ... И не само.За телекинезата, пирокинезата,призоваванет на души , демони- не става току така, искат се упражнения и развити аура, и сила на мисълта.Ама ти е по-лесно да нападаш тук, вместо да прочетеш нещо и да се образоваш. Тц тц ...
За да съществува едно нещо, ние трябва да го видим, а щом го видим, то автматически става обект, който пречупва светлина.
Не че автоматично ставаВсяко нещо,което има маса, обем,повърхност пречупва светлина.Демек всяко едно тяло.Нещо безплътно как ще пречупи светлина...Всъщност, има начин, да станеш невидим...Ако имаш силна аура и заблудиш чрез нея човека, за когото искаш да си невидим, било теоритично възможно.Просто е адски сложно, да не кажа невъзможно за повечето хора днес.
За да бъде един човек изцяло невидим, трябва да може да пречупва светлината така, че да премине през него без да смени посоката си със мм, което все още е доказано, че е напълно невъзможно.
Точно, заради това, че духа е просто видение, като прожектирането на филм.
Щом има пречупване на светлина, значи има нещо реално, което съществува, но духовете са нещо мъртво, нещо, което пречупва светлината до положението, което казахме, че е невъзможно.
98% от всички тези привидения могат да се опишат със нормални процеси протичащи на планетата Земя. Останалите 2 % се нарича умопомрачение на мозъка. Това е функция, която се поражда от автосугестия. Мозъка визуализира и обработва за реално това, което си мислиш за даден момент.
No comment, горе се изказах ...
Аз съм имал случай. Сядам си в парка, идва едно момиче, говорим около 3 мин, изпращам си я, тя завива и на стената виждам нейния некролог. Това е умопомрачение на мозъка, минавал съм по тази улица, виждал съм го и се е получи точно това. Грубо казано - Преплитена на процесите на мозъка.
Утешавай се така, щом ти е по-лесно ...
„Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” - Тур Хейердал
Ако на теб ти е по-лесно да приемаш психичните проблеми на хората като аура и нещо свръх естествено си е твоя работа.Първоначално написано от eveto_xx
Преключвам дискусията с теб. Вече изказах гледната си точка.
Не си достатъчно, за да споря с теб.
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Ами ,случайно ги знам по-горе написаните неща от теб.Имам в предвид друго, явно съм се изразила съм се много грешно, всеки греши.Търсех сравнения близки до нашия живот, не съм успяла, ок ...
„Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” - Тур Хейердал
Мии.....от тва постоянно спорене съм станал труден за преодоляване в споровете.Абе ти май не си човек, ами програмирана машина, кво да говорят с тебе...
Отдавна не отговарям на безумните ти мнения, а и скоро не съм видял смислени дискусии.
Безумни....кое е по безумно...научните доказателства или приказките за сплашване на децата отнасящи се за духове,таласъми и разни етерни светове и божи гняв. [/quote]
Труден за преодоляване в споровете? Малко странно прозвуча, след като даде отговор на поста ми с едно изречение.Първоначално написано от Kman
Нещо, май имаш проблем със многоточието и интервалите. Сигурно от многото спорене или професионално изкривявава, професоре.
С цялото ми уважение към нещата на, които съм обърнал голяма част от вниманието си и съм изучавал, но нещата които пишеш представляват бегла представа за развита деменция, приятелю.
Гледал съм почти всичките ти безсмислени спорове със хората, гледал съм и начина ти на писане, начина на мислене, начина на разсъждение. Всяка твоя индивидуална проява във постовете предизвиква частична алексия, но имайки предвид каузата за която го правиш е малко или много разбираемо.
Да водиш спор не значи да надприказваш другия. Това е проява на инат, който е смешен отстрани, тъй като позицията ти в спорене се превръща в "точка", която връща всеки един сигнал (по един или друг начин) приет от друга "точка". Спориш за неща, които не са ти ясни и, ако другия е по-умен от теб, продължаваш да спориш, не защото знаеш, а просто, защото си си поставил за цел да си запазиш форумното его, което е видимо важно за теб. Дали си станал "непоклатим" в споренето не съм много сигурен, но си "непоклатим" във фантазирането.
Опозираш точката, която казва, че това, което не се вижда - не съществува, но със сигурност не можеш да разбереш огромния смисъл на всяко едно нещо. Ето сега ще ти дам един пример, доста париран от темата, но се надявам твоето "Аз" да го осъзнае и да не влиза в излишни за мен обяснения.
Ex: Ако се намираш в гора, която не познаваш и ти кажат, че в гората има мечка, какво ще казваш ти? Няма мечка? Това казваш за Бог. Да погледнем реално на ситуацията. Може да има мечка, но може и да няма мечка, но тъй като ти казах, че ти не водиш спор, а хамалско отговаряне на всичко писано на твои цитирани постове, се сещаш за какво иде реч.
Вероятно ще започнеш с безумни простотии като: Мечката е нещо, което съществува и хората са виждали, а Бог не. Нали? Ти се захващаш за малките неща, но нали ти казах? Не влизай в излишни за мен обяснения.
Ти си бил много умен, бе... Учен! Професор! Нали? Сигурно необразоваността ти пречи да разбереш, че духовната семинария е най - голямото висше образование? Странно как, човек, който не е запознат с това, спори за всичко около него? Не мислиш ли, че е по-добре да изучаваш духовната семинария, да изучиш всичко докрай и тогава да започнеш да спориш какво има и какво няма. Ти си невеж в тази сфера, всяка твоя опозиция се базира на прясно измислени "доказателства", че Бог няма, защото Kman така е казъл! Религията била това, вярата била това, но ти не се осъзнаваш, че има далеч по - умни хора от теб, които дават обяснение какво е религията, без да приемат някаква опозиция и без да я пропагандират.
Пропагандирането на религията става в сектите, приятел.
Отиди в Рилския Манастир със 100 човекa и иди 1-2 км нагоре има един параклис, вътре има една дупка, но не съм сигурен как се казваше... Доста широка е, но човек, който е прегрешил не може да мине през нея. С очите си съм виждал как 100 кг човек минава без проблем и 40 кг човек го дърпат от другия край и бутат от неговата страна, но не минава. Отиди и пробвай.
Хормоналния дисбаланс е познат в медицината и предизвиква доста болести. Не знам какво те кара да мислиш, че има нещо общо с нещо, което не съществува.
Ендокринолога се занимава с такива неща и най - честия хормонален дисбаланс е на щитовидната жлеза. Eдинствения начин за разбиране е изледване на 4 хормона в човешкото тяло. Всяка една абнормация на хормони се придизвиква от ЦНС, рефлектира върху мозъка и може да причини вегетативна дистония, но не съм човека, който ще ти обяснява това.
Просто ми стана адски неприятно да не разграничаваш чувства от хормони. Това е вече невежество.
Колкото и дълъг да е поста ти, знаеш, че ще е просто заради егото, така че, защо не си го спестиш поне веднъж?
ПП - Да спориш с мен ще е смешно, тъй като аз и ти имаме едно мнение за тази тема, но, ако си решил, действай
Поздрави, SWASTIKA!
Respect към SWASTIKA.
И аз съм човек и мене понякога ме домързява да пиша...
Брейййй анализирал си ме....от постовете няма да успееш да разбереш нещо за мен и за начина ми на мислене,щото аз знам че постоянно ще се намират разни хорица дето да ме анализират и пускам "мухи" за отклоняване....хахах кауза...аз нямам кауза,защото знам че нещата които предстоят да се случват в бъдещето са неизбежни и неслучайни!Гледал съм почти всичките ти безсмислени спорове със хората, гледал съм и начина ти на писане, начина на мислене, начина на разсъждение. Всяка твоя индивидуална проява във постовете предизвиква частична алексия, но имайки предвид каузата за която го правиш е малко или много разбираемо.
+1 за свастика..
Kman ни та бива![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
коация анти-к'ман![]()
доста време не съм влизала да гледам темата и "глей кво стааа"
![]()
kman се е превърнал в тасманииски дявол, какъвто не му ходи да е, щото героя ня акъл, а той претендира да има Повече от доста хора туккакто и не спира да пише и пише и пише и все си мисли, че е написал нещо велико, а в крайна сметка никой не го *** за мнението му, понеже си е мнение..
някъв с ник схвастика, което е доста миролюбив и човеколюбен ник, си изхвърля всичките знания накуп, с цел доказване на недоказуемото.. естествено с немалка доза обиди за всички, с любов.
доколкото АЗ разбирам писането на каквото и да е било тук, все си мислех, че не се мъча да накарам някой да се съгласява с мен.
Мнението е като задника, всеки си го има, но не си го вре в лицето на другия.. аз казвам просто. Не доказвам. Мисля, нямам факти. Хулете, мене ми е през ****, щото в крайна сметка нито мене ще убедите нито себе си...
ПП: тва за любовта дето го беше написал оня в цитат на мой пост.... pitty on ya дуде![]()
Ако душата има някакав лик щеше да изглежда така както би изглеждал човека ако външния му вид изглежда точно като душевния му,но това се получава само когато душата е в хармония с тялото а това се забелязва при много малко хора.Така че съм на мнение че душата на всеки отделен индивид има свой собствен образ,но за съжаление не може да бъде видян
Да и ние сме говорили по този въпрос - ДУША и ПСИХИКА е едно и също нещо! Няма никаква разлика! ЕДНО И СЪЩО НЕЩО! THE SAME!
точно такадушата на човека е неговата психика
Който я няма, така ще си мисли...духът е нещо съвсем различно от тъпия алгоритъм на психологията... ^
For I am Winter born
А да те засичам ли и в тая тема? Дух и душа едно и също ли е?Първоначално написано от SiegHeil
За мен - не
Под душа да разбираме задгробни животи и бла-бла ?
For I am Winter born
Духът е силата на душата и ума.
духът е силата на душата и мисълта....![]()
![]()
![]()
добър виц!
Съзнанието е всъщност това което вие си въобразявате чее душа....иска ви се душата да живее вечно и всичко е да розово и красиво и добрите да получат добро,а лошите лошо,обаче реалността е нещо съвсем различно...съзнанието си умира заедно с тялото и "няма нищо вечно"....реалността убива всички красиви илюзии!
Прекалено много живееш в реалността простоПървоначално написано от Kman
![]()
For I am Winter born
Кучетата и свинете живеят в реалността, хора са хора понеже имат мечти![]()
For I am Winter born
За кой път го казвам - душа е СИНОНИМ на психика. Мисля, че това би трябвало да сложи край на споровете.
Аз викам да си поискам обяснение...Кислорода има моларна маса 15, 99. M и плътност 1,43 грама на кубичен см. Знаеш какво е моларната маса, какво съдържа тя... Какво кара нещата да се движдат и да се чувстват... Сещаш се, нали?
По този въпрос има има доста неща в нета,книги също,т.н. ИТП(извънтелесно преживяване или out of body experience).Общо взето,това е възможно,но става след множество медитации.Останах в впечатлението,че една участничка в темата има изградено мнение по въпроса,ако иска да сподели повече,мързи ме сега да се върна да погледна ника.Ако душата може да съществува без тяло, то ние можем да излизаме от това тяло N пъти, защото няма нещо, което да "залепи" душата с тялото.
Дали има душа или не-все още съм в търсене на истината,надявам се някога да достигна до нея.Везните клоняха много от едната страна,но някои постове тук ме накараха да се замисля.Така че,продължавайте си споровете,така се ражда истината,както някой вече каза.
Ами то е толкова елементарно, че си нямаш и идея, но щом си рекъл.Първоначално написано от Liar
За да се движи едно нещо във въздуха, приемаме, че въздуха е околната среда и обхваща всякакъв тип места, то трябва да има минимална плътност 1, 44 гр/см3 и от там, че всяко нещо със моларна маса над 16 и минимална плътност 1, 44 гр/см3 е забележимо за човешкото око, защото тази плътност е достатъчна за да го анализираме като нещо, което виждаме. Нещо, което има плътност по - голяма от 1, 43 гр/ см3, предполагам си представяш дали може да е душата ти...