.
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 110 от общо 110
    Ясно,благодаря ти за разяснението.Явно е невъзможно с човешко око да види нещо като душа,спомням си и,че на някоя от задните страници беше обяснено пречупването на светлината,което също е доказателство,че тези,които твърдят,че виждат или са видели духове не са се сблъскали с нещо реално.
    Остават въпросите за сънищата,споделени ми от мои близки хора,които разбира се няма как да споделя,но не е и това единствения случай.Въпросните сънища са били с мъртви хора,които се опитвали да ги предупредят за определена случка(не в прав текст обаче),най-интересното е,че са били прави,странни съвпадения.Може би в сънищата сме способни да виждаме неща,които с очите не можем?
    И понеже се е заформил въпрос "има ли душа или не",преди малко прочетох за метода Силва,провокирана от една друга тема.Е,не значи ли това,че има нещо,която управлява мозъка и той не е източникът на всичко?Ще ми е интересно да чуя мненията ви.

Град
    Никъделенд
    Както някой досега каза - психика. Това е вътре в нас - това, което ни предава чувства, емоции, вяра и това, което ни дава възможност и избор да решим какви да сме - добри или лоши.
    Винаги, когато се почувстваш сам, не забравяй, че имаш себе си!

Град
    тук таме
    It's all in your head!
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Ами аз си я представям като... свободата, която получават хората, възможността да избират, да живеят, да бъдат обичани, да съществуват. Нещо като мозъка на чувствата ни. Душата се очаква да бъде естествена, неподправена, импулсивна, ако щете царство на доброто, т.е. възвишена. Някъде бях чела "идеалът, който притежава смисъл, достатъчен, за да оправдае живота на човека". Чувствата, които поражда са вдъхновението на живота и умение да чувстваме. Или поне би ми се искало всичко да е розово.

Град
    Някъде по широкия свят...
    Представям си я ,като светлина,много ярка и излъчваща топлина.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Душата според мене няма форма. Тя е резултат от начина ни на мислене

Цитирай Първоначално написано от mistake
    Думата "душа" се използва вместо психика. Всички чувства, емоции и разбирания са в корена на психиката - мозъка. Той влияе на нашите емоции и и чувства. Душата е една празнина (физичека) и се съхранява в мозъка, който ръководи всичко в нас.
    Таман си мислех как да се изразя ;] .

Град
    Sofia
    Няма деша.Всичко е материално

Супер фен Аватара на Shia
    Енергията,която задвижда цялото тяло.Малки частици "светкачки",които карат всичко да работи включително и мозъчната функция.Душата вижда през очите и контролира през сърцето.

Иначе може и да се опише с тази мистична енергия,която обикаля телата ти оцветена в жълто или лилаво.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си