- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Как си представяш душата?
Ясно,благодаря ти за разяснението.Явно е невъзможно с човешко око да види нещо като душа,спомням си и,че на някоя от задните страници беше обяснено пречупването на светлината,което също е доказателство,че тези,които твърдят,че виждат или са видели духове не са се сблъскали с нещо реално.
Остават въпросите за сънищата,споделени ми от мои близки хора,които разбира се няма как да споделя,но не е и това единствения случай.Въпросните сънища са били с мъртви хора,които се опитвали да ги предупредят за определена случка(не в прав текст обаче),най-интересното е,че са били прави,странни съвпадения.Може би в сънищата сме способни да виждаме неща,които с очите не можем?
И понеже се е заформил въпрос "има ли душа или не",преди малко прочетох за метода Силва,провокирана от една друга тема.Е,не значи ли това,че има нещо,която управлява мозъка и той не е източникът на всичко?Ще ми е интересно да чуя мненията ви.
Както някой досега каза - психика. Това е вътре в нас - това, което ни предава чувства, емоции, вяра и това, което ни дава възможност и избор да решим какви да сме - добри или лоши.
Винаги, когато се почувстваш сам, не забравяй, че имаш себе си!
It's all in your head!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Ами аз си я представям като... свободата, която получават хората, възможността да избират, да живеят, да бъдат обичани, да съществуват. Нещо като мозъка на чувствата ни. Душата се очаква да бъде естествена, неподправена, импулсивна, ако щете царство на доброто, т.е. възвишена. Някъде бях чела "идеалът, който притежава смисъл, достатъчен, за да оправдае живота на човека". Чувствата, които поражда са вдъхновението на живота и умение да чувстваме. Или поне би ми се искало всичко да е розово.![]()
Представям си я ,като светлина,много ярка и излъчваща топлина.
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
не си я претставям никак
Душата според мене няма форма. Тя е резултат от начина ни на мислене
Таман си мислех как да се изразя ;] .Първоначално написано от mistake
Няма деша.Всичко е материално
Енергията,която задвижда цялото тяло.Малки частици "светкачки",които карат всичко да работи включително и мозъчната функция.Душата вижда през очите и контролира през сърцето.
Иначе може и да се опише с тази мистична енергия,която обикаля телата ти оцветена в жълто или лилаво.