.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

малко помощ.....философия

Здравейте......вчера не бях на даскало иразбрах ,че учителката по философия ни е дала за петък да отговорим на въпросите

Има ли воля и смисъл в това, което се случва?
    Как е сътворен света?
    Кой съм аз?

Ако имате някакви идеи ще съм ви много благодарна, защото сериозно нямам идея какво да напиша
    Благодаря предварително
    Момиче съм

Подобни теми са ни давали на нас като есе. Предполагам и при вас е същото.
    Просто напиши всичко, което ти дойде на акъла по темата.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Re: малко помощ.....философия

Цитирай Първоначално написано от trittico
    Здравейте......вчера не бях на даскало иразбрах ,че учителката по философия ни е дала за петък да отговорим на въпросите

Има ли воля и смисъл в това, което се случва?
    Как е сътворен света?
    Кой съм аз?

Ако имате някакви идеи ще съм ви много благодарна, защото сериозно нямам идея какво да напиша
    Благодаря предварително
    Ти учебник нямаш ли ?!...
    за света не се знае но има много теории и е въпрос на личен избор коя ще избереш... дали по достоверната и твърдена от учените или тази на вярващите в господ Бог християни(а може и не само християни... незнам..), а именно че той е сътворил всичко с мисълта си... а вярната за менн е да кажем комбинация и от двете....
    другите щи ги пиша после ако не са ти отговорили че са ставам

кой съм аз?
    като изключим биологичният смисъл на Човекът

според фройд има 3 психични механизма
    1-ТО (id) - несъзнаваното - представлява съвкупност от всички първични биологични инстинктивни блечения които са неосъзнати от човека
    2-Азът (ego) е всъщност човешкото съзнание което взема решенията като се влияе от натиска на ТО и Свръх-азът
    3-Свръх-Аз (super-ego) - представлява съвкупност от морални принципи и норми на поведение, които човекът възприема отвън чрез възпитанието и образованието

на първия отговора не го знам .... в смисъл.. ако беше мое домашно щя да напиша нещо , ама може да те подведа... така че по добре някой който знае да ти каже

Град
    на мястото , което ме прави щастлива ..
    не може ли малко да се замислиш за живота си и за себе си и да напишеш нещо искрено и ти гарантирам че ще стане наистина добро...
    in defense of our dreams...

Благодаря страшно много на всички ,които се отзоваха Определено вече знам в каква насока да "творя"
    Момиче съм

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си