Не мисля, че вече гледат с чак такова лошо око на самотните майки. Едно време е било голям срам една жена да отглежда детето си сама. Сега на мен лично ми се вижда нещо нормално. Няма смисъл, ако не се разбираш с бащата на детето си да оставаш с него само заради това. Не смятам, че това е обида за него. Всички предпочитат детето им да живее в спокойна среда, където да няма караници, спорове и свади между родителите му. За съжаление не винаги това е възможно, тогава просто се разделяте и кой от където е дошъл.
Не е лесно да се отглежда дете в България, независимо дали от един или от двама родители. Вярно е, че тежестта пада само на единият родител и той трябва да се заеме изцяло с отглеждането и възпитанието на детето.
Жените са силни по принцип в такива ситуации и се справят, но съм виждала деца отглеждани само от бащи, при които нещата не стоят така. Особено момичетата, при тях явно комуникацията или нещо друго е по-трудна с бащите.
Аз както всички останали се надявам да не ми се случи такова нещо, но ако стане не виждам защо да не отглеждам детето си сама. Печеля сравнително хубави пари и мисля, че съм се изградила достатъчно добре като личност, за да му дам нужните неща. Едва ли ще има нужда да му казвам, че съм самотна майка. След като бащата го няма вероятно ще е наясно със ситуацията.