.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Звезди и планети

Имам задача да изброя прилики и разлики между звездите и планетите, но нещо закъсах. Ако някой знае такива да пише /и не ми каэвайте да проверя в Wikipedia, защото вече го направих/.

Цитирай Първоначално написано от BаllFace
    Планетите са студени небесни тела, коите не излъчват собствена светлина и топлина, а отразяват.

Звездите са горещи небесни тела със собствена светлина и топлина.

Това си го спомням от 5ти клас, не знам дали е вярно...
    Вярно е
    Ev3rY m0m3nT !s an0th3r chAnc3 ...

I don't know..that's just the way I AM!

А прилики сещате ли се?

Град
    .::.:Светът на любовта:.::.
    Прилика: и двете се намират във Вселената
    Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!

Разлики - въз звездите постоянно протичат някакви химични реакции,докато при планетите няма такова нещо;как са създадени;звездите излъчват светлина и топлина;като погледнеш към небето звездата блещука, а светлината от планетата (която отразява светлина) е си стои неподвижна (не блещука)

Като изключим факта, че и двете тела са сферични, няма други май.
    68% от потребителите в сайта си слагат глупости в подписа.Ако си от останалите 32% сложи това в подписа си.

Как ще няма други прилики? Никой не се сети, че и при двете има гравитационно поле.
    Прост пример: Ако нашето Слънце нямаше гравитация, то надали изобщо планетите щяха да обикалят около него, това нямаше как да стане по нито един физичен закон. А пък примера със студените небесни тела е Земята с луната.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си