.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 2 от общо 2
    Град
    Hidden Village of Konoha

Може ли малко помощ за една програма на Паскал?

Задачата е следната: Да се напише програма за изчисляване на вида триъгълник при задаване на три произволни числа за страните му. Става въпрос не само дали е равностранен, равнобедрен или пазностранен, а и за вида му според ъглите. А проблемът ми не е от математическа гледна точка, аз това мога да си го сметна, ама в програмата ми има някаква ужасно абсурдна грешка и не работи както трябва, а не мога да измисля нищо. Имате ли идея как да се направи тази програма?
    http://www.jivotno.com/blqqqq - Дай 1 жълтица на рибката ми

Голям фен Аватара на CucAgMuH
    Град
    Архангелск, Русия

Re: Може ли малко помощ за една програма на Паскал?

Цитирай Първоначално написано от Janeta_
    Имате ли идея как да се направи тази програма?
    Имаш много варианти, един първобитен е:

x,y,z - страни на триъгълника;
    j,k,l - boolean;

Proc 1: тест за равнобедрен, флаг j:=true ако е.

Proc 2: тест за правоъгълен(Питагор? Само идейка, има и по-лесни начини...), флаг k:=true ако е правоъгълен.

proc 3: тест за равностранност, флаг l:=true ако е равностранен.

Prog
    Proc 1, Proc 2, Proc 3, после с if и and лесничко си вадиш каквото ти трябва... кое точно ти куца?(мързи ме да пиша цялото нещо, ако дадеш готов код мога да пипна тук-там)

ПП. Не претендирам че е най-лесният и красив вариант

ППП. "Става въпрос не само дали е равностранен, равнобедрен или пазностранен, а и за вида му според ъглите." - Cosin, Sin, Tg, Cotg? По горният пример добавяш още няколко процедури, флагове и си викаш която ти трябва според случеят...(явно не си свикнало да четеш дълъг и заплетен код - пиши си го малко по малко, после ги "сглабяй" за да не се заплетеш)
    Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.

My evul side ish powered by nostalgia... hush!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си