- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Агата Кристи
За почитателите на великата авторка на криминални романи Агата Кристи, какво четете в момента и кои са любимите ви нейни романи? Какво мислите за творчеството й като цяло?![]()
To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!
Та по темата - много ми допада, но пише много сложно. Въвежда много персонажи и малко се обърквам. "Трупът в библиотеката" е може би любимия ми нейн роман.
-Къде са хората - попита най-сетне Малкия принц. - Човек се чувства малко самотен тук
-Човек е самотен и сред хората - отвърна змията.
Чела съм само една нейна книга,беше преди доста време-"Зло под слънцето".В интерес на истината ми хареса,но не ми е фаворитка,за нея знам,че е английска писателка, авторка на многобройни разкази, повести, романи и драми с криминален сюжет.
супер яки неща ...книгите не съм ги чела толкова за жалост, някой филмчета са гледала ...тва лято като ми остане време ще ги прочета най-накрая ..
Don`t tell me what to do and who the fuck are you?!..Don`t tell me how to live or what the fuck to wear..I`ve got my own idea ....And I don`t give a care....
Да се убива е лесно.Хубаво е романчето, леко психарско и определено те държи в напрежение.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Последната книга, която четох беше нейна. "Илюзия с огледала". И въобще книгите и са страхотни. Наистина го има момента с претрупването на прекалено много персонажи, но като е по - заплетено ме държи под напрежение и през голяма част от времето започвам да си мисля за разни възможни завършеци на историята. Накрая не се стърпявам и "изяждам" книгата за 2 дни, максимум.![]()
Последната нейна, която четох беше "Убийство в Месопотамия" или нещо от този род, заглавията й много си приличатНапоследък изгледаж и доста филмчета. В замундата има доста за Поаро. Последният филм, който гледах беше "Азбучни убийства" и беше доста по-различен от това, което съм чела и от това, което съм гледала. Определено ми хареса
![]()
Ама...ама ама без субтитри ли?
Аз си дръпнах малко Поаро преди време и грам не можах да разбера.Толкова филми на англ. съм гледала без субтитри ама тоя белгиец ги говори мн странно
Иначе адски я харесвам...класика си е "десет малки негърчета" макар че не съм я чела от години.На морето миналата година разпарчетосах още една книга нейна с 2 истории ама не помня имена![]()
Ем, то аз не знам много английски, иначе пробвах един да изгледам без, ама ми се губеха някои изречения, то като цяло не е чак толкова сложно, ама накрая развръзката...
OOoooo, obojavam Agata Kristi. Sega 4eta "Pet malki prasenca" i mnogo mi haresva. Edni ot lubimite mi sa "Neo4akvaniqt gost", "Da se ubiva e lesno" i "Ubiistvo v Mesopotamiq". Vinagi uspqva da me iznenada tazi jenaKnigite i gi pro4itam za max. 3 dena
![]()
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Ооо и аз така започвах да си измислям завършеци, но спрях, защото исках да не знам какво ще стане. Иначе бих предпочела да прочета първо книгата и после филма.Първоначално написано от babity
![]()
Ми чела съм 4-5 нейни книги и мноого ми харесаха за 2-3 дни ги прочитам,просто ме грабват.И аз малко се пообърквам понякога,но така е по-интересно..Харесва ми това,че краят винаги е възможно най-неочаквания.От тези,който съм чела досега най ми хареса 10 малки негърчета.Всъщност сега,като ме подсетихте ще взема да си поръчам някоя книга от Хеликон,че от отдавна не съм...
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
Аааа...много ме радват нейните книжки...можеш да се замислиш и да пробваш да разбереш кой е убиецът, ама се получава много трудно. По едно време много я четях ама реших да си направя почивка, а сега като видях темата пак ще си взема няколко нейни книжки.
Прекалено ми е скучна, единствено 'Десет малки негърчета' ми харесва.
Use me, I'm beautiful
Take me, I'm Yours
Hurt me, it feels like medicine
And all I deserve...
"Убийството на Роджър Акройд- Алиби", "Кутията с шоколадови бонбони", "Убийството на игрището за голф" много ми харесаха
In life, unlike chess, the game continues after checkmate.
Аз вчера си поръчах "Котка сред гълъби" илии нещо такова,като ми я доставят утре или вдругиден ще кажа дали ми е харесала.Въпреки,че само убийство на игрището за голф от всички нейни книги,който съм чела не ми хареса,аа и смъртта на мисис Макгинти е смотана.Другите са тип-топ :P .
Дензъл Ребеловски
Ти да не вземеш да я прочетеш на същия ден или за ден-два?Първоначално написано от lonely in my live
То и аз съм така горе-долу. Като се зачета и не ми се оставя книгата, но в един момент се усещам, че имам и други задължения.
![]()
"Мистериозната афера в Стайлс" също е доста интересна.![]()
Първоначално написано от summer_love
Е може да не е на същия,но очаквам а я получа утре и в другиден ще имам мнение дали става.То си зависи от книгата дали ми е интересна,защото в къщи имам една,която миналата година съм я почнала и ся съм до половината,а има книги който за 2 дни съм прочитала.....
Дензъл Ребеловски
в момента чета "Азбучни убийства" и ми харесва![]()