Първо, дори и двамата да имат своята вина за това, че между тях не се е получило, все някой трябва да сложи край на връзката, която е нямала бъдеще. Момичето не е виновно, че се е почувствало така, тя по-рано е усетила, че не си заслужава да губят време, затова го е оставило. Макар и по телефона, това си е край на връзката. И той е трябвало да го приеме. Дори за него това да е огромно разочарование, поведението му не е допустимо и не може да бъде оправдано. Няма значение колко много е огорчен, няма никакво право да я обижда и тормози, защото това е нейният живот, нейното решение. Тя не го е предала, казала му е истината. Не го е лъгала зад гърба му, постъпила е честно и достойно. Имам печален опит с подобен човек, затова знам, че какъвто и да било разговор няма да промени нищо в неговото отношение, той няма да разбере, че тя иска да бъде щастлива без него, а само ще се озлоби повече.
И стига вече за това измерване на любовта в сметки и ваучери, няма нищо такова. Просто истината е, че когато един човек е готов да се лиши от нещо без да се замисли заради друг човек, това наистина говори за чувства, за много силни чувства. В крайна сметка, ако гаджето ти е бедно, но даде всичките си пари, за да ти купи един много скъп и хубав парфюм, за да ти достави удоволствие, нима няма да се почувстваш наистина специална? Макар да нямаш нужда от този парфюм, макар да можеш да живееш и без него, нима няма да си щастлива, че е направил такъв жест за теб? Аз така разбирам думите на момичето за ваучерите и сметките. Защото когато някой спре да ти обръща внимание и започне да те приема за даденост, трябва да промениш нещо в живота си, да потърсиш един по-пълноценен начин да го изживееш. Момичето с нищо не е виновно, не я обвинявайте. А това момче само доказва, че не заслужава нищо, дори прошка.