- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Моите мисли, нямам въпроси или нужда от съвети..просто мисли
Любовтта е прекрастна.. не бих отказал нито една секунда от това чувство, за ден мъка.. понякога тя си бива отговорена с ответната любов.. понякога не..
Зараждащи се чувства са подобни на изгрева на слънцето, когата целия свят около тебе приема съвсем друг смисъл, събужда се - ти почваш да забелязваш всичките тези дребни детайли, които изпускаш в праздното си ежедневие, почваш да усещаш миризмите, които не си усещал досега - цветята, вятъра, даже и слънчевите лъчи би могли да имат някакъв мирис за теб, почваш да забелязваш игрите на сенките във листата на дървета, дъгата създадена от съсед, който полива с маркуча цветята си, които също са толкова прекрастни.. любовтта отваря вратата в душата ти, позволява да усещаш смисъла на съществуването, да бъдеш истински щастлив, да знаеш че твоята цел всъщност е да направиш човека до теб - възможно най-щастливия на света..
Първата среща е винаги толкова несигурна, страхуваш се от всичко във себе си, за какво ще говорите, как ще те възприеме другия, дали сте един и същ тип.. при по-възрастните първата среща вече е скучно задължение, те са свикнали със загубата и възможно даже дълбоко в себе си са се примирили, но идва ред на 2рата среща, на 3тата..
първата целувка, прегръдка..
и почваш да усещаш че това чувство дълбоко в тебе почва да става все по-силно, като едно цвете, което се стреми да се изправи през слънцето и да събере колкото може по-вече от неговите нежни лъчи..
В момента в който изговаряш за първия път думите "обичам те" - това е събитието, което може да промени живота ти, ти се оставяш в ръцете на човека до теб с надеждата, че той ще стори същото..
Вярата в това те крепи секунда след секунда, до момента когато може би.. човека до теб ще каже " и аз.."
със сълзи на очите, сълзите от радост, от емоции нахлули в душата ти, адреналина, топлината вътре в тебе, усещането за радостта, еуфонията, сладостта момента, на очите, диха, устните, ръцете свързани в едно, усещане че вие сте почти сляти в едно.. това е първото мигновение когато може да усетиш напълно пълен.. намерил половинката ти в този свят..
Минава време, разбираш за малките дефекти на половинката ти, обаче не ти пука, защото получаваш много по-вече отколкото губиш.. имаш човек до себе си, на който можеш да му разкриеш душата си, да споделиш мъките, стремежи, мечти, надежди, проблеми.. каквото си поискаш.. идва моментът и вие вече знаете почти всичко един за друг, научавате навиците ви, взаимно се поддържате, понякога дори и живеете заедно..
С още по-вече време развидието на събитията може да мине в две направления.. ако сте достатъчно големи.. идва ред на следващите големи думи "ожени се за мен.." и възможно още един по-щаслив момент в живота ви, когато тя ще каже "да!".. това е прекрастно, защото и двамата осъзнавате, че сте един за друг, защото знаете, че не искате никого освен човека до теб, защото решавате да бъдете заедно до края...
..
Обаче.. какво ако не сте..?..
Какво.. ако... живота е още пред вас?..
..ако.. още не сте осигурени материално, нямате някакъв духовен опит, някакво чувство за сигурност..? Казват.. че с любим човек, даже в гората - е рай.. така си е.. но само първите два дни.. с времето този рай се превръща в ада.. и бавно изгаря отвътре душите, превръщайки любовтта в омразата..
Парите, те определят мярката на щастието което можеш да получиш, ако вече си сполучил да намериш човека до себе си, с който да искаш да разделиш живота си..
Но ако нямаш много и от това, ако и двамата учите например..
Това също не би трябвало да пречи на любовтта ви..
можете да се срешате, преди училището, след това.. на ваканциите.. по врене на почивни дни.. даже и оценките ви да спадат, все ще намирате малко време за любимия си човек и за ученето.. все пак сте наблизо..
Но настъпва момента в който вашите амбиции стават твърде големи..
някой иска да учи в друг град, да работи в друга държава, да отиде на практика, която обаче се намира на друг контитент.. любовтта все още има, но живота продължава и това дребничко нещо под название парите.. успех.. работа, образование, живота! който се опитвате да градите за себе си.. колко егоистично нали?.. но такъв е човека, той винаги мисли за себе си, това е много правилно, но само до някаква степен..
истински влюбен е способен да нарани себе си, само да докаже любовтта си към друг човек.. обаче в мерките на разумни предели, защото разликата между влюбен и луд, понякога е тънка.. но все пак я има..
И ето , вие сте разделени от някакво разстояние.. срещите ви са толкова редни.. а самотните нощи.. толкова често се повтарят..
Суровото, еднообразно ежедневие постепенно удавя вашата душа.. унищожава мисълта за другите хора, за любовтта, за смисъла на живота..
красотата на природата около вас, постепенно загасва, слънцето.. в душата ви показва, че може да залезе..
Болката.. болката от това чувстно е несравнимо!.. искаш да крещиш, да плачеш, да се биеш в агония, да биеш стени, маси.. защото знаеш че си безсилен, защото света си има друг план и ти не винаги си включен в него така както си искаш..
Вие се опитвате да се борите, да поддържате този огън вътре в себе си..
някои не издържат и отиват по грешната пътека, в опита си да загасят болката от усещането на умиращата любов и от страх да загубят човек, когото ценят най-много.. те търсят усета и забрава у други.. да това е изневяра и понякога тя може да бъде фатална и за двамата, но при истинско влюбени - винаги има разбирателство, а където има то.. има и прошка.. с времето си прощавате един на друг и пак сте на същата стадия, както и преди.
Но.. проблемът си остава.. сякаш самото време ви разделя, телефоните, интернет.. те НЕ са способни да заменят даже едно просто докосване, усет.. че човека когото обичаш се намира до теб.. горещото му дихание, погледа в който потъваш.. усета на парфюма.. целувката.. всичко истинско и незабравимо неможе да бъде предадено чрез електроника, по този начин по който ТРЯБВА да бъде..
Вие не се виждате седмица.. две.. най-накрая идва срещата.. и двамата сте влюбени, отчаяни от чакане, нахвърляте се един на друг в жаждата си от любов.. внимание.. страстта.. близост.. но вътре във вас даже в най-съкровенните моменти вече има тази мисъл.. мисълтта че скоро пак трябва да се разделите.. и всъщност целите тези отношения стават едно мъчение..
Дали ще го издържим?.. това зависи само от нас.. и от друг.. от силата на любовтта ни.. от желанието да бъдем заедно.. от мъката която изпитваме, когато сме сами.. и от радостта, когато се сетим за любовтта ни..
Но.. понякога.. идва момента.. когато минава една такава среща .. две..
и...
......
почваш.. да забелязваш промяната.. промяната! в любимия ти човек..
той вече не те иска толкова много колкото преди.. вече не те чака с такова нетърпение.. вече не иска да прекара с теб всяка свободна секунда.. да има същите прегръдки.. даже може да има и същите целувки.. но когато сте най-близки, усещаш някаква студенина, отчуждение..
или пък.. самото отношение към теб се променя.. това може да е поглед.. постъпка.. ти разбираш.. опитваш се да направиш нещо.. и ......... неможеш..
Говориш, обесняваш - питаш защо??? но не винаги получаваш отговор.., далеч не винаги..
Връзката ви може още да е жива, още да усещате топлината когато се сетите за другия, страданието да единия се прелива при другия - и той страда още по-вече, защото усеща, че нещо не е наред.. и се страхува да загуби човека, за когото би могъл да даде живота си..
Тези моменти са ужасни.. те са агония.. и изпиват всичките душевни сили..
може да спреш да ядеш, да общуваш.. да се затвориш в себе си.. да почнеш да се караш.. да плачеш от безсилие.. а това даже още по-вече ще отблъсне човека до теб.. и ще настане момента от който се страхуваш най-много.. а все пак за да не настане.. трябва да се направи нещо..
да се бориш!.. да вярваш!.. да се надяваш!.. и.. да прощаваш..
подяволите, чувствата които може да изпитваш - са толкова сладки, колкото и отровни.. те завземат всяка частица от твоята същност, превръщат те в оръдието за другия но също така и ти дават толкова много щастие.. че.. си готов да се отдадеш, само и само това да не приключва никога.. знаеш, че с времето може да намериш и друга любов, може даже и по-силна, но какво ако и с нея ще стане същото.. пак? и пак.. и пак. и пак.. Това което усещаш в момента - е истинско, и ти си го знаеш.. искаш да се бориш за него, даже и да не знаеш как..?
замисли се.. дълбоко в себе си усещаш пламъка.. искаш да знаеш как да се бориш?.. УСИЛИ ПЛАМЪКА - НАПРАВИ ГО ГОРЕЩ КАТО СЛЪНЦЕ!!!.. нека на мястото за залязващото слънце, се появи твое собственно даже по-ярко от предишното! нека то отрява с лъчите ти теб и твоя любов.. нека даже ако се виждате рядко.. всяка ваша среща бъде незабравима.. нека даже ако просто седите заедно и се прегръщате.. бъдете щастливи..
Може би това ще помогне.. може би.. не...
не мога да кажа какво ще стане след месец.. или след година..
мога само да се надявам... да страдам.. да обичам.. да бъда щастлим..
да усещам вятъра в косата си.. да усещам повърхността на дървото растящо край пътя.. да се заглеждам в сенките направени от листата му.. върху съседните листа.. да съзерцавам цялостната картина, която е толкова сложна и разнообразна, че никоя технология не би могла да я пресъздаде в цялата тази многообразност и красота.. да виждам облаци.. и понякога да забелязвам че някои от тях е във формата на сърце..
да обичам.. да вярвам.. да се надявам.. и да чакам..
Надявам се че любовтта няма да загасне не само във моето сърце, но и в сърцето на този човек, когото обичам и за когото ми е грижа..
Надявам се, че разстоянието няма да ни раздели и че ще останем заедно завинаги.. обичам.. толкова много... много по-вече отколкото преди си мислих.. все пак.. истинското чувство се разкрива най-силно само тогава, когато осъзнаваш, че може да загубиш този, към когото е предназначено то..
Вярвам в любовтта и не бих разменил нито една секунда от нея, за което и да е друго чувство.. любовтта без болката е неосъществима.. но може би.. някога.. ще успеем да бъдем заедно така.. както си мечтая..
и тогава.. ще знам, че аз съм най-щастливия човек на света..
Почти никога не преглеждам същата тема 2 пъти!
За въпроси - ЛС
---------------------------------------------------
Прочетох го цялото.Браво страхотно е!!!![]()
момиче съм !! || Знам,че респект се пише RESPECT !!!!!
Супер:P
И към дъното да тръгнеш дори,
ще съм с тебе чуваш ли.
И лицето твое над водата ще държа,
за да не потънеш никога.
Дори живота да те промени,
ще те обичам чуваш ли.
И каквото мога и не мога ще ти дам,
няма никога да те предам.
почваш да ме кефишПървоначално написано от KillSwitchEngage
faggy
Това е най-хубавото нещо,което прочетох,откакто се събудих... Най-хубавото нещо за "Добро утро"!Кефиш ме.Всичко толкова хубаво си обяснил,че е велико.Имаш малко грешки,но за сметка на това,което си написал....
![]()
![]()
би ли ми казала къде са грешките, за да ги поправя?Първоначално написано от slun4ice_90
За въпроси - ЛС
Ами доста е дълго пунктуационни и някои правописни...Прегледай си я пак темата.Иначе ти е супер.Първоначално написано от Russian Mafia Boss
![]()
Вярно много грешки, но пък иначе е хубаво![]()
Животът е адът описан в Библията!
аз съм руснак, невярвам че прегледа ще помогнеПървоначално написано от slun4ice_90
но щом измислих подобно нещо, все пак някак се искам да е без грешки, тъй че който го оценява - ще се радвам ако ми помогне - и копира поне някой абзац - и го постне тук - вече поправен
![]()
За въпроси - ЛС
mn e krasivo...
прекрасно е![]()
Fighting for nothing is what you're born for.
sry ма нямах нерви да го прочета...много е дълго,но тва което прочетох беше супер![]()
Прекрасно е (не съм го чел,но видях,че е дълго.Поне можеш да мислиш)
Доста е хубаво.Мн добре си го обеснил![]()
бахти коменкараПървоначално написано от MP
![]()
За въпроси - ЛС