.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Цистит и прочистване на пикочните пътища.

Много често при секс получавам цистит и не знам какво да правя, за да го предотвратя. Кажете ми нещо, с което мога да се предпазвам повече, защото не разбирам. Ако пия повече течности например дали мога да се предпазя или.. не знам и аз какво да правя.

Samo napred, lutko lepa
    cekaju te putovanja
    ja sam tvoja avantura
    a ti moja tiha patnja...

Сигурна ли си, че е цистит, а не някоя инфекция, която си я предавате постоянно с твоето момче. Смисъл дори цистита ти може да се получава от някакви бактерии, затова отиди на гинеколог да ти изпише нещо да пиеш не само ти, а и приятеля ти.

Не знам.. предполагам, че е цистит, защото съм имала истит и преди да се запознаем с моя приятел. Общо взето често си го лепвам и затова искам да се предпазвам.

Samo napred, lutko lepa
    cekaju te putovanja
    ja sam tvoja avantura
    a ti moja tiha patnja...

и аз съм така

Град
    София
    Сигурна ли си какво точно представлява цистита?

По твойте думи не мисля, че е цистит, ами някоя инфекция. Но ако все пак е цистит той е вторичен, щом не ти минава толкова време.

Най-добре иди на лекар.
    Don't tell me what I can or can't do !

Цистит е.

Samo napred, lutko lepa
    cekaju te putovanja
    ja sam tvoja avantura
    a ti moja tiha patnja...

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов

Re: Цистит и прочистване на пикочните пътища.

Цитирай Първоначално написано от varnen4e
    Много често при секс получавам цистит и не знам какво да правя, за да го предотвратя. Кажете ми нещо, с което мога да се предпазвам повече, защото не разбирам. Ако пия повече течности например дали мога да се предпазя или.. не знам и аз какво да правя.
    течности?! - глупости......

ако Момчето всеки път ви прехвърля патогеннен за вас щам - какви "течности" ще ви спасят?!

И аз имам цистит ... ходих на лекар изписа ми лекарство ... ама болката е супер ужасна ... радвам се 4е малко поомина ве4е

... и вярно е ... ако с партнъора си си предавате някоя инфекциика ... и от това може да е .... консултирай се с лекар ....

На мен ми изписаха уринал и от него ми минава.. но не искам постоянно да опирам до него.. ужасно е.

Samo napred, lutko lepa
    cekaju te putovanja
    ja sam tvoja avantura
    a ti moja tiha patnja...

Съществуват и прости правила, при чието спазване може да се избегне възпаление и усложнение при цистит. Те ще помогнат на всяка жена, която има предразположеност към тази болест:
    - Избягвайте прекомерното охлаждане. Не сядайте върху земята или на бордюра на тротоара, не носете къси поли през пролетта и зимата.
    - Спазвайте определени правила при хранене - всичко лютиво, кисело, солено, мариновано и с много подправки трябва да се консумира в умерени количества, като се приема много вода.
    - Пийте не по-малко от 1.5 л. течности на ден, но не само чай, кафе или бира, а минерална вода и натурални сокове.
    - Заловете се с укрепване на имунитета си. Трябва да се излекуват хроничните възпалителни заболявания (ангини, хроничен тонзилит, кариеси).
    - Коригирайте диетата си за постигане на “редовен стомах”, тъй като това има непосредствено отношение към проблемите с пикочния мехур.
    - . При заседнал начин на живот на всеки час трябва да се правят по 10-15 минути упражнения.
    - По време на месечния цикъл да се използват превръзки, а не тампони.
    - Да се посещава тоалетната на всеки 2 часа дори при липса на желание за уриниране.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от merediana
    пий сок от моркови и цвекло по половин литър и за 2 седмици си "готова"

Тцтцтц, чудя ви се на акъла, как вярвате на подобни дивотии, при все че днес медицината разполага с не знам колко медикамента за борба с цистит!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Повече от фен Аватара на Red_Hair
    ами цистита е кофти заболяване.то представлява буквално огнище на бакретий и микроби в пикочния мехур и честно казано се лекува доста трудно защото се възпалява отново и отново и по принцип лечението за това е с много силни антибиотици.аз не съм доктор за това препоръчвам нефролог да даде диагноза,но по принцип се лекува с нолицин орално в комбинация с 2 инжекций дневно гентамицин мускулно.това е с което мога да помогна

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Red Hair
    ами цистита е кофти заболяване.то представлява буквално огнище на бакретий и микроби в пикочния мехур и честно казано се лекува доста трудно защото се възпалява отново и отново и по принцип лечението за това е с много силни антибиотици.аз не съм доктор за това препоръчвам нефролог да даде диагноза,но по принцип се лекува с нолицин орално в комбинация с 2 инжекций дневно гентамицин мускулно.това е с което мога да помогна
    Може да мине и без инжекциите гентамицин.
    П. С. Нямаш право да посочваш лекарства!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си