ANTIHUMANНима учениците, родителите, учителите не влизат в графа "общество"?
tqnkо, написа голяма глупост. Какво те е грижа за 'някфи там',които не ходели на училище, висяли по кафетата и минават учебната година? Не е редно,но нито ти, нито аз, нито аз и ти можеш да направиш нещо по въпроса. Гледай ти да си ок, ти да се развиваш добре, следвай си желанията, а другите да правят каквото щат. Нима ти не си си позволявал да избягаш от училище? Тогава не си ли се замислял вашите дали не биха се ядосали от постъпката ти!? Или може би ти си казваш "Е, ама това е нищо, аз следващия път ще си науча" или "Следващия път няма да ме мързи толкова" .. "не е нещо сериозно.."
Никакви родители тук не са ви виновни. Те са с кръстени ръце, нищо не могат да направят. Тук говорим за учениците и подрастващата младеж.
Дори родител да разбере, че детето му не ходи редовно на училище какво ще направи? Ще му спре или намали парите; ще му набабани някои правила; ще го ограничи в някое негово любимо занимание; ще му забрани да се вижда с някой близък приятел...? Тук опира вече до самите деца и до това колко са цивилизовани и дали биха проявили разбиране и уважение към родителите си и дали биха ги послушали.
Относно цялата темата за "Училище" не става въпрос за това какво образование можеш да получиш там, а до колко би могъл да имаш някаква отговорност към нещо, което е едва по 6-7 астрономически часа на ден и просто единственото изискване към учениците е да са навреме пред училище, в часовете да седят кротко и спокойно и да слушат.
Деба, от всичко, което написах на всяка втора дума ми идеше да кривна в някоя друга тема.
Тва е много абстрактно някво такоа.. говориш едно, а то стане да иде реч за друго.
Баси, кво ме карате да мисля..